URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Aprilie 2018, 10:52

CSM CSU Oradea a pierdut cu 74-89 jocul de la Cluj

CSM CSU Oradea a pierdut cu 74-89 jocul de la Cluj (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca fotbaliştii de la Luceafărul, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea "au pătimit" în Vinerea Mare, după ce au pierdut clar jocul de la Cluj, de pe terenul campioanei en-titre, echipa locală U BT.

Desfăşurat în Sala Horia Demian, în prezenţa a peste 2.000 de spectatori, jocul - care a contat pentru etapa a 4-a a Grupei locurilor 1-6 din Liga Naţională - s-a încheiat cu scorul de 89-74 pentru clujeni, care şi-au adjudecat toate cele patru sferturi.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu K. Richard, S. Denison, B. Nicolescu, V. Kariniauskas  şi A. Valeika.

Bihorenii au debutat bine în confruntare, conducând cu 5-0, 7-2 şi 13-9, dar după minutul 5, gazdele au revenit, au egalat şi au trecut în avantaj pe tabela de marcaj. Pe finalul primului sfert s-au desprins şi au intrat în prima pauză cu avantajul de cinci puncte, scor 23-18.

Prima parte a sfertului II a fost slabă pentru orădeni, clujenii desprinzându-se 41-27 şi 44-29. Apoi, în ultimele minute de joc din această secvenţă, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au mai revenit şi au redus din handicap, în pauza mare U BT conducând cu 48-41.

Din păcate, şi sfertul al treilea a păstrat aceleaşi coordonate, cu clujenii desprinzându-se la un moment dat la 60-44 şi cu orădenii care au mai revenit pe final. După 18-15 pentru gazde în aceste zece minute, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 66-56 în favoarea campioanei.

În ultimele zece minute însă, orădenii au dat semne că pot reveni, apropiindu-se la patru puncte,după trei minute de la reluare, scor 70-66. Din acest moment totul a început să se năruie însă, pentru că gazdele s-au desprins din nou şi au obţinut în final o victorie fără emoţii, cu 89-74.

Astfel că, precum fotbaliştii de la Luceafărul, şi baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea după ce au avut o serie de rezultate pozitive, culminând cu victoria clară în etapa precedentă cu liderul BC CSU Sibiu, de această dată, în Vinerea Patimilor au avut de suferit. Totuşi, orădenii rămân pe locul III al clasamentului.

Cum era de aşteptat, Pasalic nu a putut fi utilizat de antrenorul Cristian Achim în acest joc. Principalul marcator a fost din nou Vaidas Kariniauskas, autor a 15 puncte. L-a urmat Goran Gajovic, cu 14 puncte, în timp ce de la campioni, Giordan Lee Watson a fost cel mai eficace, cu 20 de puncte înscrise.


U BT Cluj – CSM CSU Oradea 89-74 (23-18, 25-23,18-15, 23-18)
Sala: Horia Demian Cluj
Spectatori: 2315
Arbitri: Mircea Şerban, Alin Faur şi Laszlo Bukuresti
Comisar: Marian Oprea

Marcatori U BT Cluj: Giordan Lee Watson 20 puncte, Ernest Franklin Zeigler III 17, Nandor Kuti 16, Ousmane Barro 10, Zeljko Sakic 7, Miha Lapornik 7, Rolland Torok 7 şi Aleksandar Rasic 5 puncte.

Marcatori CSM CSU Oradea: Vaidas Kariniauskas 15 puncte, Goran Gajovic 14 puncte,  Kristopher Jameil Richard 11, Andrei Mandache 10, Sean Morgan Denison 10, Arturas Valeika 6,  Bogdan Nicolescu 6 şi Bogdan Ţîbîrnă 2 puncte.


În celelalte partide de vineri, BC CSU Sibiu a învins BC SCM Timişoara, cu scorul de 74-64, iar CSM Steaua Eximbank Bucureşti şi-a adjudecat, cu 80-59, meciul cu BCM U FC Argeş Piteşti.

În etapa viitoare, pe 11 aprilie, de la ora 20, CSM CSU Oradea va primi replica bucureştenilor de la CSM Steaua Eximbank.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON