Intenţia municipalităţii de a nu mai finanţa echipa mare a FC Bihor, care bălteşte de câţiva ani în coada clasamentului celei de-a doua ligi naţionale şi este grevată de datorii către bugetul de stat şi către parteneri acumulate până în anul 2008, este taxată de administraţia judeţeană.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, alături de vicepreşedinţii Ioan Mang şi Alexandru Kiss, a trimis o scrisoare primarului Oradiei, Ilie Bolojan, şi viceprimarului Ovidiu Mureşan, prin care - indirect - impută municipalităţii rezultatele mediocre ale fotbaliştilor, determinate în opinia sa de modestia sumelor pe care municipalitatea le-a alocat în ultimii trei ani, mai concret de faptul că în perioada 2012-2014 Primăria a finanţat FC Bihor cu 1,4 milioane lei mai puţin decât era programat.
"Vă reamintim că dificultăţile cu care se confruntă clubul FC Bihor sunt amplificate şi de faptul că Primăria Oradea nu şi-a respectat angajamentele financiare faţă de bugetul clubului, astfel încât au existat următoarele restanţe faţă de bugetul asumat faţă de instituţia dvs.: în 2012 - 300.000 lei, 2013 - 800.000 lei, 2014 - 350.000 lei", se arată în scrisoarea trimisă luni pe adresa Primăriei.
Pe de altă parte, preşedintele CJ reafirmă în document că administraţia judeţeană e dispusă să continue finanţarea clubului chiar şi în condiţiile în care Primăria nu mai doreşte acest lucru, spunând că va căuta "noi parteneri", dar îi cere totodată să-i cedeze Stadionul Municipal Iuliu Bodola: "Consiliul Judeţean îşi exprimă disponibilitatea şi poziţia fermă de a finanţa în continuare activitatea FC Bihor, dar decizia dvs. neaşteptată şi surprinzătoare ne lasă la dispoziţie doar varianta căutării de noi parteneri. Pentru facilitarea acestui proces, dificil, fără îndoială, vă solicităm să consideraţi posibilitatea transferării stadionului FC Bihor către Consiliul Judeţean".
Amintim că municipalitatea şi-a anunţat intenţia de a nu mai susţine cu bani "clubul-fanion" al judeţului pe data de 15 iunie, printr-un comunicat de presă în care motiva că fotbaliştii FC Bihor au "tocat" sume importante fără a reuşi să facă performanţă. În aceste condiţii, Primăria este dispusă să finanţeze doar echipele de copii, iar sumele economisite prin sistarea alocărilor către echipa mare vor fi redirecţionate către sporturile unde propriul club - Clubul Sportiv Municipal - a obţinut rezultate importante la nivel naţional, adică baschetul şi poloul.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.