URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iunie 2018, 11:55

Coaliţia are din nou majoritate: PSD-istul Adrian Szatmari a fost validat în funcţia de consilier judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel de-al 18-lea reprezentant al coaliţiei UDMR-PSD-ALDE care conduce Consiliul Judeţean Bihor a fost validat, joi, la şedinţa ordinară la care reprezentanţii PNL s-au prezentat. Cu două excepţii, liberalii chiar şi-au dat acordul pentru validarea PSD-istului Adrian Szatmari, cel care astfel o înlocuieşte pe Ana Maria Tiron, exclusă din partid în luna septembrie a anului trecut.

Validarea a decurs foarte rapid, prin votul electronic, după ce doi dintre consilierii liberali, Dacian Foncea şi Ionel Avrigeanu, au dat semnalul că grupul PNL pune în practică hotărârea Curţii de Apel Oradea mai repede decât prevede legea şi fără nicio legătură cu ameninţările şefului PSD Bihor, Ioan Mang, care acum o zi susţinea că, în caz contrar, colegii săi de partid vor formula plângeri penale împotriva consilierilor liberali.

De altfel, înainte de vot, Dacian Foncea a făcut "o scurtă declaraţie politică", în care a arătat că sentinţa obligă Consiliul Judeţean la validarea lui Szatmari, fără a reţine însă nicio culpă în sarcina consilierilor judeţeni liberali.

"Doresc să subliniez că reprezentanţii PNL vor vota prin prisma hotărârii instanţei şi nu a ameninţărilor preşedintelui PSD cu dosare penale", a spus Foncea, adăugând însă că "eu unul voi vota împotrivă, nu pentru a face circ, ci pentru a arăta că nu mă tem de ameninţările domnului Mang şi pentru a atrage atenţia că instanţa a subliniat disfuncţionalităţile Consiliului Judeţean".

La rându-i, liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, a subliniat că "instanţa nu obligă consilierii judeţeni să dea un vot astăzi", adăugând că şi pe el l-au "deranjat ameninţările cu plângerile penale, dar tot nu ne-am speriat". Referitor la această ameninţare, Avrigeanu a dat un citat biblic: "Să ridice piatra cel care este fără păcat. Eu vă recomand să nu deschideţi cutia Pandorei cu plângeri penale, pentru că s-ar putea să nu vă placă ce veţi găsi. Mai uşor!".

La vot, Foncea s-a pronunţat împotrivă, iar Avrigeanu s-a abţinut, astfel încât pentru validarea lui Szatmari s-au adunat 32 de voturi, iar PSD-istul a depus jurământul în noua sa calitate de consilier judeţean.

După ce Szatmari a depus jurământul, Ioan Mang a precizat că nu a ameninţat pe nimeni, ci doar a arătat prevederile legale în cazul în care PSD-istul nu ar fi fost validat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nedumerire...!
...PSD, de doi ani va chinuiti sa guvernati! Peste alti doi, 2020 vor fi alegeri locale/parlamentare.Va intrebam : cum o sa motivati esecul (cu foarte putine realizari) ,bajbaieli, lamentari si altele, astfel ca noi ( si eu probabil)/ nu ca altii ar fi mai buni , sa va mai acordam un nou credit ( mandat) ? O sa motivati ca ati fost obstructionati de opozitie si de catre "rezistenti" plus presedinte si Soros! Bun, si atunci pe viitor CE VETI FACE?! Cu ajungem la o guvernare normala, cu legi bune etc s itot ceea ce cuprinde aceasta?! Pomenile vor fi demult uitate! Va multumesc pentru raspuns...Rabdarea ne cam lasa!
Postat 14 Iunie 2018, 12:07 de eraclid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON