URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2015, 07:09

Cocaină și ecstasy în Oradea: o grupare de traficanți din Maramureș și Satu Mare, prinsă că alimenta cluburile din oraș cu prafuri!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un sătmărean a fost arestat, miercuri, pentru 30 de zile, iar cinci persoane au fost puse sub învinuire într-un dosar al DIICOT Maramureș care vizează traficul internațional de droguri de mare risc și droguri de risc.

Este vorba despre o grupare care, în perioada martie-iulie 2015, a alimentat cluburile din Bihor, Maramureș, Suceava, Vaslui și Satu Mare cu cocaină și ecstasy procurate din străinătate.

Potrivit DIICOT, printre dealerii identificați se numără Grațian Precup, Cristian Butean, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, și Vlăduț Bălăuță, Andrei Bălăuță și Dumitru Onciu, anchetați pentru trafic de droguri de mare risc dar și trafic de droguri de mare risc în forma introducerii ilegale în țară.

Precup și Butean sunt suspectaţi că, prin intermediul lui Andrei Bălăuță, Vlăduț Bălăuță și Dumitru Onciu, au procurat din străinătate diverse cantități de cocaină şi pastile MDMA (Ecstasy) pe care le-au introdus în România şi le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor cercuri extinse de consumatori de pe raza judeţelor Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare, Suceava.

“S-a reţinut că inculpaţii Vlăduț Bălăuță și Andrei Bălăuță au creat legături bine structurate în mai multe state din spaţiul Uniunii Europene, cât şi din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor reţele transfrontaliere de trafic internaţional de droguri cu potenţial ridicat de periculozitate (cocaină şi comprimate MDMA)”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi, dar și un alt membru al grupării, Dumitru Onciu, au făcut mai multe drumuri în străinătate, de unde au procurat cantităţi importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse.

“S-a reţinut că suspecţii au oferit spre vânzare cantităţi importante la o singură tranzacţie, respectiv minimum 10 grame de cocaină cu sume variind între 80-100 lei/gram”, spun anchetatorii.

Miercuri, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca - Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au declanșat 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare. Aşa au fost depistate şi ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis.

De asemenea, imediat după descinderi, un alt membru al grupării, sătmăreanul Răzvan Perța, a fost reținut și arestat la Tribunalul Satu Mare pentru 30 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON