URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2022, 22:55

CSM CSU Oradea s-a impus la o diferenţă de 22 de puncte în faţa echipei belgiene Kangoeroes Mechelen, în FIBA Europe Cup!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut miercuri seara o victorie importantă în etapa a 3-a a Grupei E din FIBA Europe Cup.

Deşi au avut în faţă liderul clasamentului, pe echipa belgiană Kangoeroes Mechelen, jucătorii formaţiei bihorene au reuşit să se impună în Oradea Arena la o diferenţă de 22 de puncte, cu scorul de 98-76. 

Debut intens

Totuşi, jocul a început favorabil echipei belgiene, care a condus mai tot timpul pe durata primului sfert, orădenii egalând la 24 chiar înainte de prima pauză.

În debutul sfertului II, CSM a trecut la conducere şi s-a menţinut în avantaj până către finalul acestei secvenţe, când oaspeţii au trecut din nou în avantaj cu 42-41, numai că Oradea a replicat imediat şi a intrat cu avantaj minim în pauza mare, scor 45-44.

Şi sfertul al treilea a fost echilibrat până către finalul lui, când jucătorii pregătiţi de Cristian Achim au început să se desprindă, graţie şi unui joc foarte bun făcut de Justin Carter. La ultima pauză, Oradea avea deja un avanaj de 11 puncte, scor 75-64.

Ultimele zece minute au fost controlate de baschetbaliştii orădeni, care şi-au mărit diferenţa, iar în aplauzele publicului au reuşit o victorie frumoasă, la 22 de puncte diferenţă, cu 98-76.

De remarcat totuşi că de la formaţia belgiană au lipsit trei jucători, dintre care doi din cei de bază.

Ajustări în apărare

„A fost un meci echilibrat, foarte spectaculos, cu multe schimbări la conducere. În repriza a doua am făcut anumite ajustări în apărare, iar acest lucru a înclinat balanța în favoarea noastră. Consider că am făcut un meci foarte bun și am obținut o victorie absolut meritată. Kangoeroes este o echipă dificilă. Are jucători care înțeleg foarte bine jocul de baschet. Cred că pentru orice echipă se va dovedi a fi un adversar greu de învins. Mă bucur că noi am făcut-o și că am reacționat după un început mai dificil”, a declarat, la finalul jocului, Justin Carter, considerat cel mai bun jucător al partidei. El a marcat, de altfel, 19 puncte.

Tot 19 puncte au înscris pentru CSM şi Kris Richard, şi Mark Ogden, în timp ce Donatas Tarolis şi-a trecut în cont 17 puncte, iar Erik Neal, 10 puncte.

De la Kangoeroes, Domien Loubry, cu 17 puncte, şi Brian Fobbs, autor a 16 puncte, au fost principalii marcatori.

Victorie la scor

„Am întâlnit o echipă impresionantă din punctul meu de vedere, cu jucători care înțeleg baschetul la nivel tactic într-un mod extraordinar. Este clar că nu am întâlnit de mult o echipă cu jucători atât de înzestrați din acest punct de vedere. Cu toate acestea, noi am câștigat meciul. Mă bucur pentru victorie și pentru că am obținut-o la această diferență. Este posibil ca acest lucru să conteze în ecuația calificării, chiar dacă este mult prea devreme să vorbim despre așa ceva. Schimbarea de apărare din repriza a doua ne-a facilitat victoria”, a declarat, la finalul jocului, şi antrenorul Cristian Achim.

În cealaltă dispută a etapei, Rilski Sportist a cedat în faţa francezilor de la Cholet Basket cu scorul de 65-83. Astfel, după trei etape în Grupa E, Cholet Basket, CSM CSU Oradea şi Kangoeroes Mechelen au câte două victorii şi o înfrângere, fiind la egalitate de puncte, în timp ce bulgarii de la Rilski Sportist au trei înfrângeri şi sunt aproape ieşiţi din cursa calificării.

În etapa viitoare, miercuri, 2 noiembrie, CSM CSU Oradea va juca tot acasă, urmând a primi vizita francezilor de la Cholet Basket. Şi acel meci va debuta de la ora 19.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON