URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2012, 15:20

Cornelia Deiac şi Marius Ilaş au fost desemnaţi sportivii anului la CSU Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La sfârşit de an calendaristic şi competiţional pentru multe dintre disciplinele sportive, Clubul Sportiv Universitar Oradea şi-a premiat marţi seara laureaţii pe anul 2012, într-o gală organizată de conducerea clubului în sala de jocuri de la Universitate.

Au fost prezenţi sportivi, antrenori, profesori şi diferiţi invitaţi, de la conducerea actuală a Universităţii până la reprezentanţi ai instituţiilor de specialitate cu care CSU are relaţii bune, precum CSS LPS Bihorul, CS Crişul, IŞJ sau DJST Bihor.

Pigmentată cu o serie de momente artistice şi demonstraţii de gimnastică ritmică, fitness sau karate kyokushin, festivitatea de atribuire a premiilor celor mai buni sportivi din acest an a clubului a debutat cu reprezentanţii sporturilor neolimpice, unde au fost premiaţii primi opt sportivi.

Cel mai bun sportiv neolimpic de la CSU în 2012 a fost desemnat karatistul Marius Sebastian Ilaş, dublu medaliat cu bronz la Europenele de kyokushin din acest an. Pe locul II s-a situat colega sa, Viviana Chirilă, medaliată, de asemenea cu bronz la Europene şi ocupanta unui loc V în cadrul aceleiaşi competiţii continentale.

Podiumul a fost completat de o altă sportivă pregătită de antrenoarea Anca Wallmen, Carmen Pelle, campioană naţională de senioare şi ocupanta unui loc V la Europenele de kyokushin.

De altfel, secţia de karate kyokusin a dat şi următorii doi clasaţi, Koloczi Norbert, pe locul IV, şi Ştefan Ardelean, pe poziţia a V-a. Au urmat apoi doi reprezentanţi ai secţiei de fitness, Martina Lupu, pe locul VI, şi Georgiana Pădure, pe poziţia a VII-a. În fine, ultimul loc premiat în acest clasament al neolimpicilor, cel de-al VIII-lea, a revenit lui Parti Zsolt, de la karate.

Între timp preşedintele CSU, profesorul Iacob Hanţiu, a atribuit o serie de diplome şi plachete şi colaboratorilor sau anumitor profesori, pentru activitate, înmânând şi câte o medalie jubiliară cu cei 45 de ani pe care CSU Oradea i-a aniversat în 2012 de la înfiinţare. Astfel, au fost premiaţi Dana Cristea (lect. univ. la FEFS), Alexandru Chirilă (ProSport), Anca Wallmen (antrenoare şi preşedinta Federaţiei Române de Karate Kyokushin), Doina Ardelean (antrenoarea secţiei de handbal şi reprezentanta Romsport), Octavian Bîc (fostul decan al Facultăţii de Sport), Dan Matei (director CSS LPS Bihorul), Constantin Bungău (rectorul Universităţii Oradea), Cornel Antal (fostul rector), Ionel Bungău (director CS Crişul), Sorin Buhaş (director DJST Bihor), Iosif Korodi (inspector DJST Bihor) sau Tiberiu Sâncelean (inspector de sport IŢJ Bihor).

Premii speciale au mai primit şi antrenorii Vasile Leţ şi Adriana Floruţa, de la tir, Anca Sabău (gimnastică), Alexandru Ilieş (decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport), profesorii Gheorghe Dumitrescu şi Paul Dragoş sau sportiva Ioana Rotar, de la gimnastică ritmică.

Au fost premiate apoi şi cele trei echipe de jocuri sportive ale clubului, cea de handbal, cea de volei şi cea de baschet, toate feminine.

În partea a doua s-a trecut la desemnarea şi premierea laureaţilor de la sporturile olimpice, categorie la care au fost premiaţi primii 9 sportivi.

Cea mai bună sportivă a clubului CSU în 2012 a fost desemnată atleta Cornelia Deiac, foarte aproape anul acesta de o calificare la Olimpiadă, dublă campioană naţională de seniori la sărituri în lungime, un loc XVII la Campionatul Mondial şi un loc II la Balcaniadă.

Locul second i-a revenit Francescăi Pop, de la tir, cea care a stabilit cinci recorduri naţionale anul acesta şi care a acumulat patru medalii de aur la CN de seniori, are şi un loc XVII la Campionatele Europene, dar şi două locuri III la Cupa Speranţelor Olimpice de la Pilzen.

A treia clasată a fost atleta Ligia Grozav, de la înălţime, pe locul IV s-a situate Andrada Anton, de la gimnastică ritmică, pe poziţia a V-a, atletul Andrei Sasca, pe locul VI, Szucs Csongor (tir), pe VII, Cristian Sidea (atletism), a VIII-a, Halai Erica (atletism), iar pe poziţia a IX-a, Teodor Iancu, de la tir.

În total, anul acesta Clubul Sportiv Universitar Oradea a avut opt secţii: atletism, baschet feminin, fitness, gimnastică ritmică, handbal, karate kyokushin, tir şi volei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sporturi olimpice
normal sa fie ei sunt primii. cei de la sporturile olimpice isi pot construi un viitor, o cariera sportiva care sa le fie de folos toata viata. renta viagera lunara, suma importanta de bani, a unui medaliat european, mondial sau olimpic o primeste toata viata !
Postat 19 Decembrie 2012, 18:52 de C.I.O.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON