URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 01 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
06 Mai 2021, 11:35

Covid în Bihor: Oradea a coborât la o incidenţă de sub 2 la mie! Situaţia pe localități

Covid în Bihor: Oradea a coborât la o incidenţă de sub 2 la mie! Situaţia pe localități foto: Szilagyi Lorand
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 13 bihoreni infectaţi cu Covid-19 au fost raportaţi decedaţi în ultimele 24 de ore, iar alţi 86 au fost depistaţi ca purtători ai acestei boli, după cum arată cea mai recentă situaţie transmisă, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectură.

Astfel, de la începutul pandemiei, numărul total al persoanelor cu SARS-Cov-2 care au decedat în judeţ a urcat la 1.337, iar cel al diagnosticaţilor la 28.730.

În total, 26.604 de persoane au fost declarate vindecate, cu 67 mai multe faţă de miercuri.

Noii diagnosticaţi provin din localităţile: Oradea, Aleșd, Marghita, Valea lui Mihai, Vașcău, Salonta, Oșorhei, Șimian, Cherechiu, Popești, Boianu Mare, Viișoara, Balc, Olcea, Tinca, Sânmartin, Tulca, Buntești, Răbăgani, Lunca, Biharia, Cărpinet, Suplacu de Barcău, Șoimi, Borș, Bratca, Cociuba Mare, Șoimi, Toboliu, Cefa și Diosig.

Aceştia au fost depistaţi în urma efectuării a 749 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 11,48%.

Joi dimineaţă, la ora 8.30, în Bihor erau înregistrate 789 de cazuri active.

Cele mai multe sunt, cum era de aşteptat, în Oradea, 448. Totuşi, incidenţa a scăzut în municipiul reşedinţă de judeţ sub 2, ajungând la 1,98.

În topul incidenţelor, pe primul loc se află comuna Sălacea, cu o rată de 4,9 infectări la mia de locuitori (15 cazuri active), urmată de Toboliu (incidenţă 4,64 şi 10 cazuri active) şi Sânnicolau Român (incidenţă 4,18 şi 10 cazuri).

Vezi mai jos situaţia defalcată pe unități administrativ teritoriale:

Continuă controalele

În ultima zi au continuat şi controalele pentru răspândirea prevenirii virusului. Echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1520 de persoane carantinate şi 421 de persoane izolate la domiciliu, dar şi 98 de societăţi comerciale şi 41 de mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, din care 44 cu avertisment scris şi 45 cu amenzi în valoare de 41.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

Apel la vaccinare

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 2.577 persoane în Bihor, iar în total, au primit ambele doze 61.084 persoane.

Prefectul Dumitru Ţiplea face un apel la vaccinare:  "Este de datoria noastră să susţinem efortul sanitar şi să ajutăm la combaterea pandemiei. Pentru a aduce Bihorul mai aproape de atingerea imunităţii comunitare este foarte important să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Până în prezent suntem peste 150.000 de bihoreni vaccinaţi. În plan logistic, la nivelul judeţului, suntem bine organizaţi. Vă îndemn să utilizaţi facilităţile puse la dispoziţie de autorităţi şi să vă vaccinaţi pentru o revenire cât mai rapidă la normalitate", a transmis acesta conform comunicatului citat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Degeaba
Daca numai pana la 10 avem voie sa iesim afara.. zici ca suntem pe vremea lui nea Nicu. Ar putea inlesni putin restrictiile avand in vede ca multa lume este deja vaccinata. 150.000 era parca, nu?
Postat 07 Mai 2021, 10:25 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON