URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2020, 17:05

Conducerea DGASPC Bihor, cercetată penal pentru că a decis ca şefii centrelor de plasament să nu intre în izolare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor s-a ales cu dosar penal, pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a decis ca şefii centrelor de plasament să nu intre în izolare la locul de muncă sau la domiciliu.

Înştiinţare lapidară

Anunţul a fost făcut vineri, printr-un comunicat, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care precizează că cercetările se fac cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Motivul? "Organele de conducere din cadrul DGSAPC Bihor au decis ca şefii centrelor de plasament să nu intre în izolare la locul de muncă/domiciliu pe perioada celor 28 de zile de la intrarea în vigoare a OM 8/2020, astfel că, în prezent, aceştia circulă în mod nestigherit în afara şi în interiorul centrelor, intrând în contact cu alţi salariaţi/beneficiari de servicii sociale", arată comunicatul.

Comunicatul nu face referiri concrete la persoane şi nu precizează concret funcţiile sau numele celor vizaţi.

Nicio ilegalitate

Drept reacţie la comunicatul difuzat de Parchet, directorul executiv al DGASPC Bihor, Camelia Gaciu, a declarat BIHOREANULUI că acuzaţia procurorilor este total nefondată.

Camelia Gaciu, șefa DGASPC Bihor"Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 8, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a emis norme de aplicare a acesteia pentru DGASPC-urile din judeţe, în baza articolului 10, referitor la măsurile de izolare la locul de muncă şi la domiciliu a angajaţilor din centrele de îngrijire a vârstnicilor şi copiilor. Potrivit normelor şi clarificărilor ANDPDCA, şefii de centre şi alte categorii de personal administrativ intră în izolare numai în situaţia în care nevoile vârstnicilor şi copiilor impun acest lucru şi/sau dacă nu poate fi asigurată permanenţă cu alte categorii de personal", a declarat directoarea DGASPC Bihor.

Potrivit acesteia, şefii de centre sunt şi cei care au "întreaga responsabilitate a organizării turelor de lucru, a stabilirii personalului care intră în izolare şi a monitorizării activităţii din centre", potrivit aceluiaşi articol 10, directorii DGASPC dispunând "doar în cazul în care nu există şefi de centre sau înlocuitori ai acestora", ceea ce nu este cazul în Bihor.

Pe de altă parte, directoarea Camelia Gaciu a subliniat că până în prezent, toţi angajaţii DGASPC Bihor care aveau această obligaţie au respectat măsura izolării, alternativ la locul de muncă (14 zile) şi la domiciliu (alte 14 zile), astfel încât nu există niciun angajat şi niciun beneficiar de servicii sociale Covid pozitiv, cum există în alte judeţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Asta cam
suna a bye,bye Cami !
Postat 24 Aprilie 2020, 18:06 de nealiniat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON