URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2020, 11:30

Concedieri în bloc la AMD Bihor: Toţi cei 16 angajaţi au fost daţi afară, iar organigrama a fost redusă la doar două posturi

Concedieri în bloc la AMD Bihor: Toţi cei 16 angajaţi au fost daţi afară, iar organigrama a fost redusă la doar două posturi MISTER. Pe site-ul AMD Bihor, echipa de 16 angajaţi este ţinută la secret. Niciun bihorean nu poate afla cine sunt specialiştii plătiţi din bani publici pentru a dezvolta turismul din judeţ
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, instituţia din subordinea Consiliului Judeţean Bihor menită să dezvolte turismul în judeţ, dar care nu se poate lăuda cu rezultate notabile în ultimii ani, se restructurează din temelii.

Într-o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), care a avut loc sâmbătă, s-a luat decizia ca organigrama agenţiei să fie redusă de la 16 posturi la două, iar toţi angajaţii au fost disponibilizaţi.

"Începând cu ieri (n.r. marţi), am dat preavizul tuturor angajaţilor, după desfacerea contractelor de muncă. Urmează ca posturile cele două din noua organigramă să fie ocupate prin interviu, în urma unei evaluări interne în rândul tuturor angajaţilor. Dacă nu va fi posibil să ocupăm poziţiile cu oameni din rândul foştilor angajaţi, vom căuta în exterior", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, Mihai Jurca, reprezentantul CJ Bihor în AGA.

Cele două posturi păstrate în organigrama AMD sunt de execuţie, viitorii angajaţi având sarcina să continue implementarea unui proiect cu finanţare europeană pe care agenţia îl derulează. Deocamdată, nu a fost stabilită comisia care va selecta cei doi angajaţi, şi nici calendarul interviurilor. Ele se vor organiza însă în perioada celor 20 de zile lucrătoare în care toţi salariaţii AMD Bihor sunt în preaviz.

În aceeaşi şedinţă AGA, s-a luat decizia ca la AMD să se facă un inventar, dar şi un audit financiar. "Sper ca în cel mai scurt timp să putem prezenta rezultatele, dar nu ştiu să vă spun când. Auditorul ne-a spus că depinde de ce va găsi acolo", a precizat Jurca.

Pe lângă Jurca, din AGA mai fac parte decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport din cadrul Universităţii din Oradea, profesorul Alexandru Ilieş, şi directorul Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

Reducerea organigramei la AMD Bihor era previzibilă, ţinând cont că preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat deja că urmează restructurări masive în aparatul propriu al CJ, dar şi în agenţiile şi instituţiile subordonate. De altfel, numirea lui Jurca în AGA, de la finalul lunii octombrie, a fost văzută ca un prim pas pentru desfiinţarea Agenţiei, mai cu seamă că în subordinea CJ mai există o instituţie similară: Centrul Naţional pentru Informare şi Promovare Turistică. După cum se vede, AMD nu va dispărea, cel puţin deocamdată, dar a fost "subţiată" la maximum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON