URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2018, 10:43

Columbianul Ivan Ramiro Cuervo este lider în Turul Ciclist al Bihorului, după semietapele de sâmbătă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turul Ciclist al Bihorului a continuat sâmbătă cu două curse, două semietape. Programată dimineaţă, cu startul de la ora 9:30, cursa din etapa a 2-a A a urmat traseul de 86 km Oradea – Băile Felix – Beiuş – Stâna de Vale.

Primul care a trecut linia de sosire a fost columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo, de la echipa italiană Androni, care a parcurs traseul în 2 ore, 17 minute şi 25 de secunde. El a fost urmat de Nicolae Tanovitchii (TNV), sosit al doilea, şi de Alberto Giuriato, de la Cycling Team Friuli, clasat pe locul III.

Primul român a fost Cristian Răileanu, de la echipa Torku Sekerspor, sosit al 6-lea. Emil Dima, de la MSTINA, a încheiat al 9-lea, în timp ce orădeanul Raul Sînza (MSTINA) a încheiat al 80-lea.

Spre seară, de la ora 18, în Oradea, a avut loc şi etapa a 2-a B, care s-a desfăşurat contratimp, pe un traseu de 1,9 km, ce a avut loc pe străzile: Avram Iancu – Calea Matei Basarab – Sucevei – Avram Iancu – Piaţa Unirii. Cel mai rapid în această semietapă a fost Jodok Salzmann (WBA), care a terminat în 2 minute, 13 secunde şi 87 sutimi. Pe locul II s-a clasat Manuel Pesci (TCI), cronometrat în 2 minute, 15 secunde şi o sutime, iar pe poziţia a III-a, Riccardo Stacchiotti  (MSTINA), în 2 minute, 15 secunde şi 80 de sutimi.

Dintre români, cel mai rapid a fost campionul naţional Marius-Cristian Petrache, situat al 15-lea, cu timpul de 2 minute, 20 de secunde şi 35 de sutimi. Orădeanul Raul Sînza a avut un rezultat foarte bun de această dată, terminând al 20-lea, cu 2 minute şi 21 de secunde. Sportivul Roland Horvath, din Marghita, a fost al 108-lea, cronometrat în timpul de 2 minute, 41 de secunde şi 50 de sutimi.

După două zile de concurs, columbianul Ivan Ramiro Sosa Cuervo este deţinătorul a trei tricouri, cel galben, pentru cel mai bun rutier, cel alb, aferent liderului în clasamentul general pe puncte, şi al celui portocaliu, pentru cel mai bun concurent sub 23 de ani.

Tricoul verde, aferent celui mai bun căţărător, este purtat în continuare de belgianul Otto Vergaerde, iar tricoul roşu, pentru cel mai bun sprinter, este purtat de italianul Alessandro Pessot.

Duminică, în ultima zi de concurs, este programată etapa a 3-a, pe traseul Oradea – Diosig – Vama Săcuieni – Săcuieni – Otomani – Marghita – Padurea Neagră – Aleşd – Oradea.

Cursa, care va avea startul de la ora 15, va însuma 171 km. La finele ei se va stabili învingătorul ediţiei din acest an a Turului Ciclist al Bihorului şi va avea loc şi festivitatea de premiere, în Piaţa Unirii din Oradea, în jurul orei 19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON