URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2020, 19:00

Cornel Popa își apără realizările de la CJ Bihor: "Rușine, domnule Mang, aveți o atitudine jalnică, lipsită de bun simț"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La trei zile după ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, înscris în cursa pentru un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, l-a atacat pe Facebook pe primarul liberal al Oradiei, Ilie Bolojan, care şi-a anunţat aceeaşi intenţie, senatorul PNL Cornel Popa îi dă lui Mang o replică tăioasă, dar argumentată cu cifre. El îi transmite lui Mang să-i fie ruşine pentru "atitudinea jalnică, lipsită total de colegialitate şi bun simţ".

Fără "realizări"

Vineri, după ce PNL Bihor anunţase că Ilie Bolojan va candida la preşedinţia CJ Bihor şi actualul primar Florin Birta la Primăria Oradea, Mang scrisese într-o postare pe Facebook că Bolojan are "apucături de mic jupân de privincie" şi că nu are dreptat să critice "mediocritatea stângii", deoarece PNL a fost la conducerea judeţului, dar fără rezultate.

"Dacă tot vorbeşte de mediocritatea stângii, îi aduc aminte lui Ilie Bolojan că Dreapta şi PNL au mai condus judeţul Bihor şi cam degeaba. În aceea perioadă, domnia sa a fost primar, iar Radu Ţîrle şi Popa Cornel au fost preşedinţi. Şi aşa "bine" au colaborat între ei peneliştii, încât, la final, nu au avut nicio realizare notabilă împreună".

Uite realizările!

Printr-un comunicat trimis luni presei orădene, senatorul Cornel Popa reacţionează replicându-i lui Mang că administraţia liberală a CJ Bihor a avut realizări serioase în perioada 2012-2016, condamnând "fake news-ul grosolan" al PSD-istului.

"Pe parcursul acestui mandat am reabilitat pista Aeroportului Oradea, am renovat terminalul de pasageri, am purtat negocieri cu companiile aeriene, readucând curse interne şi externe", spune Cornel Popa, adăugând că în cei 4 ani cât a fost preşedinte, CJ a atras 120 milioane euro, ceea ce a făcut ca Bihorul să fie pe primul loc în regiunea de Nord-Vest la acest capitol şi pe locul patru în ţară.

De asemenea, Popa aminteşte că în mandatul său CJ a reabilitat 225,48 kilometri de drumuri judeţene, inclusiv DJ763 Sudrigiu - Padiş, DJ 191 Marghita - Tăşnad şi DJ792A Leş - Tinca - Olcea.

"Am gândit şi iniţiat proiectul Drumul Apusenilor, drum ce porneşte din Salonta, trece prin Beiuş, Stâna de vale, Valea Iadului şi Valea Drăganului, trece prin judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, până în Ucraina. Acest proiect a fost clasificat la Bruxelles drept cel mai bun proiect zonal din România. (...) Drumul Apusenilor este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania din ultimii ani, pe teritoriul judeţului Bihor şoseaua având o lungime totală de 65 kilometri", aminteşte Cornel Popa despre lucrarea pe care actuala conducere a CJ nu a fost capabilă să o continue aşa încât să şi fie finalizată în prezent.

Aeroport modernizat

Cornel Popa aminteşte, totodată, că proiectul de modernizare şi extindere a infrastructurii Aeroportului Oradea, derulat în mandatul său, a însemnat refacerea completă a fundaţiei pistei pentru mărirea portanţei, lărgirea şi lungirea acesteia, construirea unor noi platforme de îmbarcare-debarcare şi de garare a avioanelor, precum şi alte facilităţi, cum este realizarea unui nou sistem de balizaj luminos. "În paralel, CJ Bihor a primit de la Comisia Europeană şi aprobarea subvenţionării preţului biletelor de călătorie, ceea ce a însemnat un prim pas pentru venirea la Oradea a unor companii aeriene care să asigure curse externe".

Popa reiterează că el a fost cel care a purtat discuţii pentru noile curse externe cu companii precum Ryanair, Blue Air, Tarom şi Air Lingus iar după faza de negociere "s-a şi agreat asupra unor contracte cu Blue Air şi Ryan Air cu destinaţii precum Londra Stansted, Milano Bergamo, Barcelona Girona, Dusseldorf Weeze şi Memmingem".

"Cei care au urmat la conducerea CJ Bihor, PSD-UDMR-ALDE, au ştiut doar să-şi atribuie aceste realizări din mandatul meu. Pe lângă falsele premise că ei ar fi contractat aceste curse, la scurt timp după, au reuşit să piardă atât cursele Ryanair cât şi Blue Air, dovedind astfel ineficienţa managementului PSD-UDMR-ALDE", punctează Cornel Popa.

Lista de proiecte

Cornel Popa aminteşte şi proiectele de investiţii cu fonduri europene desfăşurate de administraţia judeţeană în perioada cât a fost preşedintele CJ. Între acestea: reabilitare şi modernizare DJ763 Sudrigiu – Padiş (valoare: 67.808.418 lei), Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord (9.943.941,80 lei), Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Bihor (71.644.541,90 lei), Instalaţie pentru producerea energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile - biomasă, în localitatea Săcuieni (23.681.269,87 lei) etc.

În finalul comunicatului, Popa îi transmite PSD-istului "Ruşine, domnule Mang! Mă abţin să vă adresez epitetele pe care le-aţi merita. Spun totuşi că aveţi o atitudine jalnică, lipsită total de colegialitate şi bun simţ".

Lista completă a proiectelor şi detalii despre acestea a fost făcută publică de senatorul Cornel Popa şi pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu am citit articolul
In schimb aud la tv,dinspre timisoara,ca ardealu-i mintea,da banatu-i fruncea,ceva cu autorizatii ,acte fulger,pentru dezvoltare,marca pnl.[https://www.pressalert.ro/2020/08/record-absolut-la-primaria-giroc-certificat-de-urbanism-si-autorizatie-de-construire-emise-aceeasi-zi-pentru-blocul-ridicat-ilegal-de-afaceristul-puiu-minda-zona-de-protectie-istorica/]Mai citim(doar titlul), ca "Primarul Robu se plânge că DNA i-a pus sechestru pe cele două apartamente".Ce populatie de timpiti au descins pe aceste frumoase meleaguri ale romaniei occidentale...S-a dus naibii si AVE,aka alianta vestului.Sa va fie rusine,nu faceti nimic,dar nu lasati nici pe altii sa faca...
Postat 11 August 2020, 23:23 de excalibur
!
Cea mai notabilă realizare îi că și-a “alipuit” pruncii, nepotu la patrimoniu, șmenaru de la Lords.
Postat 10 August 2020, 21:23 de oradeaveche
Cornel Popa a fost "președintele zero" al CJ Bihor.
Nu există nicio realizare în mandatul lui ... nimic, nimic, nimic !?! A fost cel mai incompetent dintre toți cei care au condus județul în ultimele trei decenii ... iar ca parlamentar nu există, decât la luat banii de indemnizație, forfetara și pensia specială. Adică, fără să fi făcut nimic notabil vreodată, în viața lui mediocră de membru al clanului Micula, bagă lunar în buzunar vreo 25.000 lei. Asta în afara sumelor câștigate, în mod cinstit, în calitate de mare specialist în șeptic !?!
Postat 10 August 2020, 20:43 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON