URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Mai 2018, 12:50

Clubul Black&White organizează o nouă ediție Oradea Snooker Open

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociatia Club Sportiv Black&White din Oradea organizează în această lună o nouă ediție a turneului de snooker Oradea Snooker Open. Ajuns la ediția cu numărul 6, concursul se va desfășura în perioada 17-20 mai și a avea ca invitați 32 de jucători de snooker din România și Ungaria.

După cum anunță organizatorii, formatul turneului este de 8 grupe a câte 4 jucători fiecare, faza grupelor urmând a se disputa în primele două zile ale turneului. Se vor califica primii doi jucători din fiecare grupă, după ce vor juca în sistem „cel mai bun din 5 jocuri”.

Optimile și sferturile de finală se vor disputa în a treia zi a turneului, pe 19 mai. Semifinalele și finala vor avea loc în ultima zi a turneului, pe 20 mai, finala urmând a se desfășura în sistemul „cel mai bun din 7”.

„Pentru că ne dorim să organizăm un turneu de elită, am invitat nominal cei mai buni jucători de snooker din Romania și Ungaria”, au mai precizat organizatorii.

Între cei 32 de participanți, figurează trei concurrenți din București, patru din Baia Mare, doi din Pitești, câte trei din Arad, Cluj-Napoca și Brașov, patru din Budapesta, unul din Hajduboszormeny, doi din Craiova și șapte din Oradea.

„Obiectivele turneului organizat de către asociația noastră sunt cele de a promova un sport relativ nou în România, în rândul tinerilor și nu numai. Sport nobil, educațional, elegant, care dezvoltă capacități intelectuale din care predomină respectul, distincția, onoarea și fair play-ul. Un alt obiectiv major este cel de a duce Oradea, cât și județul Bihor pe harta internațională a Snooker-ului”, transmit organizatorii.

De menționat că Asociația Club Sportiv Black&White Oradea s-a înființat în anul 2013, din dorința “de evoluție a unui grup de jucători pasionați  de snooker”, după cum se descrie. Ea are activități sportive în următoarele ramuri: biliard, snooker, darts, squash, table (backgamon) și remi (rummy). Scopul vizează și performanța, inițierea, selecția și pregatirea de sportivi în aceste domenii, precum și participarea la competiții interne și internaționale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON