URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Noiembrie 2015, 17:50

Cluburi şi clădiri cu probleme: ISU Crişana a dat amenzi de peste 200.000 lei într-o săptămână!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana a desfăşurat, între 16 şi 22 noiembrie, o nouă serie de controale care s-au lăsat cu amenzi în valoare de peste 200.000 lei.

Concret, inspectorii au făcut 42 de verificări la localităţi, operatori economici, instituţii, cluburi, baruri, discoteci, restaurante, etc. Potrivit unei informări semnate de căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, în urma acţiunilor au fost depistate 310 deficienţe pe linia apărării împotriva incendiilor, 84 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor. În total s-au aplicat 221 sancţiuni contravenţionale, dintre care 188 avertismente şi 33 amenzi în cuantum de 211.500 lei.

Din totalul controalelor, 21 au vizat barurile, discotecile, cluburile, restaurantele, sălile de cinematograf/spectacole, centrele comerciale şi alte clădiri sau amenajări cu destinaţia comerţ. Pe această linie au fost depistate 107 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 19 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. "Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 73 avertismente şi 14 amenzi în valoare de 127.500 lei", se mai arată în comunicat.

Principalele nereguli descoperite au fost "lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor la locul de muncă, reducerea căilor de evacuare prin amplasarea unor elemente de mobilier şi neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă pentru panică".

La fel ca la controalele precedente, inspectorii ISU Crişana nu au găsit nereguli atât de grave încât să oprească activitatea în vreo unitate. "Deficienţele constatate la spaţiile controlate în intervalul 16 - 22 noiembrie nu s-au încadrat în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi", au mai precizat reprezentanţii instituţiei.

În timpul celor 42 de controale s-au desfăşurat şi 41 exerciţii de intervenţie, respectiv 47 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor de la operatori economici şi instituţii. Totodată, între 16 şi 22 noiembrie, ISU Crişana a primit 11 cereri pentru obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate.

Citeşte şi: Efectul #Colectiv: Primăria vrea să introducă măsuri suplimentare de siguranţă pentru locurile aglomerate din Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Inspectori fantoma
Cu totii stim cum functioneaza sistemul si ca doar in urma unor tragedii incep unii inspectori sa-si faca datoria...dar in purul stil romanesc, asa cum ne-a invatat istoria recenta, or sa revina repede la vechile "obiceiuri". Nici cu indivizii de la Protectia consumatorului nu ne e rusine.
Postat 24 Noiembrie 2015, 02:55 de info41life
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON