URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Noiembrie 2020, 11:30

Concedieri în bloc la AMD Bihor: Toţi cei 16 angajaţi au fost daţi afară, iar organigrama a fost redusă la doar două posturi

Concedieri în bloc la AMD Bihor: Toţi cei 16 angajaţi au fost daţi afară, iar organigrama a fost redusă la doar două posturi MISTER. Pe site-ul AMD Bihor, echipa de 16 angajaţi este ţinută la secret. Niciun bihorean nu poate afla cine sunt specialiştii plătiţi din bani publici pentru a dezvolta turismul din judeţ
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, instituţia din subordinea Consiliului Judeţean Bihor menită să dezvolte turismul în judeţ, dar care nu se poate lăuda cu rezultate notabile în ultimii ani, se restructurează din temelii.

Într-o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), care a avut loc sâmbătă, s-a luat decizia ca organigrama agenţiei să fie redusă de la 16 posturi la două, iar toţi angajaţii au fost disponibilizaţi.

"Începând cu ieri (n.r. marţi), am dat preavizul tuturor angajaţilor, după desfacerea contractelor de muncă. Urmează ca posturile cele două din noua organigramă să fie ocupate prin interviu, în urma unei evaluări interne în rândul tuturor angajaţilor. Dacă nu va fi posibil să ocupăm poziţiile cu oameni din rândul foştilor angajaţi, vom căuta în exterior", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, Mihai Jurca, reprezentantul CJ Bihor în AGA.

Cele două posturi păstrate în organigrama AMD sunt de execuţie, viitorii angajaţi având sarcina să continue implementarea unui proiect cu finanţare europeană pe care agenţia îl derulează. Deocamdată, nu a fost stabilită comisia care va selecta cei doi angajaţi, şi nici calendarul interviurilor. Ele se vor organiza însă în perioada celor 20 de zile lucrătoare în care toţi salariaţii AMD Bihor sunt în preaviz.

În aceeaşi şedinţă AGA, s-a luat decizia ca la AMD să se facă un inventar, dar şi un audit financiar. "Sper ca în cel mai scurt timp să putem prezenta rezultatele, dar nu ştiu să vă spun când. Auditorul ne-a spus că depinde de ce va găsi acolo", a precizat Jurca.

Pe lângă Jurca, din AGA mai fac parte decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport din cadrul Universităţii din Oradea, profesorul Alexandru Ilieş, şi directorul Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

Reducerea organigramei la AMD Bihor era previzibilă, ţinând cont că preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat deja că urmează restructurări masive în aparatul propriu al CJ, dar şi în agenţiile şi instituţiile subordonate. De altfel, numirea lui Jurca în AGA, de la finalul lunii octombrie, a fost văzută ca un prim pas pentru desfiinţarea Agenţiei, mai cu seamă că în subordinea CJ mai există o instituţie similară: Centrul Naţional pentru Informare şi Promovare Turistică. După cum se vede, AMD nu va dispărea, cel puţin deocamdată, dar a fost "subţiată" la maximum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON