URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2020, 19:29

Consiliul Judeţean Bihor distribuie copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi îngrijiţi de DGASPC „laptele și cornul” rămase de la elevi după suspendarea cursurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a aprobat vineri primirea a 8,6 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului, o parte din sumă urmând să fie folosită pentru plata subvenţiilor la transportul elevilor pentru lunile septembrie şi octombrie, înainte de suspendarea cursurilor, iar o alta să o păstreze într-un fond de rezervă pentru alte cheltuieli.

Tot vineri, aleşii bihorenilor au decis ca produsele lactate şi de panificaţie nedistribute în şcoli după suspendarea cursurilor să fie împărţite în centrele de plasament pentru copii şi pentru adulţii cu dizabilităţi ale DGASPC.

Reuniunea CJ Bihor a fost una extraordinară, convocată "de îndată" şi desfăşurată online, pentru aprobarea unor proiecte despre care conducerea instituţiei a apreciat că nu suferă amânare.

Un prim proiect din cele patru care au fost discutate de consilierii judeţeni s-a referit la o nouă rectificare a bugetului judeţului pe anul în curs, dar de această dată nu în sensul austerităţii, al diminuării cheltuielilor, ci al creşterii veniturilor, după ce cu o zi înainte Guvernul a repartizat, din Fondul de Rezervă, suma de 8,6 milioane lei pentru judeţul Bihor.

Vicepreşedintele Călin Gal, care a condus şedinţa (preşedintele Ilie Bolojan fiind plecat la Braşov, la o reuniune a preşedinţilor de CJ din ţară), a explicat că din această sumă 1 milion de lei vor fi folosiţi pentru plata subvenţiei de 50% a transportului pentru elevii navetişti pe lunile septembrie şi octombrie, când s-au făcut cursuri fizic, cu prezenţa în şcoli.

De asemenea, a spus Gal, diferenţa de 7,6 milioane lei intră în Fondul de Rezervă la dispoziţia CJ Bihor, urmând ca destinaţia banilor să fie decisă în consecinţă când va fi nevoie.

Pe de altă parte, aleşii bihorenilor au votat, tot cu unanimitate de voturi, ca stocul de produse lactate şi de panificaţie recepţionat înainte de suspendarea cursurilor unităţilor de învăţământ şi rămase în parte nedistribuite după suspendarea acestora să fie distribuit integral în centrele de plasament pentru copii şi în centrele de recuperare şi reabilitare a persoanelor adulte cu dizabilităţi, în total peste 500 de persoane, aflate în îngrijirea DGASPC Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Iar Mor ăștia de ciudă
:::))))
Postat 19 Decembrie 2020, 23:44 de Sandu2100
dati-va glont
laptele ala scarbos pe care nu il bea nici dracu, cu gust si miros de ciorapi transpirati ca dupa un meci de fotbal. in loc de lapte si cornu ala gol mai bine ar fi dat un sandwich sau o napolitana sau orice altceva mai comestibil pentru un copil.
Postat 19 Decembrie 2020, 11:02 de un1prost
La transparență "zero" ... au și pus nou director "avizat" de CA, MApN, SIE și CSAT !?!
Începe cu adevărat marea prăduială a planului de "reziliență" pe fonduri europene ... tocmai respins de Comisia Europeană ca fiind "paralel" cu realitățile zilelor noastre !?! Totuși, 22.000.000 Euro pentru un gard perimetral monitorizat video și o alee de beton pentru intervenții "pompieristice" ... e cam mult chiar și pentru pentru niște cunoscători ai tainelor prăduirii pe bani, cum ar zice niște habarniști, "gratis" !?!
Postat 18 Decembrie 2020, 20:57 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON