URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2021, 21:51

CSM CSU Oradea, în cărți pentru titlu: A învins din nou Clujul, 64-60! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CSM CSU Oradea a câștigat meciul 4 din finala Ligii Naționale de Baschet, impunându-se cu 64-60 în meciul disputat joi seară, împotriva ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, la Arena Antonio Alexe.

În acest fel, campioana va fi cunoscută abia duminică, după meciul al cincilea, cel decisiv, care se va desfășura la Cluj Napoca.

Partida de joi seară a fost una de mare intensitate, cu cele două echipe mergând cap la cap înspre finalul partidei, când orădenii s-au detașat la 4 puncte și au gestionat bine momentele, împiedicându-i pe adversari să recupereze.

De data aceasta, omul meciului a fost Aaron Broussard, bifând 16 puncte, 6 recuperări și două pase decisive. El a fost, de altfel, cel care a decis soarta meciului, cu o reușită de senzație, chiar la intrarea în ultimul minut al partidei.

Banca tehnică vs. arbitri

Jocul, disputat în Arena Antonio Alexe, în faţa unui public entuziast, care a umplut aproape până la refuz tribunele sălii sporturilor, a avut destule răsturnări de scor, dar în mare parte CSM CSU Oradea s-a aflat la conducere.

Din nou, „roş-albaştrii” au început mai bine şi-au aflat la conducere, dar pe finalul primului sfert clujenii au egalat, scorul primei pauze fiind 19-19.

Mai bun sfertul II pentru orădeni, aceştia s-au desprins la opt puncte, scor 35-27, cu două minute înainte de jumătatea confruntării, dar în cele din urmă în pauza mare s-a intrat cu un avantaj de doar două puncte a „leilor roşii”, scor 37-35.

Prima parte a meciului a consemnat şi proteste vehemente din partea băncii tehnice a CSM CSU Oradea împotriva deciziilor brigăzii de arbitri conduse de Marius Ciulin, urmate de huiduieli din partea publicului orădean, care la un moment dat a început să strige "Hoţii!". 

În mai multe rânduri, ba antrenorul Cristian Achim, ba preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, au constestat decizii nefavorabile orădenilor, cum ar fi o fază în care un jucător de la Cluj ar fi făcut paşi înainte să arunce şi să înscrie un coş de 3 puncte, dar şi un fault pe care brigada a decis că l-a comis jucătorul orădean Nikola Markovic. Pentru proteste considerate exagerate, banca orădeană a fost penalizată cu fault tehnic. 

Un meci cu răsturnări de scor

Secvenţa a treia a adus cele mai multe răsturnări de situaţie, echipele aflându-se pe rând la conducere, dar în avantaj în ultima pauză au intrat clujenii, cu 52-51, după ce şi-au adjudecat sfertul cu 17-14.

Ultimele zece minute au fost foarte tensionate. CSM a trecut repede în avantaj, scor 54-52, după care a condus cu 58-56. A urmat apoi o perioadă de cinci minute de imprecizie în jocul celor două formaţii, în care s-au marcat doar trei puncte, reuşite de Stephen Holt de la orădeni, care a distanţat CSM-ul la 61-56.

În weekend, meciul decisiv

Deşi clujenii au ripostat şi au dat semne că au forţa de a întoarce situaţia, totuşi finalul de joc a fost bine gestionat de elevii antrenorului Cristian Achim, care au câştigat cu scorul de 64-60 şi astfel au egalat la 2 raportul întâlnirilor directe dintre cele două echipe.

Drept urmare, va avea loc şi jocul cu numărul 5, care va fi şi cel decisiv al finalei Ligii Naţionale de baschet. Acesta se va desfăşura la Cluj Napoca, în cursul serii de duminică, 20 iunie.

Cel mai eficace de la CSM CSU Oradea în jocul de joi seara a fost Aaron Broussard (foto), autor a 16 puncte. El a fost secondat de Stephen Holt, cu 11 puncte, în timp ce căpitanul Giordan Watson şi-a trecut 9 puncte în cont.

De partea cealaltă, principalul marcator al formaţiei clujene a fost Partick Richard, autor a 13 puncte.

Aportul publicului s-a simțit, orădenii împingându-și parcă de la spate favoriţii. A fost prezentă din nou şi o inimoasă galerie clujeană, iar afară, lângă arena Antonio Alexe a putut fi urmărit jocul pe un ecran uriaş, instalat de organizatori.

Controverse după meciul 3

Clujenii au câștigat primele două partide disputate pe teren propriu de o manieră mult mai categorică, 73-62 (prima dispută), respectiv 103-80 (jocul doi) şi puteau câştiga trofeul în meciul al treilea, desfășurat marți seară, la Oradea, dar s-au lovit de rezistența dârză a baschetbaliștilor orădeni, care, susținuți de un public incendiar, au reușit să se impună cu scorul de 75-71.

În finalul meciului 3, însă, s-a consemnat şi o fază controversată, când jucătorul clujean Marquis Wright a fost blocat prin capac la coşul orădenilor, întâi de Giordan Watson şi apoi de Garlon Green. Clujenii au spus vehement că decizia arbitrilor, aceea că intervenţia a fost una regulamentară, nu este corectă şi că - potrivit regulilor - ar fi trebuit să se consemneze 2 puncte pe tabelă în dreptul U BT Cluj. „Cred eu că am fost privați de șansa de a merge în prelungiri”, a comentat, după partidă, antrenorul Mihai Silvăşan. 

Miercuri, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a publicat o poziţie legată de faza mult discutată, spunând că, într-adevăr, arbitrii au judecat greşit. "A fost o situaţie extrem de dificilă, însă judecată greşit de către arbitrii responsabili, situaţie care a influenţat scorul partidei, dar nu a viciat rezultatul final, ţinând cont că mai erau 10 secunde din timpul regulamentar de joc", a transmis CCAB.

Vezi faza mai jos:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON