URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2015, 16:36

Constructori fără vacanţă. Lucrări de reparaţii de 1,8 milioane lei la şcolile şi grădiniţele din Oradea

Copiii se pregătesc de vacanţă, constructorii de şantier. Administraţia Imobiliară Oradea va investi peste vară circa 1,8 milioane lei în lucrări de întreţinere şi reparaţii la grădiniţele, şcolile şi liceele orădene.

"Până în prezent, avem contractate lucrările pentru un număr de şase unităţi şi urmează să facem licitaţie pentru alte 16 unităţi", a declarat Tunde Benyovszki, directorul adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

După toate probabilităţile, suma va fi însă insuficientă. "Sperăm la o rectificare pozitivă a bugetului pentru lucrări care să aibă loc în septembrie", a spus directorarea.

Prezent la conferinţa de presă, viceprimarul Huszar Istvan a spus că valoarea reparaţiilor necesare instituţiilor de învăţământ care vor intra în şantier este greu de apreciat înainte de începerea lucrărilor. "La orice casă, dacă te apuci să ridici podeaua s-ar putea să îşi dai seama că trebuie reparată şi pardoseala", a spus viceprimarul.

Potrivit estimărilor AIO, peste vară vor intra în şantier 18 din cele 48 de instituţii şcolare. Pe lista lucrărilor deja contractate se numără printre altele: refacerea zugrăvelilor la coridoarele Colegiului Naţional Mihai Eminescu, în valoare de 135.000 lei, refacerea zugrăvelilor şi montarea de lambriuri la Liceul German Friedrich Schiller (55.300 lei) şi amenajarea unei biblioteci, hidroizolarea unui corp de clădire şi zugrăveli la sala de sport a aceleia unităţi şcolare (56.000 lei), respectiv înlocuirea pardoselilor şi montarea de grilaje la ferestrele Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir (48.000 lei).

De asemnea, umează să fie scoase la licitaţie lucrările de înlocuire a ferestrelor şi uşilor de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu (154.000 lei), înlocuirea ferestrelor şi geamurilor, respectiv refacerea zugrăvelilor la Şcoala Gimnazială Ioan Slavici, înlocuirea uşilor şi ferestrelor Grădiniţei 53 (114.000 lei) precum şi refacerea împrejmuirii şi montarea de plase împotriva insectelor la ferestrele Grădiniţei 54 (91.600 lei).

Pe de altă parte, pe lista de lucrări a municipalităţii se mai numără refacerea finisajelor interioare la sala de box şi scrimă, refacerea marcajelor şi înfiinţarea unui grup sanitar de la Sala Sporturilor Antonio Alexe, estimate la circa 204.000 lei şi înlocuirea ferestrelor şi uşilor laboratorului Spitalului TBC.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON