URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Decembrie 2012, 11:04

Clubul Sportiv LPS Bihorul şi-a premiat laureaţii anului 2012

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o gală selectă, care a avut loc joi seară în sala de jocuri de la LPS, Clubul Sportiv Şcolar Bihorul Oradea şi-a premiat laureaţii anului 2012.

Pe lângă premiile oferite celor mai merituoşi sportivi ai clubului din acest an, dar şi colaboratorilor sau celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea sportului bihorean de pe o anumită poziţie în cadrul CSS-ului, au avut loc şi momente artistice, ce au constat în demonstraţii de gimnastică, judo sau lupte, precum şi o reprezentaţie a majoretelor de la Liceul "Octavian Goga" din Marghita.

Cea mai bună sportivă a clubului a fost desemnată judoka Alexandra Larisa Florian, medaliată cu aur la Cupa Europeană de seniori de la Belgrad, dar şi la patru etape de Cupă Europeană la juniori U20, LA Treviso, Lyon, Kiev şi Paks, precum şi la Balcaniada de la Turnu Severin. De asemenea, Larisa Florian este şi multiplă campioană naţională, de seniori, tineret şi juniori, dar şi medaliată cu bronz la Cupa Mondială de seniori de la Bucureşti.

Pe locul secund s-a clasat o altă elevă a profesorului Aurelian Fleisz, Lorena Alexandra Podelenczki, medaliată cu aur la două cupe europene de juniori U20, de la Treviso şi Paks, dar şi la Balcaniada de la Tr. Severin şi la naţionalele de seniori, juniori şi tineret.

Locul III a fost ocupat de atleta Ligia Grozav, eleva profesorului Virgil Preda, participantă la CM de juniori I de la Barcelona, unde a ocupat locul XI, medaliată cu argint la Balcaniada de juniori I din Turcia şi campioană naţională de juniori şi tineret.

Tot pe locul III a fost clasată în topul LPS-ului pe 2012 şi judoka Mădălina Ioana Pantea, de şase ori campioană naţională anul acesta, în probele de tineret şi juniori, individual şi pe echipe, dar şi în întrecerile de luptă la sol. De asemenea, medaliată cu argint şi la cupa europeană de juniori U20 de la Paks.

În continuare, clasamentul primilor zece sportivi din anul 2012 de la CSS LPS Bihorul i-au avut în componenţă pe judoka Andreea Geanina Florian (locul IV), Particia Maria Petraş (locul V), Farkas Bertalan (locul VI), Florin Avram (poziţia a VII-a), Georgiana Diana Pantea (locul VIII), Vlad Ioan Vişan (locul IX) şi pe luptătorul de greco-romane Iulian Ciuta.

Conducerea clubului i-a premiat, cu acest prilej şi pe sportivii care s-au format la LPS Bihorul şi în acest an au participat la Jocurile Olimpice, poloistul Nicolae Diaconu şi judoka Dan Fâşie, dar şi pe antrenorul Emil Morar.

De asemenea, cunoscuţii fotbalişti Ioan Hora, în prezent la CFR Cluj, şi Liviu Antal, de la Oţelul Galaţi, crescuţi la CSS LPS Bihorul, au primit distincţii speciale. Nu au fost uitaţi nici profesorii care s-au pensionat în acest an, Petru Stoia şi Carmina Popescu.

În semn de apreciere pentru cel care a fost profesorul Mihai Benea, cu o activitate în secţia de lupte de aproximativ 30 de ani, trecut între timp la cele veşnice, sala de lupte a clubului a fost denumită din acest moment sala "Mihai Benea".

Au fost premiaţi apoi şi colaboratorii Sorin Buhaş (DJST), Iacob Hanţiu (CSU), Florin Birta (CSM), Alexandru Ilieş (Universitatea Oradea), Gavrilă Ghilea (Luceafărul) şi Ionel Bungău (CS Crişul).

La gală au fost prezenţi şi oficialităţi, precum prefectul judeţului, Claudiu Pop, sau viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON