URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2020, 18:21

Consiliul Judeţean Bihor promite transparenţă. Cine este noul purtător de cuvânt al instituţiei

Consiliul Judeţean Bihor promite transparenţă. Cine este noul purtător de cuvânt al instituţiei Bianca Firezar (28 ani), fost reporter la Digi24, este noul purtător de cuvânt al CJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin noul purtător de cuvânt, provenit din lumea presei, Consiliul Judeţean Bihor anunţă că îşi schimbă portalul de internet, pentru a oferi o cât mai bună accesibilitate şi transparenţă. De la 1 ianuarie 2021, site-ul www.cjbihor.ro va conţine toate informaţiile despre organigrame, salarii şi achiziţii ale acestei instituţii şi ale celor subordonate, iar „din respect pentru bihorenii de etnie maghiară” hotărârile cu caracter normativ vor fi disponibile şi în limba maghiară.

La vedere

"În scopul eficientizării activităţii Consiliului Judeţean Bihor şi pentru a asigura o mai bună accesibilitate, noua conducere a luat decizia să înceapă reconfigurarea paginii de internet a instituţiei, procedură care ar urma să se finalizeze până în primăvara anului viitor, astfel încât informaţiile publice să fie la îndemâna cetăţenilor", se arată în comunicatul de presă semnat de noua purtătoare de cuvânt, Bianca Firezar.

Potrivit comunicatului, începând cu 1 ianuarie 2021, CJ Bihor şi instituţiile subordonate vor publica pe site-urile proprii "organigramele, salarizarea, procesele verbale ale achiziţiilor publice şi toate celelalte cheltuieli".

Totodată, "din respect pentru bihorenii de etnie maghiară", tot de la 1 ianuarie 2021, hotărârile cu caracter normativ din Monitorul Oficial al judeţului vor fi traduse şi în limba maghiară, în acest scop fiind delegat un funcţionar din cadrul Serviciului Relaţii Publice şi Relaţii Externe, şi anume Rais Istvan, fost redactor şef al cotidianului Bihari Naplo, angajat la CJ anul trecut, iniţial în calitate de consilier personal al preşedintelui Pasztor Sandor.

De la Digi24

Comunicatul care anunţă, practic, transparentizarea totală a CJ Bihor este primul semnat şi transmis de noul purtător de cuvânt al instituţiei, Bianca Firezar. În vârstă de 28 de ani, ea a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2015. Din 2017, a fost angajată ca reporter la Digi24 Oradea, iar în primăvara anului 2019, după desfiinţarea postului local, a fost cooptată în echipa de la Bucureşti a aceleiaşi televiziuni, unde a activat până de curând. La Digi 24, Bianca Firezar a fost reporter pe secţia socio-economic, răspânzând de materiale legate de domeniile transporturi, finanţe şi bănci, dar şi alte subiecte economice.

Tânăra a fost angajată acum pe unul dintre cele 3 posturi de consilieri din cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, dar a preluat în principal atribuţiile de comunicare cu mass media. Asta după ce, prin promovarea noii organigrame, Ilie Bolojan a desfiinţat Biroul de presă al CJ Bihor, unde erau mai multe posturi în mandatul precedent. 

De asemenea, la cabinetul preşedintelui CJ a mai fost angajată o tânără, Alina-Maria Balaj, absolventă de Jurnalism şi Relaţii Internaţionale la Oradea, de masterat la Roma şi doctorandă în Comunicare Instituţională, tot la Roma. Aceasta îl va sprijini pe preşedintele CJ, Ilie Bolojan, în ceea ce priveşte comunicarea în cadrul instituţiei, relaţia cu departamentele interne, dar şi cu primarii din judeţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PCR transpartinic [SARS-CoV-RO]. Ep.: ”Partidul e-n toate,..” în versiune upgradată
I. ”Tânăra a fost angajată acum pe unul dintre cele 3 posturi de consilieri din cabinetul președintelui Consiliului Județean Bihor, dar a preluat în principal atribuțiile de comunicare cu mass media. Asta după ce, prin promovarea noii organigrame, Ilie Bolojan a desființat Biroul de presă al CJ Bihor, unde erau mai multe posturi în mandatul precedent.” 1. ”Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt / Și-n cele ce mâine vor râde la soare / E-n holda întreagă şi-n bobul mărunt / E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt / E-n viața ce veșnic nu moare.” - George Lesnea [George Glod]. 2. Mare noroc pe bihoreni că ”Faraonul” nostru nu a angajat vreun specialist în ...pompe funebre. Așa cum făcură alți colegi de partid ai Domniei sale! 2. Pe vremea când tov. Lesnea ridica osanale nomenclaturii PCR, competența/profesionalismul, onestitatea şi buna credință erau (mult) mai apreciate, nu ca pe vremea lui tov. ”Petrov” şi Herr ”Ghinion”! 3. Sper, spre binele bihorenilor, ca Bianca Firezar şi Alina-Maria Balaj să fie două excepții (pozitive) ale Epocii ”galben portocalii” actuale. II. În loc de concluzii: 1. Numirile în funcții publice, cu precădere pe criterii politice, religioase, etnice şi (mult) mai puțin pe cele de competență profesională, dăunează grav României reale! 2. O temă de reflexie (şi acțiune) şi pentru brava noastră nomenclatură politică locală, cu încă ceva sânge de dac ”în instalație”: reintroducerea repartiției guvernamentale parțiale. Somn ușor: MEC, CEMU, ARACIS, organizații de elevi/studențești reprezentative & co! 3. ”Doar adevărul ne poate vindeca!” - Oana Zamfir [Antena 3] Şi de dictatura mediocrității bine consolidată, după 1989. Mai ales, din 2005 încoace!
Postat 30 Noiembrie 2020, 12:56 de stefan
De ce nu a fost scos postul la concurs ???
Conform legii, in institutiile publice, inclusiv in Consiliul Judetean Bihor, posturile se ocupa doar prin examen sau concurs. Legea se aplica si cazul clientelei neoprotestante, votanta traditionala al pnl. Oare ne comunica si noua birtinezul chelios unde si cand a dat pocaita asta concurs de angajare pentru ocuparea postului de "purtator de cuvant" , post care este remunerat din fonduri publice ?? Poate va intreba Bihorenul cu proxima ocazie ? :)))))))
Postat 29 Noiembrie 2020, 01:42 de Silver_Cat
PCR = PNL
A desfiintat Biroul de presa al CJ Bihor ca sa angajeze clientela politica(fiica primarului din Stei si multe altele)...
Postat 28 Noiembrie 2020, 16:28 de Richard-B
Stai ca nu vujeste
A desfiinţat Biroul de presă al CJ Bihor, unde erau mai multe posturi pentru a angajat alte persoane, din afara institutiei?
Postat 28 Noiembrie 2020, 07:08 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON