URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2020, 16:02

Consiliul Judeţean intră în parteneriate cu asociaţiile primăriilor din Bihor pentru racordarea la reţelele de gaz

Consiliul Judeţean intră în parteneriate cu asociaţiile primăriilor din Bihor pentru racordarea la reţelele de gaz foto generic, ziare.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, patru acorduri de parteneriat cu tot atâtea Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare înfiinţate de patru oraşe şi 36 de comune, acorduri care prevăd realizarea în comun a studiilor de fezabilitate pentru racordarea localităţilor la reţelele magistrale de gaze naturale, după ce Guvernul a lansat Ghidul solicitantului şi a şi alocat pentru extinderea şi realizarea acestor reţele suma de un miliard de euro.

Una dintre cele patru ADI-uri cu care CJ a intrat în parteneriat se numeşte ADI Gaz Barcău – Bistra şi reuneşte 13 unităţi administrativ-teritoriale, de la municipiul Marghita la comunele Abram, Abrămuţ, Balc, Boianu Mare, Chişlaz, Derna, Sâniob, Sălard, Suplacu de Barcău, Tăuteu şi Viişoara.

O a doua ADI pentru care aleşii din CJ au aprobat parteneriatul este ADI Urban Rural, constituită în jurul oraşului Aleşd, cu comunele Aştileu, Ţeţchea şi Tileagd, iar o a treia ADI Gaz Gaz Sud Bihor, formată din municipalitatea din Beiuş şi Primăria oraşului Vaşcău, împreună cu cele ale comunelor Rieni, Drăgăneşti, Lazuri de Beiuş, Bunteşti, Pietroasa, Câmpani, Criştioru de Jos, Cărpinet, Curăţele, Şoimi, Tinca şi Tulca.

Cea de-a patra asociaţie împreună cu care CJ va face studiul de fezabilitate pentru racordarea la gaz este ADI Gaz Nord-Vest, formată din oraşele Diosig şi Săcueni, plus comunele Şimian, Tarcea, Sălacea, Cherechiu, Buduslău, Roşiori şi Tămăşeu.

În baza acordurilor de parteneriat, studiile de fezabilitate urmează să fie achiziţionate de ADI-uri şi CJ în comun, însă în proiectele votate joi nu sunt precizate şi termenele pentru finalizarea acestei proceduri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Christa, Christa ... vai, vai !?!
CET este producător de energie, termo-electrică de nivel local. Centrala cumpără gaz, nu îl scoate din "subsolul casei". Nu-i nici furnizor și nici distribuitor ... nu are niciun drept de explorare și exploatare a gazelor naturale, ca să poată da mai departe gaz unor ADI-uri înființate cu profil de redistribuire.
Postat 31 Iulie 2020, 10:01 de CrisDumi
dar....
Dar de ce nu se racordeaza toti la CET? Ca e eficient, vor fi costuri reduse, este o investitie mega,.....alea alea.
Postat 30 Iulie 2020, 17:14 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON