URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Mai 2021, 11:35

Covid în Bihor: Oradea a coborât la o incidenţă de sub 2 la mie! Situaţia pe localități

Covid în Bihor: Oradea a coborât la o incidenţă de sub 2 la mie! Situaţia pe localități foto: Szilagyi Lorand
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 13 bihoreni infectaţi cu Covid-19 au fost raportaţi decedaţi în ultimele 24 de ore, iar alţi 86 au fost depistaţi ca purtători ai acestei boli, după cum arată cea mai recentă situaţie transmisă, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectură.

Astfel, de la începutul pandemiei, numărul total al persoanelor cu SARS-Cov-2 care au decedat în judeţ a urcat la 1.337, iar cel al diagnosticaţilor la 28.730.

În total, 26.604 de persoane au fost declarate vindecate, cu 67 mai multe faţă de miercuri.

Noii diagnosticaţi provin din localităţile: Oradea, Aleșd, Marghita, Valea lui Mihai, Vașcău, Salonta, Oșorhei, Șimian, Cherechiu, Popești, Boianu Mare, Viișoara, Balc, Olcea, Tinca, Sânmartin, Tulca, Buntești, Răbăgani, Lunca, Biharia, Cărpinet, Suplacu de Barcău, Șoimi, Borș, Bratca, Cociuba Mare, Șoimi, Toboliu, Cefa și Diosig.

Aceştia au fost depistaţi în urma efectuării a 749 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 11,48%.

Joi dimineaţă, la ora 8.30, în Bihor erau înregistrate 789 de cazuri active.

Cele mai multe sunt, cum era de aşteptat, în Oradea, 448. Totuşi, incidenţa a scăzut în municipiul reşedinţă de judeţ sub 2, ajungând la 1,98.

În topul incidenţelor, pe primul loc se află comuna Sălacea, cu o rată de 4,9 infectări la mia de locuitori (15 cazuri active), urmată de Toboliu (incidenţă 4,64 şi 10 cazuri active) şi Sânnicolau Român (incidenţă 4,18 şi 10 cazuri).

Vezi mai jos situaţia defalcată pe unități administrativ teritoriale:

Continuă controalele

În ultima zi au continuat şi controalele pentru răspândirea prevenirii virusului. Echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1520 de persoane carantinate şi 421 de persoane izolate la domiciliu, dar şi 98 de societăţi comerciale şi 41 de mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, din care 44 cu avertisment scris şi 45 cu amenzi în valoare de 41.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

Apel la vaccinare

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 2.577 persoane în Bihor, iar în total, au primit ambele doze 61.084 persoane.

Prefectul Dumitru Ţiplea face un apel la vaccinare:  "Este de datoria noastră să susţinem efortul sanitar şi să ajutăm la combaterea pandemiei. Pentru a aduce Bihorul mai aproape de atingerea imunităţii comunitare este foarte important să ne vaccinăm în număr cât mai mare. Până în prezent suntem peste 150.000 de bihoreni vaccinaţi. În plan logistic, la nivelul judeţului, suntem bine organizaţi. Vă îndemn să utilizaţi facilităţile puse la dispoziţie de autorităţi şi să vă vaccinaţi pentru o revenire cât mai rapidă la normalitate", a transmis acesta conform comunicatului citat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Degeaba
Daca numai pana la 10 avem voie sa iesim afara.. zici ca suntem pe vremea lui nea Nicu. Ar putea inlesni putin restrictiile avand in vede ca multa lume este deja vaccinata. 150.000 era parca, nu?
Postat 07 Mai 2021, 10:25 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON