URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Decembrie 2020, 16:03

Claudiu Pop: "Cu o populaţie dezgustată de clasa politică, cel mai mare pericol care ne pândeşte este să apară extremele în politică"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Pentru prima oară n-am ştiut ce să le spun oamenilor". Aceasta e mărturisirea pe care fostul prefect Claudiu Pop, acum candidat la Camera Deputaţilor din partea Pro România, a făcut-o cu câteva zile înainte de finalul campaniei electorale, povestind despre reacţiile bihorenilor pe care i-a întâlnit.

"Le-am aflat supărările şi am observat o polarizare puternică", a spus Pop, adăugând că, în ciuda "dezgustului" faţă de politică, îndeamnă oamenii să iasă la vot. Altfel, avertizează el, este posibil riscul extremelor.

"N-am ştiut"

În ultima sa conferinţă de presă dinaintea alegerilor, susţinută, ca de obicei, fără omologul candidat la Senat, Viorel Cataramă, deschizătorul listei Pro România pentru Camera Deputaţilor, fostul prefect Claudiu Pop, a împărtăşit câteva dintre experienţele trăite în ultima lună, după "zeci de vizite, mii de mâini strânse, mii de oameni cu care am interacţionat".

Pop a mărturisit că n-a ştiut, pentru prima oară de când activează în viaţa publică, să le răspundă oamenilor la câteva întrebări. "Oamenii mă întrebau: <Domnu’ Pop, te ştiu că ai făcut aia şi aia şi aia, dar de ce nu avem un Parlament cu 300 de parlamentari, aşa cum am votat? De ce eu, dacă am votat o lege, a doua zi nu se aplică?>. Pentru prima oară nu am ştiut ce să le răspund. M-au întrebat <De ce dorm parlamentarii în Parlament?>. Din nou n-am ştiut ce să le răspund. M-au întrebat şi despre cea mai ipocrită formă de manifestare în Parlament: <De ce unii îşi dau demisia în ultima zi susţinând că nu vor pensii speciale, în loc să fi dat o lege care să anuleze pensiile speciale>. Şi oamenii de aceea mi-au spus că nu vor să mai participe la vot, pentru că nu mai au încredere în nimic şi în nimeni", a povestit Claudiu Pop.

"De ce o faci?"

Candidatul Pro România la Deputăţie a concluzionat că "oamenii nu au nevoie de ideologii, oamenii votează oameni, nu partide", afirmând că are, totuşi, răspunsul la o altă întrebare pe care i-au pus-o bihorenii: "Dacă acesta este Parlamentul, de ce mai candidezi?".

"Sunt unul dintre cei mai bine pregătiţi dintre cei care astăzi candidează pentru Parlament", a spus Pop, evocând experienţa sa atât în administraţie, ca fost prefect, cât şi în sectorul privat, ca manager, şi adăugând că are "priceperea şi determinarea" de a contribui atât la elaborarea unor legi mai bune, cât şi de a contribui la susţinerea în Parlament a proiectelor pentru dezvoltarea judeţului. Altfel, a subliniat fostul prefect, "dacă nu ai experienţă, devii o mână în plus în Parlament...".

"Nevoie de investiţii masive"

Claudiu Pop a afirmat că "lupta dintre PSD şi PNL nu a adus nimic bun românilor, problemele sunt aceleaşi, ba au devenit şi mai acute din cauza crizei sanitare, care s-a transformat într-o profundă criză socială şi economică".

Pentru rezolvarea acestei crize, a spus candidatul Pro România, soluţia este relansarea economică, bazată pe doi piloni, şi anume realizarea de investiţii şi sprijinirea familiilor cu un aşa numit venit minim garantat pe perioada pandemiei. "România are nevoie de investiţii masive, e nevoie de tot sprijinul pe care îl poate oferi capitalului românesc, iar întreprinderile mijlocii şi mici reprezintă trunchiul vieţii economice din România şi de aceea trebuie susţinute aşa cum se întâmplă în toată Europa", a spus Pop.

"Mă rog lui Dumnezeu să nu se întâmple"

Candidatul Pro România a afirmat că absenteismul de la alegeri nu ajută la nimic, ci dimpotrivă, naşte noi pericole. "Faptul că nu ieşim la vot nu este o soluţie. Eu rog bihorenii să voteze, cu cine vor ei, dar să iasă la vot. Evident, mi-aş dori să voteze Claudiu Pop, pentru că am priceperea, cunoştinţele şi determinarea de a mă implica în rezolvarea problemelor lor", a spus el, insistând că "Nu putem schimba această paradigmă (n.r. – situaţia politică, economică şi socială), dacă nu ieşim la vot. Nu pot fi nici politicienii nemţi dacă poporul este român".

"Cu o populaţie dezgustată de clasa politică, cel mai mare pericol este să apară extremele în politică. Eu mă rog lui Dumnezeu ca acest lucru să nu se întâmple, dar, cum văd astăzi oamenii, este destul de probabil. De aceea îndemn oamenii să meargă la vot şi să voteze oameni, nu partide. Eu am făcut tot ce ţine de mine şi aş vedea un Parlament al oamenilor, al cetăţenilor", a spus Claudiu Pop.

Comandat de Partidul Pro România, filiala Bihor, cod mandatar financiar 11200008

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON