URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2017, 16:31

Propuneri de bun simţ: Consilierul UDMR Kirei Melinda cere municipalităţii să rezolve problema cozilor la Aquapark

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul UDMR Kirei Melinda a cerut miercuri, într-o conferinţă de presă, ca Primăria Oradea să rezolve problema cozilor de la intrarea în aquapark. "Sâmbătă dimineaţă oamenii au stat la rând peste o oră. Cozile s-au întins până la bazinul acoperit", a acuzat UDMR-ista.

Aceasta a cerut modificarea orarului de funcţionare al aquapark-ului în perioada sezonului cald astfel încât acesta să se deschidă cu trei ore mai devreme. "Am intrat în vară, ceeea ce la aquapark nu se vede. Acesta se deschide la 10, până la ora 11 stai la rând, şi ajungi să intri la bazine abia la ore la care medicii deja recomandă să nu stai la soare. În lunile iunie, iulie şi august deschiderea ar trebui să fie de la ora 8", a spus Kirei.

Cu rol de informare

Consiliera a mai cerut amplasarea de panouri de informare la intrarea în clădire, astfel încât clienţii să poată afla din timp date care îi interesează, de la cele despre tarife până la cele privind orientarea în incintă, şi să nu prelungească timpul de aşteptare la coadă cerând lămuriri casierei.

"Dacă mai mulţi oameni care vin din alte localităţi cer informaţii, ceilalţi stau în soare aşteptând să intre. S-ar putea instala panouri de informare, cum sunt în aeroporturi. Acolo scrie ce poţi lua cu tine în avion şi ce nu", a spus Kirei.

Aceasta a mai cerut ca pe panouri să fie afişate preţurile practicate la localurile din incintă, pentru ca vizitatorii să ştie la ce să se aştepte: "La intrare ar trebui să fie afişate preţurile, pentru ca omul să poată aprecia câţi bani îşi încarcă pe brăţara electronică, şi să nu fie nevoit după aceea să piardă din timpul petrecut în aquapark stând la coadă ca să îşi pună bani pe brăţară".

Kirei a mai cerut ca vizitatorii să fie întâmpinaţi de hostesse care să îi îndrume spre vestiare, pentru a nu fi nevoiţi să deranjeze casierele de la eliberarea biletelor. "Ar putea să îi îndrume tineri care fac practică de turism", a exemplificat ea.

"Nu s-a simţit că e plin!"

Kirei Melinda a mai propus ca municipalitatea să majoreze capacitatea de primire a aquapark-ului pe considerentul că în prezent, chiar şi atunci când este plin, tot mai rămân suficiente şezlonguri goale şi locuri în bazine.

"Deşi nu mai era permisă intrarea în interior, cei care au fost au spus că în preajma bazinelor nu s-a simţit că e plin! Existau încă şezlonguri şi locuri libere. Numărul limită de 1.850 ar putea fi pentru clădirea propriu-zisă, nu neapărat şi pentru ştrandul exterior. În Oradea stau 200.000 de oameni, 1.850 de persoane care pot intra în aquapark nu reprezintă nici 1%", a spus consiliera.

UDMR-ista a mai cerut tarife diferite pentru cei care doresc doar să înoate, nu şi să se dea pe tobogane, amplasarea la intrare a unui panou electronic pe care să fie afişate date legate de numărul de locuri libere şi timpul de aşteptare până la eliberarea altora, precum şi suplimentarea personalului în perioadele aglomerate, cum a fost în minivacanţa de Rusalii şi cum se anunţă weekend-ul care vine, când aici va cânta Horea Brenciu.

La propunerile altora

Consilierul local a precizat că propunerile făcute nu sunt critici la adresa administratorilor aquaparcului, ci doar propuneri de îmbunătăţire a activităţii formulate de vizitatorii care au contactat-o.

De altfel, Kirei Melinda a recunoscut că nu a intrat încă în aquapark pentru a-şi formula o părere persoană. "La noi funcţionează legile lui Murphy. De câte ori ne pregătim să mergem la aquapark, unul dintre copii face febră", a explicat consiliera.

Ea a declarat că a ţinut să transmită municipalităţii propunerile orădenilor prin intermediul presei pentru că şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia ar fi putut să le formuleze va avea loc abia la sfârşitul lunii iunie, când prima lună de vară va fi trecut deja.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@unu
Te cam abati de la subiect
Postat 09 Iunie 2017, 09:00 de User anonimizat
@bihorean-oradean. de-acord, dar distractia si entertainmentul nu se subventioneaza! mergi pe eficienta economica.
Se poate reface un strand mai low-cost, pe amplasamentul strandului Iosia cu niste renovari decente dar mai ieftine si acolo. Dar nu va apare peste noapte, desi idea este in calcul. Cresterea economica din turism in oras se simte (autorizatii emise pt noi investitii in hoteluri-restaurante-cafelene), in special daca ai legatura cu domeniul de activitate (investitor, cauti de lucru in domeniu, furnizori pe orizontala si buget primarie – taxa hoteliera de 2% din care apoi se organizeaza si finanteaza evenimente ieftine accesibile tuturor localnicilor).
Postat 08 Iunie 2017, 17:56 de unu
@ leny
Nimeni nu a cerut nimic gratis! Clar? Nemultumuirea generala e ca pe vremuri exista un strand municipal, care chiar a reusit sa arate bine in utimii ani de existenta si unde oradeanul de rand isi permitea sa mearga in fiecare week-end sau sa-si duca copii zilnic pe perioada concediilor, in cazul in care nu mergeau la mare. Ce avem acum pe langa ca e neincapator ca numar de locuri e si prohibitiv ca pret (pentru oradeanul de rand). Nu cred ca oradenii si-au dorit un aquapark la care sa mearga doar o data, si asta doar "ca sa vada cum e" ori sa mearga o data pe luna (la salar) si aici ma refer la familii care au macar un copil si pentru care intrarea si costurile din interior sunt un efort destul de mare.. dar ce mai.. aqua nu e pentru sarantocii de oradeni.. nu-i asa?
Postat 08 Iunie 2017, 09:49 de User anonimizat
!!!
cat nu era acest aquapark, faceati gura ! ca se fura acum ca este va plangeti, hai sa fie gratis, si e bine infiferent de aglomeratie, de sezlonguri ocupate cu prosoape, de vestiare date pe culoare diferite daca sunteti mai multi, una peste alta, nu e ok, nu margem si gata!
Postat 08 Iunie 2017, 08:54 de Lenny
@ unu
Strandul municipal a fost al tuturor oradenilor si nu a fost o baie comunala. E de inteles ca nu e loc pentru toata lumea dar sa-i privezi pe oradeni de dragul unui 'bussines sau pentru bani pentru turusti' nu e corect. Asa unseamna ca si marirea taxelor locale sau a utilitatilor e tot un 'bussines' al cuiva. Si atunci stau si ma intreb: Oradea mai este a oradenilor sau a primariei care face 'bussines' din tot ce misca in orasul asta? Pana la urma nu stiu daca sacrificiile facute de oradeni de dragul transformarii orasului intr-unul turistic au acoperire: inca nu se simte nici o crestere economica sau a bunastarii localnicilor.. din contra..
Postat 08 Iunie 2017, 00:43 de User anonimizat
...sa fii, noroc sa ai!
@Citizen: daca candidezi(fara virgula) tu sigur castigi!
Postat 07 Iunie 2017, 19:04 de User anonimizat
Stupid
Ce desteapta este femeia asta.....Propunerea mea e sa porneasca la alegerile pentru scaunul pentru primar al Nagyvaradului... Cum este mult mai pro@sta decat Bolovan,are mari sanse de castig.
Postat 07 Iunie 2017, 18:41 de Citizen
altele sunt proaste
Marirea capacitatii insa e o propunere gresita!, pentru ca de-aia platesti mai mult, ca sa nu fie inghesuiala si sa te calci cu altii pe picioare. Chiar daca nu stai toata ziua pe sezlong ca mai intri si in apa, tot vrei sa ai unul al tau pe care sa-ti lasi prosopul. E o mare prostie sa lasi 1850 pers in cladire doar, ca la 400 pers. care e capacitatea maxima se chiar simte ca e plin! La 1800, sa mearga ea sa fiarba ca sarmalele in oala, la pret de 10 eur, si sa n-apuci sa incerci atractiile din interior de alte cozi si sa nu ai sezlong samd. Pai e baie comunala pesntru 200 mii de oradeni sau e aquapark, business pentru bani pentru turisti? La fel, e o prostie si sa ceri turnicheti la topogane si alta validare si alt paznic, care proneste tot din axioma ca e baie comunala pentru tot poporul. Faptul ca nu e asa ceva, exclusivitatea asta e insa motivul principal pentru care eu aleg Nymphaea in loc de 1 Mai si Felix, ca sa nu ma scald in apa in care se spala altu ce n-a facut baie de o luna. Iarasi, nu ai cum sa faci efectiv, tehnic afisaj cu timpul de asteptare pana la eliberarea altora, ca cei ce au intrat pot sa stea cat vor: fie toata ziua, fie 3 ore si apoi sa plateasca la minut ce stau peste.
Postat 07 Iunie 2017, 17:11 de unu
unele-s bune
Sunt foarte ok insa propunerile cu deschiderea mai devreme pe timpul sezonului (cel putin in weekenduri si sarbatori legale e chiar necesar), cu ecrane informative (nu doar privind intrebari catre caserita si orientare, ci si grad de ocupare, nr. de locuri libere – care ar trebui transmis in timp real si online pe site-ul Nymphaea, sa stii cu 2 ore inainte sa te pornesti de la 60km distanta; insa nu cred ca e asa important sa zici si preturile la localurile din incinta (se pot modifica deseori, fara notificare si sa afisezi informatii eronate) decat o afisare informativa cu o marja de eroare (un felu 1, o supa, o cafea un suc – fiecare costa circa …)), e bine sa integrezi stagii de practica/internship cu facultatea oradeana de turism. Suplimentarea personalului in perioade aglomerate este ok, dar cine are experienta stie ca nu e asa usor sa gasesti zilieri si care sa nu se faca de ras ci sa isi merite banii.
Postat 07 Iunie 2017, 17:10 de unu
sa vina presa, ca sa vada cum imi dau si eu cu parerea
Da impresia ca e interesata dna. Kirei M., insa propunerile le putea face direct la ADP sau pe site-ul Nymphaea ca si sugestii. Iar daca n-a fost sa isi faca o impresie si sunt ale altor vizitatori, ce minte au si ei sa i se planga dansei, cand “online e asa de simplu”? Cum poti sa le ceri cu “autoritatea politica a unui consilier local” cand nu ai vazut ce e defapt acolo si nu intelegi sistemul? E asa doar de imagine sa te lauzi in presa ca ai si tu 2 propuneri. Numa prin presa sau in sedinta de C.L. poate sa vorbeasca cu ADP-ul? Nu are email, numar de telefon, facebook? Nu e bun exemplul din aceasta mini-vacanta cand Nymphaea a fost super-aglomerat, pe de-o parte din cauza greselii proprii a ADP si a promotiei cu 100 lei si intrari in toate 5 zilele de sarbatori si weekend. Cand e cererea cea mai mare, mai vii si tu cu reduceri de 2/3 din pret, clar ca se fac cozi, si deservesti mai putini clienti si ii trimiti in alta parte, avand mai putine incasari! E fix opusul lui Uber, care majoreaza pretul in momentul in care cererea e mai mare decat oferta (economie de baza!); fix din aceasta cauza a aglomeratiei si-au adunat si cateva ratinguri mici la review din partea unor vizitatori veniti din alte parti si care n-au reusit sa intre.
Postat 07 Iunie 2017, 17:10 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON