URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2018, 12:15

Construcţia accesurilor la terminalul intermodal din Episcopia Bihor, estimată la 30,1 milioane lei

Construcţia accesurilor la terminalul intermodal din Episcopia Bihor, estimată la 30,1 milioane lei Vezi aici schiţa acceselor la viitorul terminal intermodal
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de amenajare a acceselor la viitorul terminal intermodal din zona gării Episcopia Bihor.

Cu finanţare asigurată

Investiţia în amenajarea căilor de acces la viitorul terminal este estimată la 30,1 milioane lei şi urmează să fie finanţată prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, în baza unui proiect care urmează să fie depus în toamna acestui an.

"Proiectul terminalului intermodal propriu-zis este într-o fază avansată de lucru, mai este necesară finalizarea analizei cost-beneficiu, după care se va depune proiectul integral, cu menţiunea că finanţarea este deja câştigată", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Pasaj fără trotuare

Conexiunea la viitorul terminal presupune construirea unui pasaj suprateran peste giraţia de la intersecţia străzilor Calea Borşului, Uzinelor şi Nicolae Filipescu, precum şi a unui drum colector paralel cu Calea Borşului.

Viitoarea construcţie va avea o lungime de 500 metri, din care 266 metri va fi pasajul propriu-zis iar diferenţa o vor constitui rampele de coborâre şi urcare pe pasaj.

Lăţimea părţii carosabile va fi de 7,8 metri. "Pasajul nu va avea trotuare, pentru că este destinat exclusiv maşinilor care tranzitează drumul spre intermodal", a spus primarul Bolojan.

La rândul său, drumul colector care va fi construit de-a lungul Căii Borşului va avea o lungime de 2,1 kilometri. Durata de execuţie a lucrării va fi de 19 luni, din care trei luni vor fi rezervate pentru proiectare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@dummy
Dummy si tu esti cam pierdut in vremuri. Vorbesti de niste lucruri de acum 11 ani care nici macar nu sunt adevarate si improsti cu cacao fara sa ai dreptate. Uita-te la ciumetii de la guvernare care nu lanseaza un singur proiect mai serios (de infrastructura ca proiecte de alt tip sunt maestri) si au resurse infinit mai mari decat Oradea. De astia de ce nu te iei? Sau nu umbli prin tara si te plimbi doar intre Peta si Cris?
Postat 25 Septembrie 2018, 13:23 de oradea_mea_si_a_ta
Pierdere de vreme ...
... pe fonduri europene doar dacă 2020 se transformă în 2022 (acel n+2 de care România a beneficiat și în primul ciclu, dar care s-a facut aproape n+3) !?! Așa e viața ... unii se pregătesc în 2018, ca cineva să taie panglica peste 3-4 ani !?! Exact de adta a beneficiat Bolojan, care a început să se laude cu realizarea de proiecte care erau în pregătire încă din prima clipă a lui 2007, când a intrat UE în RO, iar actualul edil șef nici nu avea habar dacă va candida pentru a ajunge primar în Oradea !?!
Postat 25 Septembrie 2018, 12:51 de CrisDumi
Sabau
Psd-ul iarasi nu a votat? Ca din poza se vede ca Sabau doarme pe scaun. Se credea oare la ambulanta?
Postat 25 Septembrie 2018, 12:20 de Mekla
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON