URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2023, 22:35

CSM CSU Oradea a pierdut cu 59-70 jocul 6 al finalei de baschet de la Cluj şi a devenit vicecampioană naţională

CSM CSU Oradea a pierdut cu 59-70 jocul 6 al finalei de baschet de la Cluj şi a devenit vicecampioană naţională foto: Facebook / U-BT Cluj Napoca
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU a pierdut şi meciul 6 al finalei Ligii Naţionale, desfăşurat duminică seară la Cluj şi odată cu el şi orice şansă de a mai cuceri trofeul. Aceasta pentru că raportul întâlnirilor directe a devenit 4-2 pentru U BT Cluj, echipă care şi-a apărat astfel titlul de campioană.

Desfăşurat în BT Arena, în prezenţa a aproximativ 10.000 de spectatori, jocul a fost echilibrat doar până la pauza mare, pentru că din sfertul III clujenii au început să se desprindă şi să câştige pe merit acest meci, cu scorul de 70-59.

Deşi în primele două sferturi au arătat că pot fi competitivi şi că pot emite pretenţii să restabilească egalitatea la general, după pauza mare jocul orădenilor a lăsat mult de dorit, evoluţia mai multor jucători fiind de nerecunoscut.

În primele zece minute, cele două formaţii s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj, însă în prima pauză Clujul era în avantaj cu 20-15. A urmat un sfert al doilea bun pentru orădeni, care au dat semne că pot emite pretenţii, au trecut de câteva ori la conducere, dar la jumătatea confruntării scorul a fost egal, 35-35.

Sfertul al III-lea a fost plin de greşeli, de ambele părţi, dar mai cu seamă din partea jucătorilor de la CSM CSU. Pe acest fond clujenii s-au instalat la conducere, chiar s-au desprins la 11 puncte, dar în ultima pauză au intrat cu avantajul de 51-45.

Din păcate, ultimele zece minute nu a adus vreun reviriment din partea bihorenilor, care s-au văzut învinşi din nou destul de clar, acum cu scorul de 70-59.

Ca urmare, CSM CSU a terminat pe locul II şi a fost premiată la final, cu trofeul şi medaliile de vicecampioană, în timp ce gazdele de la U BT au primit din nou trofeul şi medaliile cuvenite campioanei.

Dacă în meciul al cincilea, cel de la Oradea, Donatas Tarolis a fost cel mai bun de la orădeni, de această dată el s-a confruntat cu greşelile personale pe tot parcursul meciului, fapt consemnat şi de site-ul oficial al clubului orădean. De asemenea, Erick Neal a avut cinci greşeli personale.

De această dată, Nikola Markovic a fost cel mai eficace, cu 13 puncte, în timp ce Mark Ogden a înscris 10 puncte, iar Joshua Bostic şi Erick Neal, câte 9 puncte. De la echipa învingătoare, Nemanja Gordic a fost principalul marcator, cu 14 puncte.

Cu acest meci se încheie şi o săptămână neagră pentru echipele sportive orădene, care au înregistrat pe rând evoluţii dezamăgitoare şi rezultate pe măsură. Echipa de baschet de două ori, joi şi duminică, echipa de polo vineri, iar cea de fotbal sâmbătă.

În urma acestor partide toate trei şi-au încheiat sezonul oficial din acest an competiţional, urmând să intre în vacanţă. Speranţa este însă ca, de la toamnă, când vor reveni, să se întoarcă cu forţe proaspete şi cu obiective mai îndrăzneţe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
adi13-bolnăvel
Norocul Orădenilor ca nu ești sportiv, ca vai si amar :::::)))) Încearcă Vaslui acolo propaganda PZD ține.
Postat 29 Mai 2023, 13:27 de Sandu2100
Adi...13
Vad ca nu ti place orasul asta ...muta te tata la mitici...probabil acolo e totul roz...
Postat 29 Mai 2023, 11:48 de zorro
@adi13
Alt fotbalist. La baschet au pierdut in finala campionatului, dupa 6 meciuri. La fel si la polo tot finala. Nu sunt realizari mici. Nici cele ale administratiei locale.
Postat 29 Mai 2023, 09:42 de nihil
?!
Pentru ca a pierdut a realizat o mare performanta. Mare realizare, la fel ca la polo, fotbal. Si cum e totul in orasul asta, noroc cu propaganda care prinde
Postat 29 Mai 2023, 07:36 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON