URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Noiembrie 2020, 16:31

Constructorii au montat primele 15 grinzi ale pasajului suprateran de la Piața 100. Circulaţia în zonă va fi oprită de joi (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii au montat miercuri primele grinzi ale pasajului de la Piaţa 100, operaţiunea demarând dimineaţa, în jurul orei 8. Deşi municipalitatea a anunţat că circulaţia pe centură, în zona viitorului pasaj, va fi sistată încă de miercuri, până la urmă constructorii au lucrat sub trafic, restricţiile de circulaţie urmând să fie aplicate de joi, 12 noiembrie.

"Astăzi au fost montate cele 15 grinzi de pe prima deschidere. În total, pe cele trei deschideri ale pasajului vor fi montate 45 de grinzi", a explicat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

Montarea unei grinzi constituie un adevărat test de răbdare şi precizie, având în vedere că fiecare piesă din beton are o lungime de 24,5 metri şi o greutate de 24 de tone.

"Miercuri, montarea grinzilor s-a desfăşurat sub trafic. Astăzi, constructorul a reuşit să se organizeze astfel încât să poată lucra în condiţii de siguranţă fără să fie nevoit să ceară închiderea circulaţiei", a spus Dragoş.

Primăria a anunţat că circulaţia pe şoseaua de centură, pe tronsonul delimitat de pasajele supraterane din străzile Ciheiului şi Calea Aradului, va fi restricţionată până pe 16 noiembrie.

Astfel, traficul auto va fi deviat de joi pe străzile Thurzo Sandor, Atelierelor, Ceyrat şi Islazului cu revenire în şoseaua de centură înainte de pasajul suprateran din Calea Aradului, de la ieşirea din Oradea spre Deva.

În sens opus, dinspre Borş către Cluj, şoferii vor avea la dispoziţie drumul ocolitor dinspre Parcul industrial din calea Ogorului cu revenire în şoseaua de centură, după pasajul care leagă oraşul de Cihei sau cel din Nufărul de la ieşirea din municipiu către Beiuş.

Odată montate toate cele 45 de grinzi, constructorul va trece la armarea structurii, turnarea stratului de beton şi asfaltarea pasajului. "Dacă vremea va permite continuarea lucrărilor şi nu vor avea perioade cu precipitaţii sau îngheţ, lucrarea ar putea fi predată în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie", a spus Marcel Dragoş.

Potrivit contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în aprilie 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@ tanar
Vorbesti despre sandu sau ai ajuns sa vorbesti ca sandu? Cuvintele insirate te descriu perfect.. deci tu esti sandu ;)
Postat 14 Noiembrie 2020, 11:36 de oradeanbihor
pentru toti nerelevantii
bai nerelevantilor voi nu v ati prins ce neimportanti sinteti? .. nimeni nu va ia in seama.. nu existati.. va traiti vietile ratate varsind puroi din creiere prin subsoluri fara sa va ia nimeni in seama... acolo va e locul.. in subsoluri ca sobolanii... vai de voi!!!!! nu mai poluati!!
Postat 13 Noiembrie 2020, 23:29 de TanarSiNelinistit
@ sandu
Te pomeni ca ar trebui sa-i fim recunoscatori si pentru aerul ce-l respiram?!?! Nu ar trebui sa-i dam si drept de "prima noctis"?
Postat 13 Noiembrie 2020, 11:54 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Evita tot ce a construit Bolojan in Oradea
Postat 12 Noiembrie 2020, 18:47 de Sandu2100
@ sandu
Evit centura, fraiere!
Postat 12 Noiembrie 2020, 17:30 de oradeanbihor
CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel
Pai cum asa , nu aveti si voi ceva de comentat ??
Postat 12 Noiembrie 2020, 00:09 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON