URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2017, 15:55

Copiii cu deficienţe de la CSEI Cristal au descoperit vara, prin înot senzorial (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zece preşcolari şi elevi de clasa I de la CSEI Cristal, cu deficienţe senzoriale multiple şi deficienţe neuromotorii, au descoperit vara, la piscină.

După un stagiu de pregătire în Anglia, profesorii lor i-au dus la o sesiune de înot senzorial, unde i-au ajutat să descopere mediul apropiat cu alte simţuri decât cele care le lipsesc micuţilor.

Mai precis, profesoarele Anca Dura, Stela Todea şi Ramona Vesa au folosit în piscină echipamente specifice pentru apă, precum baloane, pene, uleiuri volatile, surse de lumină, baloane, stropitori sau voal. "În timp ce copiii sunt în bazin, din exterior se vine cu stimulare suplimentară: sunt stropiţi cu apă, se aduc mirosuri pentru stimulare olfactivă, ei simt vântul. Sunt stimuli care se adresează simţurilor pe care ei le au intacte", a explicat profesoara Ramona Vesa, totodată director al CSEI Cristal Oradea. Activitatea cu pricina s-a derulat precum o poveste, a cărei temă a fost vara.

Activitatea de înot senzorial s-a făcut după ce cele trei profesoare au participat la un stagiu de pregătire la şcoala Lakeside din Welwyn Garden, Marea Britanie, în cadrul proiectului Erasmus+, "Thinking Globaly, Learning Together". "Noi acolo am învăţat cum se face înotul senzorial şi am pus în practică noţiunile deprinse", a mai spus Vesa. Cele trei profesoare au fost ajutate de 15 voluntari, studenţi la Kinetoterapie, şi de alte cadre didactice din cadrul Centrului.

Dat fiind succesul acestei activităţi, măsurat prin feedback-ul primit din partea părinţilor, dar mai ales prin reacţiile copiilor în timpul activităţii, cadrele didactice şi-au propus ca anul viitor să continue aceste activităţi sub forma unui proiect ce se va desfăşura lunar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON