URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2020, 16:02

Consiliul Judeţean intră în parteneriate cu asociaţiile primăriilor din Bihor pentru racordarea la reţelele de gaz

Consiliul Judeţean intră în parteneriate cu asociaţiile primăriilor din Bihor pentru racordarea la reţelele de gaz foto generic, ziare.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, patru acorduri de parteneriat cu tot atâtea Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare înfiinţate de patru oraşe şi 36 de comune, acorduri care prevăd realizarea în comun a studiilor de fezabilitate pentru racordarea localităţilor la reţelele magistrale de gaze naturale, după ce Guvernul a lansat Ghidul solicitantului şi a şi alocat pentru extinderea şi realizarea acestor reţele suma de un miliard de euro.

Una dintre cele patru ADI-uri cu care CJ a intrat în parteneriat se numeşte ADI Gaz Barcău – Bistra şi reuneşte 13 unităţi administrativ-teritoriale, de la municipiul Marghita la comunele Abram, Abrămuţ, Balc, Boianu Mare, Chişlaz, Derna, Sâniob, Sălard, Suplacu de Barcău, Tăuteu şi Viişoara.

O a doua ADI pentru care aleşii din CJ au aprobat parteneriatul este ADI Urban Rural, constituită în jurul oraşului Aleşd, cu comunele Aştileu, Ţeţchea şi Tileagd, iar o a treia ADI Gaz Gaz Sud Bihor, formată din municipalitatea din Beiuş şi Primăria oraşului Vaşcău, împreună cu cele ale comunelor Rieni, Drăgăneşti, Lazuri de Beiuş, Bunteşti, Pietroasa, Câmpani, Criştioru de Jos, Cărpinet, Curăţele, Şoimi, Tinca şi Tulca.

Cea de-a patra asociaţie împreună cu care CJ va face studiul de fezabilitate pentru racordarea la gaz este ADI Gaz Nord-Vest, formată din oraşele Diosig şi Săcueni, plus comunele Şimian, Tarcea, Sălacea, Cherechiu, Buduslău, Roşiori şi Tămăşeu.

În baza acordurilor de parteneriat, studiile de fezabilitate urmează să fie achiziţionate de ADI-uri şi CJ în comun, însă în proiectele votate joi nu sunt precizate şi termenele pentru finalizarea acestei proceduri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Christa, Christa ... vai, vai !?!
CET este producător de energie, termo-electrică de nivel local. Centrala cumpără gaz, nu îl scoate din "subsolul casei". Nu-i nici furnizor și nici distribuitor ... nu are niciun drept de explorare și exploatare a gazelor naturale, ca să poată da mai departe gaz unor ADI-uri înființate cu profil de redistribuire.
Postat 31 Iulie 2020, 10:01 de CrisDumi
dar....
Dar de ce nu se racordeaza toti la CET? Ca e eficient, vor fi costuri reduse, este o investitie mega,.....alea alea.
Postat 30 Iulie 2020, 17:14 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON