URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2018, 11:12

Conferinţă naţională de Urologie cu operaţii transmise în direct la Oradea şi Cluj: „Facem tot ce se face şi la New York, şi în Japonia, şi în Germania” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câştigată de-a lungul anilor, în condiţii logistice modeste, dar constant întărită şi poate chiar invidiată mai ales din acest an, de când Oradea are cel mai modern bloc operator la Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean, reputaţia medicilor orădeni din această specialitate a făcut ca oraşul să găzduiască încă un eveniment medical de amploare naţională.

De joi, 21 iunie, până sâmbătă, 23 iunie, inclusiv, Oradea este gazda unei conferinţe naţionale pe tema actualităţilor în diagnosticul şi tratamentul patologiei urologice, cu accent pe afecţiunile prostatice.

Organizat de Asociaţia UroGyn, Asociaţia Română de Urologie, filiala Bihor a Colegiului Medicilor din România, Universitatea din Oradea, Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean din Oradea şi clinica Endoplus din Cluj-Napoca, evenimentul are două componente legate între ele.

Pe de o parte, în blocul operator al Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean din Oradea şi în clinica din Cluj vor fi făcute intervenţii chirurgicale de către şefii acestora, profesorul Gheorghe Bumbu şi respectiv profesorul Ioan Coman, ce vor fi transmise în direct prin sistem de telemedicină într-o sală de conferinţe a Hotelului Continental din Oradea, iar pe de altă parte operaţiile vor fi analizate şi discutate de zeci de participanţi sosiţi din centre universitare de prestigiu precum Cluj şi Timişoara, dar şi din oraşe ca Satu Mare, Baia Mare, Alba Iulia, Reşiţa, Jimbolia etc.

"Poate o să vă surprindă, dar aceasta este reacţia noastră la Centenar, vrem să facem ceva deosebit, să le punem pe tavă tinerilor medici experienţa noastră, acumulată în peste 30 de ani de profesie. E un fel de a sărbători pragmatic, prin fapte, pentru că suntem şi profesori, şi vrem să transmitem cunoştinţele noastre cât mai multor colegi mai tineri", a explicat BIHOREANULUI profesorul Gheorghe Bumbu înaintea începerii propriu-zise a Conferinţei.

"Aici, la Oradea, facem tot ce se face şi la New York, şi în Japonia, şi în Germania, avem şi aparatura, şi pregătirea necesară, iar prin ceea ce facem vrem ca pacienţii noştri să aibă totală încredere în performanţa medicinei româneşti", a mai spus profesorul Bumbu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON