URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2020, 10:55

Covid în Bihor: 180 de noi cazuri confirmate, inclusiv medici şi copii, plus 11 decese!

Covid în Bihor: 180 de noi cazuri confirmate, inclusiv medici şi copii, plus 11 decese! sursa foto: zf.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autorităţile locale au anunţat luni dimineaţă că încă 180 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 au fost diagnosticate în judeţul Bihor în ultimele 24 de ore. Pentru acelaşi interval de timp au fost raportate încă 11 decese în rândul pacienţilor Spitalului Municipal din Oradea.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi semnat de prefectul Dumitru Ţiplea, la ora 8.30 a dimineţii de luni numărul pacienţilor internaţi în Spitalul Municipal din Oradea era de 434, iar al persoanelor vindecate, cumulat de la începutul crizei şi până în prezent, de 5.250, aşadar cu 127 mai multe decât în ziua precedentă.

În schimb, bilanţul deceselor a urcat şi el la 270, ceea ce înseamnă că de la raportarea de duminică au mai încetat din viaţă încă 11 persoane infectate cu Covid.

Inclusiv medici şi copii

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în judeţ erau înregistrate luni dimineaţă 3.673 cazuri Covid active, iar bilanţul de la începutul pandemiei a urcat la 9.193. 

Persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Salonta, Marghita, Aleşd, Ştei, Nucet, Săcueni, Valea lui Mihai, Sântandrei, Nojorid, Drăgăneşti, Batăr, Buduslău, Lugaşu de Jos, Bulz, Măgeşti, Auşeu, Lunca, Mădăras, Beiuş, Tarcea, Brusturi, Derna, Ciumeghiu, Tinca, Sânnicolau Român, Chişlaz, Buduslău, Paleu, Ceica, Aştileu, Sânmartin, Câmpani, Finiş, Pocola, Ţeţchea, Cefa, Bunteşti, Curtuişeni, Bulz, Roşiori şi Popeşti.

Sursele arată, de asemenea, că între cei depistaţi în ultimele 24 de ore se află şi medici de la Spitalul Judeţean din Oradea şi de la Spitalul Municipal din Beiuş, dar şi copii cu vârste de 2, 3, 5 şi 9 ani.

În judeţ s-au efectuat duminică 386 de teste (216 la Spitalul Municipal din Oradea şi 170 la Judeţean).

Amenzi de 120.000 lei

Pe de altă parte, pentru a preveni răspândirea virusului şi a sancţiona încălcarea normelor legale, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au făcut şi în ultimele 24 de ore controale pentru verificarea modului în care acestea sunt respectate

Poliţiştii şi jandarmii au verificat 3.458 de persoane plasate în carantină şi 2.888 de persoane în izolare la domiciliu şi respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în 152 de societăţi comerciale şi 1.208 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 370 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 145 de avertismente scrise şi 225 de amenzi în valoare totală de 119.250 de lei.

UPDATE:

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni la ora 13, că în Bihor au fost înregistrate 208 infectări noi în Bihor, cu 28 mai multe faţă de cifrele anunţate anterior de autorităţile locale.

Conform GCS, numărul total al diagnosticărilor din judeţ ar fi ajuns la 9059, iar rata de incidenţă a cazurilor a ajuns la 5,52 la mia de bihoreni.

Cel mai probabil diferenţele dintre raportări sunt date de orele şi de ritmul în care autorităţile centrale apucă să prelucreze în aplicaţiile specifice datele centralizate pe judeţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON