URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 01 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Doi necăjiți din Bihor au devenit primii români pe care justiția noastră i-a condamnat la închisoare, ce-i drept cu amânare, pentru că în 2021 și-au retras copiii de la școala din Bratca. Cazul a ajuns în instanță după ce școala a anunțat Poliția și DGASPC, iar Parchetul Aleșd i-a inculpat pentru împiedicarea dreptului la educație.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru cine veți vota pentru a ocupa funcția de primar al Oradiei, la alegerile din 9 iunie?








De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
23 Iulie 2013, 12:54

Cornel Popa: Sondajul lui Dragnea privind regionalizarea este fabricat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul PNL Bihor, Cornel Popa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la sediul partidului, că sondajul prezentat joia trecută de vicepremierul Dragnea privind regionalizarea este "unul fabricat".

"În urma unor sondaje, făcute nu se ştie unde, nu se ştie când, nu se ştie cu câţi, am aflat că în zona noastră s-a făcut un sondaj de opinie şi că 63,2% dintre oamenii din regiunea nord-vest vor capitala la Cluj şi doar 9,5% vor centru de regiune în Bihor, la egalitate cu Baia Mare. Daţi-mi voie să pun la îndoială veridicitatea acestui sondaj...", a spus Cornel Popa.

Preşedintele CJ Bihor a amintit că atunci când a propus o variantă de regionalizare cu 10 regiuni, iar Oradea să fie centru regional pentru regiunea din care să facă parte judeţele Bihor, Satu-Mare, Sălaj şi Maramureş, acesta a fost bine primit de liderii acestora. De asemenea, Cornel Popa a subliniat faptul că, niciodată în istorie, Bihorul nu a făcut parte dintr-o regiune în care să fie subordonat unul alt centru.

"Din ce am văzut, din ce discut cu oamenii, nici 1% nu ar vrea ca noi să facem parte dintr-o regiune condusă de la Cluj. Dimpotrivă, mulţi îşi leagă speranţele ca Oradea să fie centru de regiune. Niciodată în istorie Oradea nu a făcut parte dintr-o regiune în care să nu fie centru regional. Reiterez asta, pentru a se auzi asta dincolo de Carpaţi", a mai spus Popa.

Liderul PNL Bihor şi-a susţinut din nou propunerea, spunând că, de altfel, tendinţa europeană este ca centrul unei regiuni să fie judeţul de graniţă. "În politica europeană de dezvoltare a regiunilor, există această orientare de a pune ca centru regional o unitate administrativ teritorială care este pe vechea graniţă", a afirmat Popa, adăugând însă că "nu trebuie să ne grăbim cu această regionalizare".

Citeşte mai multe pe această temă în materialul: Sondaj: Bihorenii preferă... Clujul ca centru de regiune?!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
cruce, poker, 21
azi noapte pe unde ai mai fost la carti ?
Postat 25 Iulie 2013, 08:22 de sondaj
Nene corneleeeeii
Te intelegem. Nu vorbesti tu. Vorbeste bautura din tine.
Postat 25 Iulie 2013, 07:59 de Palinca de Bihor
crin ma asculta cand il consiliez pe prbleme de somn
Cornele ti-am spus de atatea ori sa nu mai apari la conferintele astea de presa cu fraierii din Oradea fara ochelari de soare! Ti se vad ochii rosii si se prind si jurnalistii ceilalti care n-or chefuit impreuna cu tine unde ai fost toata noaptea si ce-ai baut! Ti-am spus sa nu mai sufli direct pe reporterite ca te simte la damfu de tarie si lesina toate ca niste panarame! De aia zic ca n-am ce sa-ti fac ca nu ma asculti si sa fii bucuros daca te mai alege prostimea bihoreana sef la Consiliul Judetean monopolistule!
Postat 24 Iulie 2013, 11:59 de eduart helvic
BIHORU
DOAR UN CITAT DIN CAMPANIA USL ..."PUNEM BIHORU PE PRIMUL LOC" E ADEVARAT ??????????????????? ...P.S.pe primul loc din coada ?
Postat 24 Iulie 2013, 10:56 de CAMELIA
don\' cornel, pe asta n-o comentezi ?
23 iulie 2013 Drumul de Beiuş şi cel de Zalău au fost tăiate din nou de la finanţare. Pentru a dezvolta România, trebuie să dăm drumul la investiţii”, cere popa ciordel, preşedintele penalilor bihoreni dar si al cj Bihor. Din pacate pt. bihoreni, nici pontone si nici cācārāu nu-l baga in seama pe ciordel, pe bolovan, pe mang_litor, etc.
Postat 24 Iulie 2013, 07:04 de pinonel
bine ca sondajul cu dezvoltarea e cool de Carcal
mosio Popa , mai bine ti-ai da cu parerea de drumu` nost` cel de toate zilele , inspre patria romanismului bihorean BEIUS ! ce puuui mei de capitala rejionala vrem noi sa fim, cat timp, atata nu "putem rezolva "de 20 de ani, si atunci hai sa nu reiterez cum e cu autostrada transilvania din bihor; atata stim, ca la atata ne descurcam... multumim ca vom ramana provincia olteneasca a ardelului; mai bine treci la lucru nene ; povara pe umerii nostri ce sunteti toti, clop gramada
Postat 23 Iulie 2013, 21:26 de Crinuletz Pontescu
Dar cu HOTII CUM RAMANE !!
POPA CIORDEL ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !? Dar minciuni sa spui stii .Popa Cornel si hotii lui de paduri sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 23 Iulie 2013, 19:38 de Romanul simplu
.
@andy Nu prea cred ca va fi Oradea capitala in alta regiune care nu include Clujul, mai ales daca va fi cedata regiunii Vest. Regiunea proprie a picat din start, sau regiune dintr-un singur judet ar fi o gluma. Regiunea Clujului ar fi mult prea mica daca s-ar realiza planul domului din poza de mai sus, care sincer cred ca duce lipsa totala de imaginatie. In regiunea proprie cu Maramuresul? V-ati ars! Maramuresenii n-ar accepta capitala la Oradea. Cred ca v-ar ameninta cu cosoarele...:)
Postat 23 Iulie 2013, 16:55 de radukku
mars......
Tu nu vorbesti cu nimeni in afara de comanda bauturii sau a cafelei..crezi ca daca mai spui si tu ceva catre cei pe care-i platiti cu bani grei de la dihoreanu ai aspect de om care-si face treaba,,,,,eroare,,,,ai o moaca de vierme mincinos....tu daca iesi si spui Oradea centru de regiune,,,,,te crede cineva??? poate pe la cacaceni.....Ai fost si ai ramas un jenant...bleahhhhh
Postat 23 Iulie 2013, 16:54 de eu
......
Daca Oradea va face parte din aceeasi regiune cu Clujul, este normal ca resedinta regiunii sa fie la Cluj.Lucrul acesta este bine stiut si acceptat de toata lumea, inclusiv de dl Popa(care,la Cluj si-a facut studiile, si toti cei care ne-am facut studiile acolo stim ft bine care e diferenta dintre Cluj si Oradea).Daca Oradea va face parte dintr-o alta regiune,care nu va include Clujul, atunci are toate atuurile sa devina centru regional.
Postat 23 Iulie 2013, 16:46 de andy
Ca orice usl-ist, minti precum respiri !
Minte dragnea... ai dreptate , ciordele, ti-a iesit un porumbel pe gura ! Cine se aseamana, se aduna. Cum ne minteai tu, bolovan, mang_litorul, ministreasa luciana varga... Si inca ne mintiti ! Ca va curge lapte si miere, ca ponta si căcărău nu se culca, nu se scoala fara sa va intrebe ce le-ar mai trebui bihorenilor... Cica sunteti urmasii bratienilor... sunteti niste PENALI, asta sunteti !
Postat 23 Iulie 2013, 16:43 de DlGoe
.
Oradea nu are nici o treaba cu Cluj-ul, asa ca inevitabil o sa avem 2 regiuni separate.
Postat 23 Iulie 2013, 16:35 de David
@nu intelegeti
de acord ca Oradiei i-ar trebui propria regiune pentru a se dezvolta la capacitate maxima. dar ce ne facem daca nu se poate? continuam sa ne plangem de mila? sau mai bine incercam sa ne adaptam si sa profitam maxim de ceea ce ni se ofera? toata discutia asta devine inutila
Postat 23 Iulie 2013, 16:25 de dihnea mira
Bravo Bolov
Nu va enervati! Dupa "spiritualizarea " de duminica de pe stadion, pe care PMO bine inteles ca a aprobat-o, cred ca va fi mai bine. La halul in care urlau "pocaitii" acolo, nu poate fi decat bine, jumate din oras ia auzit, pe decebal trebuia sa inchizi geamul, altfel se auzeau scrematurile prezentatorilor. Daca Oradea avea un primar citov, asa ceva nu se desfasura, cei care iau auzit stiu despre ce vorbesc, cei care nu, nu au cum sa inteleaga, era o gramada de posedati, care se holbau la niste blasfemiatori indraciti, care tulburau si sfidau un oras intreg. Mare poate fi prostia! In Cluj nu am auzit sa se intample asa ceva. Pe cand era Tarle pe pozitie, banii de la culte intrau la greu la "pocaiti", dar si acum. Bun ar fi un Titanic sa se urce pe el si sa mearga la "propovaduit " impreuna cu conducerea PMO si CJB.
Postat 23 Iulie 2013, 16:04 de Cetatean
..
ce vad ca nu intelegeti multi: se doreste Oradea intr-o regiune separata de Cluj! Normal ca oradea nu are unele plusuri ca si clujul, la fel cum clujul nu are plusuri ca bucurestiul. de asta sunt regiunile, ca sa se poata dezvolta orasele si zonele singura fara bucuresti, iar bucurestiul sa mai scada in puii mei odata ca si noua ne trebuiesc locuri de munca. de aceea se vrea dezlipirea oraselor mari de capitala. asadar oradea intr-o regiune a ei ar face treaba, insa in regiune cu cluj, pica pe locul 2.
Postat 23 Iulie 2013, 16:03 de nu intelegeti
@Romania nu hungaria
Nu poate concura Oradea contra Clujului. 1. Poate "Sorbonica" sa concureze cu "Babes-B." ? 2. pot spitalele de aici concura cu cele de acolo ? 3. parcuri industriale 4. udemeristi, mai sunt si la Cluj dar nu atat de perversi ca si cei de aici. Deci, nicio sansa (pt ungurii separatisti, izolationisti, ciordelisti, etc.) stie bihorelul, foarte bine toate aceste lucruri.
Postat 23 Iulie 2013, 15:45 de mongoloid
asa o fi, e o facatura
dar si eu sunt bihoreanca get-beget si stiu ca Oradea nu are nicio sansa in fata Clujului de a fi capitala regiunii, chiar daca 100% din bihoreni vor vota cu Oradea. ganditi-va ca dragnea (d mic intentionat) pune ca si capitala regionala Clujul condus de unul dintre cei mai mari rivali politici, de boc. asta ne arata ca suntem cam penibili gandindu-ne ca putem concura. din pacate nu suntem din aceeasi categorie.
Postat 23 Iulie 2013, 15:31 de dihnea mira
SCUZE !
vorbesc prostii ! de fapt numai stiu nici eu cand sunt treaz si cand sunt pe sapte carari. v-am pupat si va astept sa ma votati iar data viitoare. am si eu segmentul meu de votanti, dupa chipul si asemanarea mea asa cum au si cei de la udmr, dupa chipul si asemanarea lor.
Postat 23 Iulie 2013, 15:29 de ciordel popa
ungurul autonomist, izolationist...
se da de ceasul mortii !!!!!!!culoarul spre hungaria nu exista !!!!!!!!!!!!!!! jos iredentismul hunguresc !!!!!!!! Oradea, este cu multi ani in spatele Clujului, Timisoarei si Aradului. Ne place sau nu asta e situatia. Situatie creata de iudemeristii care au sabotat dezv Oradiei si a Felixului in dauna hungariei.
Postat 23 Iulie 2013, 15:25 de Romania, nu hungaria
ATI MINTIT POPORUL JJJJEEGGGaUUURIIIII< REEEBBBUUUTIRUI COMUNISTE !
mai da ce vrajeala are in el MOSUL :)))) "tendinţa europeană este ca centrul unei regiuni să fie judeţul de graniţă" ce o mai abureste pe jurnalista care e zero in ndomeniul legislativ al granitelor :))) pacaleste si el pe cine poate DOBITOACELE care se roaga si inchina lui :)))))))))
Postat 23 Iulie 2013, 15:06 de asta e ROMANIA!!
ATI MINTIT POPORUL JJJJEEGGGaUUURIIIII< REEEBBBUUUTIRUI COMUNISTE !
niste ORDINARI si HOOOOOOTIIIIII,au luat felia de la PDL si bine mersii ROMANI sunt cum au FOST, atat !! TOT evaziune si BIROCRATIE avem , alte toae aceiasi MARIE !!! alti BETIVI aceIASI bautaura :)))
Postat 23 Iulie 2013, 15:03 de asta e ROMANIA!!
numaram pana iese bine
Cornele, nu-l demasca pe Dragnea ca aranjeaza sondajele, ca maine-poimaine te rogi de el sa-ti aranjeze un mandat nou! Azi nu-ti convine ce face hotul asta, dar maine te bagi iar cu el la una mica! Taci din gura ca se prinde lumea cum merge politica la voi la partid! Hotu' striga prindeti hotul!
Postat 23 Iulie 2013, 14:51 de adriean videanul
ATI MINTIT POPORUL JJJJEEGGGaUUURIIIII< REEEBBBUUUTIRUI COMUNISTE !
niste ORDINARI si HOOOOOOTIIIIII, (...) ! ATI MINTIT POPORUL JJJJEEGGGaUUURIIIII&lt; REEEBBBUUUTIRUI COMUNISTE ! VOI credeti ca TOALELE voastre ne dau noi DEMNITATE, sau ca stiti sa radeti de altii si voi sunteti ZEROOOOOOO ca PRODUCTIVITATE si eficienta pe piata MUNCII , din ce ne platim la iarna DATORIILE din ILEGALITATIILE voastre ? ORDINARIIIIIII IMPUxtiti , pana cand ii mai rabdam si rabdam, in IARA iesim in strazi daca nu avem ce manca , asta e 100% .UNDE sunt sunt banii NOSTRI ?
Postat 23 Iulie 2013, 14:48 de asta e ROMANIA!!
CLUJ!
1. Care este salariul mediu in Bihor si care este in Cluj? 2. Care sunt primele 5 judete din Romania in functie de contributia la bugetul national? 3. Care este nivelul de dezvoltare al orasului Cluj-Napoca si al judetului Cluj in general? PS: Ptr cei care se intreaba ce are Clujul in plus fata de Bihor: universitati, spitale, 7 parkinguri supraetajate, drumuri asfaltate, 5 parcuri industriale, aeroport international, racordare la reteaua de gaze (integral) si lista poate continua ! Altfel spus un primar care stie administra resursele spre dezvoltare spre deosebire de Bolojan care ne face parcuri si sensuri giratorii !
Postat 23 Iulie 2013, 14:37 de cineva
m-am trezit vorbind in public
Sondajul de opinie a fost facut pe baza chestionarii Exclusiv a Oamenilor de Bine! Participarea la sondaj a fost foarte buna, in proportie de circa 250-300%. Au votat alegatorii bihoreni proveniti din judetele Sudiste (preferabil Teleorman, acceptabil si Zona Olteniei), au fost cooptati cetatenii bihoreni nascuti in judetele Moldovei posesori de Certificat de Zimbru de Vrancea semnat de Oprisan. Toti acesti participanti la Sondajul lui Dragnea sunt cei care l-au votat cu mandrie pe Popa Cornel la Alegerile din 2012, asa ca Domnul Popa Cornel sa se exprime mai atent, nu de alta da' i-ar mai place inca un Mandat de Presedinte de Consiliu Judetean chiar daca banii de la Guvernul Ponta n-au venit. Mai este o paine de mancat din "cumetrii", smenarii si "aranjamente" cu institutiile deconcentrate ale Statului de tip Mafiot.
Postat 23 Iulie 2013, 14:33 de cacarau
Cam atat despre
Aveam totusi asteptari de la pleiada de senatori si deputati ai USL din Bihor, sa reprezinte mai vartos interesele urbei noastre in Bucuresti, in special relativ la problematica regionalizarii. Este inadmisibil ca un neica-nimeni ca Dragnea, un semianalfabet, sa gestioneze aceasta regionalizare, despre care nici macar nu stim daca este benefica sau macar necesara. In ceea ce priveste asa zisul sondaj de opinie...probabil o noua facatura marca Dragnea&PSD...nu cred sincer ca bihorenii in general, si oradenii in special ar vota vreodata "capitala" regiunii la Cluj.
Postat 23 Iulie 2013, 14:16 de Regionalul
SA TRAITI BINE !..sau...
SA TRAITI BINE ! din NOU !!! PNL-BIHOR ,oaia neagra a aliantei USL ! A ajuns lumea sa-l regrete pe BOC !? si sa inceapa iar sa-l iubeasca pe BASESCU din cauza ta . POPA CORNEL !? Ce faci !? Cu asemenea management de partid nu va prinde toamna la ciolan . Mai lasa crucea,pokeru si pritenii ca te duc la groapa . Nu-ti mai trebuie tie PETI ,CORAS si anturajul lor .Cand nu vei mai fi ceea ce esti astia o sa-ti intorca ,,dosul ''.Partidul este format totusi din mai multi oameni si care cu tine ar mai putea salva ceva ,cel putin sa nu-l mai regrete lumea pe BOC si sa inceapa sa-l iubeasca pe BASESCU . ,,NOA'' CE ZICI !? SA TRAIM BINE ! SAU SA TRAITI BINE ! de ALTADATA
Postat 23 Iulie 2013, 13:55 de ALEGATOR
lala
asta cu usl-ul de mai jos vad e tare agitat :)) popa zicea doar ca sondajul e de *, nu e vorba de taxe, locuri de munca si studenti. vezi ca ai gresit articolul. si da sondajul e de cacao, nici eu nu mi-as dori sa fim in aceeasi regiune cu clujul sau orice alt oras care ne face sa cadem pe locul doi. pana la toamna (sau iarna), mai e putin, din punctul meu de vedere nu are cum sa treaca de referendum prostia asta cu regionalizarea.
Postat 23 Iulie 2013, 13:49 de dragnea in actiune
Unde
Unde e fabricat, dle Popa, ca nu mai sunt fabrici de mult in Romania!!! La moda e sa se spuna contrafacut, daca nu ati stiut! ...dar de unde sa stiti dvs????
Postat 23 Iulie 2013, 13:26 de ION
Curios !
Curios ! Hotii au inceput sa strige : HOTIIIIII !!! Vai de mine ce comedie !!!! Toata guvernarea actuala si cea trecuta si cea. ..... sunt, au fost numai hotii !!!! Si acest guvern plin de PENALI nu stie sa faca numai ce au facut pana acum membrii in mod individual si organizat adica sa FURE !!!! Si cum poate fi altfel cand seful lor este un hot cu acte , plagiator dovedit "spalat" doar de subalterii lui de la guvern. Ca cum sefu asa si subalternii, ca cum prim ministru asa si ministrii lui !!!! HOTIIIIII !!!! Care din ei ??? TOTI SUNT HOTI !!!!!! Rromanul plateste hotiile!!!!
Postat 23 Iulie 2013, 13:24 de scortosul
VREAU DREPTURILE conferite de LEGE si plati, VREAU o ROMANIE CURATA nu FURAM si furam ca asa vrea US
ce nu intelege USL datorita nesatrpirii evaziunii din N motive BIROCRATICE si SECTORUL bugetar are de suferit cu o singura CONDITIE sa nu se HRANEASCA ei DIN ECONOMIA SUBTERANA creata intentionat, daca nu strapim EVAZIUNE nu avem nimic din ce platim, decat ne OMOARA si OMOARA zi de zi.NU au votata ROMANII USL ca sa FURE poporul si sa i puna in pericol viata zi de zi, HUUUUUUUUU ! MERGETI si va autorizati sa vedeti ce viitor va asteapta distrusilor din SECTORUL BUGETAR, muriti de foame la cate taxe sunt si cotizatii !!! CE ASTEPTATI nu munciti la NEGRU ca nu e DEMN de un ROMAN ?!!!
Postat 23 Iulie 2013, 13:19 de RUSINE sa va fie USL
Sigur că e fabricat, după modelul apei de robinet zisă Minunea Izvoarelor !?!
...
Postat 23 Iulie 2013, 13:16 de Carp III
VREAU DREPTURILE conferite de LEGE si plati, VREAU o ROMANIE CURATA nu FURAM si furam ca asa vrea US
VREAU regionalizarea in CLUJ nu se face EVAZIUNE ca in BIHOR, vreau sa am DREPTURI pe masura implicarii in OBLIGATII FISCALE, JURIDICE.VREAU ca in tara mea sa am LEGE APLICAT, zi de zi vedem EVAZIONISTI< PRESA care JUDECA si face JUSTITIA in ROMANIA, ne am sataurat de USL, nu s aschimbat NIMIC , din contra suntem asupriti si asupriti de ANALFABETI care instiga si instiga la fapte PENALE. VREAU DREPTURILE conferite de LEGE si plati, VREAU o ROMANIE CURATA nu FURAM si furam ca asa vrea USL ! CE ati facut in rea;litate feliile voastre intre voi,atat PUTETI !!
Postat 23 Iulie 2013, 13:16 de RUSINE sa va fie USL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6028 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON