URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Iulie 2015, 11:44

Concert open-air: Orădenii au ascultat muzică simfonică în Cetatea Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii arată că au apetit pentru evenimentele culturale desfăşurate în aer liber. După ce, recent, s-au prezentat în număr mare în parcul Cetăţii la ediţia din acest an a Caravanei TIFF, joi seară, peste 700 de orădeni s-au dus să asculte un concert de muzică simfonică susţinut de Orchestra Naţională de Tineret a Republicii Moldova în curtea interioară a fortăreţei.

Orchestra formată din 71 de tineri muzicieni moldoveni a interpretat mai multe lucrări celebre de pe o scenă special amenajată pentru ei în faţa corpului A al Cetăţii şi au fost răsplătiţi cu aplauze de spectatorii orădeni, neobişnuiţi să audieze astfel de concerte în aer liber.

Chişinău Youth Orchestra a interpretat între altele uvertura operei "Ruslan şi Ludmila" de Mihail Glinka, "Dansurile din Galanta", de Zoltán Kodály, "Dansurile Româneşti", de Béla Bartók şi "Concert pentru vioară", de Jean Sibelius. Dirijorul concertului a fost Gabriel Bebeşelea, asistat de Vlad Eniu.

Organizatorii evenimentului au asigurat în curtea Cetăţii şi un punct de vânzare a unor băuturi răcoritoare, precum şi de vin, prosecco şi cocktailuri, aduse de un hotel din Oradea, care a instalat acolo şi câteva mese înalte pentru cei care au vrut să savureze un pahar cu băutură în timpul concertului.

Dacă majoritatea orădenilor din public au apreciat interpretarea tinerilor muzicieni din Republica Moldova, aflaţi pentru prima oară la Oradea, câteva zeci de spectatori nu s-au lăsat impresionaţi şi au plecat după circa o oră, în pauza concertului.

Chişinău Youth Orchestra a concertat gratuit la Oradea în drum spre un festival din Kassel, Germania. Membrii acesteia studiază în unele din cele mai importante centre educaţionale din Europa, dar vin în vacanţă în România, pentru a susţine o serie de concerte. Programul de vară al Orchestrei Naţionale de Tineret a Republicii Moldova este organizat de Asociaţia Muzical-Corală din Moldova şi susţinut de compania Moldcell, în calitate de partener general.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON