URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Februarie 2015, 08:34

Consiliul Local a aprobat înfiinţarea Parcului Industrial Eurobusiness III în spatele actualului CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizia primarului Ilie Bolojan de a înlocui cu UDMR partenerul PSD cu care a câştigat alegerile din 2012 pare să dea rezultate la nivelul Consiliul Local. Întruniți joi în ședință extraordinară, aleşii orădenilor au votat rapid şi fără comentarii majoritatea punctelor de pe ordinea de zi. Practic, în circa 15 minute consilierii au adoptat 32 de hotărâri.

Parcul industrial cu numărul 3

Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru înfiinţarea parcului industrial Eurobusiness III şi acordarea de facilităţi fiscale similare cele din parcurile industriale deja funcţionale în Oradea firmelor care se vor stabili aici.

Amplasamentul din strada Uzinelor are o suprafaţă de 179.000 metri pătraţi, împărţită în 32 de parcele, şi are potenţialul de a atrage investiţii de circa 20 milioane euro. Reprezentanţii municipalităţii estimează că, odată mobilată cu hale, noua zonă industrială din spatele CET-ului ar putea genera peste 500 de noi locuri de muncă.

În prezent, în Oradea funcţionează parcurile industriale Eurobusiness I din Şoseaua Borşului, lângă vechea zonă industrială, cu o suprafaţă de 121 hectare, şi Eurobusiness II din Strada Ogorului, lângă şoseaua de centură, cu o suprafaţă de 24 hectare. Ambele sunt deja ocupate în proporţie de 80%.

Drum pentru pompieri

În cadrul aceleiaşi întâlniri, aleşii locali au dat curs propunerii Administraţiei Imobiliare Oradea de reabilitare a zonei delimitate de blocurile din strada Republicii şi parcarea supraterană din strada Tribunalului. În „curte" vor fi reabilitate conductele de apă pluvială, spațiul va fi asfaltat şi se vor amenaja circa 32 de locuri de parcare. În plus, Direcţia Tehnică a Primăriei va amenaja aici o suprafaţă de circa 500 mp de spaţii verzi şi un loc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 280 mp.

Odată salubrizat spaţiul, până acum închis cu barieră, va putea fi folosit ca drum de acces la parcarea supraterană pentru maşinile de intervenţie ale pompierilor, cu sens unic dinspre strada Tribunalului spre strada Gheorghe Dima. Lucrarea, estimată la 348.000 lei fără TVA, va fi scoasă la licitaţie în perioada următoare, cu termen de finalizare o lună.

Primăria vrea sediul Curţii de Conturi

Tot în şedinţa de joi, Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu pentru preluarea de la Camera de Conturi a fostului sediu situat la primul etaj al Palatului Apollo din strada Republicii 12. Administraţia Imobiliară Oradea va face demersuri pentru preluarea imobilului din proprietatea statului pentru a putea reabilita clădirea pe bani de la bugetul local. Camera de Conturi Bihor a golit spaţiul din strada Republicii după mutarea într-un nou sediu, la Camera de Comerţ din strada Mihai Eminescu.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii consilierii locali au aprobat indicatorii tehnici ai lucrărilor de înlocuire a punctelor termice 701 şi 702, care alimentează strada Vasile Alecsandri, cu module termice la nivel de imobil. Investiţia, estimată la 450.000 euro, va fi scoasă la licitaţie în perioada următoare şi va trebui finalizată în termen de patru luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON