URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Februarie 2021, 12:08

Covid în Bihor: 5 noi decese şi încă 28 de cazuri confirmate. Vezi situaţia pe localităţi!

Covid în Bihor: 5 noi decese şi încă 28 de cazuri confirmate. Vezi situaţia pe localităţi! În foto - Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Oradea, sursa: arhiva Libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 5 bihoreni infectaţi cu noul coronavirus au murit, iar alţi 28 au fost confirmaţi în ultimele 24 de ore, după cum arată cea mai recentă statistică furnizată, duminică, de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor.

Astfel, numărul total al deceselor pe fondul Covid-19 în judeţ a urcat la 888, iar cel al diagnosticărilor confirmate la 20.476. În total 18.867 bihoreni au fost declaraţi vindecaţi, dintre care 32 în ultima zi.

Numărul cazurilor active din judeţ era, duminică dimineaţă la ora 8.30, de 721. Dintre acestea, 31 de persoane erau internate în stare gravă, în secţii de Terapie Intensivă, 6 dintre bolnavi fiind din alte judeţe.

Cele 28 de noi infectări au fost depistate în urma efectuării a 324 de teste, fapt ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,64.

Conform surselor BIHOREANULUI, noile cazuri au fost diagnosticate în: Oradea, Ştei, Valea lui Mihai, Sântandrei, Nojorid, Curăţele, Câmpani, Săcădat, Ciumeghiu, Suplacu de Barcău şi Cherechiu.

Două şocuri anafilactice

În ce priveşte vaccinarea anti-Covid în Bihor, în cursul zilei de sâmbătă au fost administrate încă 556 de doze. Astfel numărul total al dozelor folosite în judeţ a urcat la 22.974, iar până acum, doar 17 doze au fost pierdute (niciuna în plus faţă de ultima raportare).

În total, în Bihor au primit ambele doze de vaccin 4.628 de persoane. Numărul total al reacţiilor adverse a rămas, la fel ca sâmbătă, la 28, majoritatea minore. Potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, majoritatea covârşitoare a reacţiilor adverse "au fost reprezentate de dureri la locul inoculării" şi doar două cazuri au prezentat reacţii anafilactice după administrarea vaccinului, "manifestată prin dificultăţi de înghiţire", "la care a fost acordat primul ajutor cu celeritate iar în prezent starea celor două persoane este în afara oricărui pericol".

Situaţia pe localităţi

Legat de rata infectărilor cu Covid-19, cea mai mare incidenţă raportată la mia de locuitori se află în continuare în Şinteu, urmată de Câmpani, Săcădat şi Cherechiu. De altfel, cele 4 comune sunt în "scenariu roşu".

Oradea are o rată a infectărilor de 1,64 la mie, având și cele mai multe cazuri active, 371.

În tabelul de mai jos situația detaliată:

Continuă controalele

Pe de altă parte, și în ultima zi au continuat controalele pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Conform comunicatului autorităţilor, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1411 persoane carantinate şi 549 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au efectuat verificări în cazul a 137 societăţi comerciale şi 75 mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 181 sancţiuni contravenţionale, din care 118 cu avertisment scris şi 63 cu amenzi în valoare de 35.100 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

Informarea mai arată și că, în plus, pompierii militari ai ISU Crișana au efectuat 5 controale independente, în cadrul cărora au aplicat 12 avertismente în baza Legii nr. 55/2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON