URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Aprilie 2020, 17:05

Conducerea DGASPC Bihor, cercetată penal pentru că a decis ca şefii centrelor de plasament să nu intre în izolare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor s-a ales cu dosar penal, pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a decis ca şefii centrelor de plasament să nu intre în izolare la locul de muncă sau la domiciliu.

Înştiinţare lapidară

Anunţul a fost făcut vineri, printr-un comunicat, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care precizează că cercetările se fac cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Motivul? "Organele de conducere din cadrul DGSAPC Bihor au decis ca şefii centrelor de plasament să nu intre în izolare la locul de muncă/domiciliu pe perioada celor 28 de zile de la intrarea în vigoare a OM 8/2020, astfel că, în prezent, aceştia circulă în mod nestigherit în afara şi în interiorul centrelor, intrând în contact cu alţi salariaţi/beneficiari de servicii sociale", arată comunicatul.

Comunicatul nu face referiri concrete la persoane şi nu precizează concret funcţiile sau numele celor vizaţi.

Nicio ilegalitate

Drept reacţie la comunicatul difuzat de Parchet, directorul executiv al DGASPC Bihor, Camelia Gaciu, a declarat BIHOREANULUI că acuzaţia procurorilor este total nefondată.

Camelia Gaciu, șefa DGASPC Bihor"Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 8, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a emis norme de aplicare a acesteia pentru DGASPC-urile din judeţe, în baza articolului 10, referitor la măsurile de izolare la locul de muncă şi la domiciliu a angajaţilor din centrele de îngrijire a vârstnicilor şi copiilor. Potrivit normelor şi clarificărilor ANDPDCA, şefii de centre şi alte categorii de personal administrativ intră în izolare numai în situaţia în care nevoile vârstnicilor şi copiilor impun acest lucru şi/sau dacă nu poate fi asigurată permanenţă cu alte categorii de personal", a declarat directoarea DGASPC Bihor.

Potrivit acesteia, şefii de centre sunt şi cei care au "întreaga responsabilitate a organizării turelor de lucru, a stabilirii personalului care intră în izolare şi a monitorizării activităţii din centre", potrivit aceluiaşi articol 10, directorii DGASPC dispunând "doar în cazul în care nu există şefi de centre sau înlocuitori ai acestora", ceea ce nu este cazul în Bihor.

Pe de altă parte, directoarea Camelia Gaciu a subliniat că până în prezent, toţi angajaţii DGASPC Bihor care aveau această obligaţie au respectat măsura izolării, alternativ la locul de muncă (14 zile) şi la domiciliu (alte 14 zile), astfel încât nu există niciun angajat şi niciun beneficiar de servicii sociale Covid pozitiv, cum există în alte judeţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Asta cam
suna a bye,bye Cami !
Postat 24 Aprilie 2020, 18:06 de nealiniat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON