URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2021, 20:49

Cîțu despre acuza Ioanei Mihăilă că nu a asigurat bani pentru plata vaccinării: „Nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat sâmbătă seară la Oradea pentru a-și susține în fața liberalilor bihoreni moțiunea cu care candidează la președinția PNL, premierul Florin Cîțu a respins acuza ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, că nu ar fi asigurat bani pentru remunerarea personalului vaccinator. „A venit cu demisia domniei sale?”, a răspuns Cîțu, susținând că la Ministerul Sănătății Mihăilă a lăsat „nedistribuiți” 480 milioane lei, din care se puteau face plățile.

Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a spus premierul.

„Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. (...) Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte”, a adăugat Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că regretă că premierul Florin Cîţu „introduce sănătatea în lupta politică”. „Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru Cîţu a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile”, a spus Mihăilă, precizând că pe 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată la cabinetul premierului, a prezentat situaţia bugetului Ministerului Sănătăţii și i-a transmis lui Cîțu că pentru plata personalului implicat în procesul de vaccinare este nevoie de suplimentare. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Incompetena sau dezinformare
Catu stie bine ca banii respectivi sunt repartizati pentru si nu pot fi cheltuite pentru salarii si vaccin, dar da din gura ca sa nu taca, cand e pus in fata datelor arunca cu noroi.
Postat 05 Septembrie 2021, 11:45 de JAM11
nah
si catzu mai vrea sa vina pe la Oradea? Ioana Mihăilă ar face bine sa semneze ce are de semnat pt Oradea si sa-si faca bagajele ca e pe ultima suta. Bine macar ca i-a dat avertizare inainte. Si noi ar trebui ne frecam chelia cu congrese si votari in pnl la fel cum se intampla la psd? Din martie tot fac reclama balciului din septembrie cand de fapt nu ne intereseaza pe niciunul. Sunt lucruri de facut, santiere, proiecte, etc - nici pe noi nu ne prea intereseaza congresele pnl, sa le fie rusine celor din bucuresti ca lasa sa se amestece petrecerea lor interna cu guvernatul tarii. Iar celor de la usr sa le fie rusine ca e numai gura de ei. ei doar stiu cum ar trebuie sa arate lucrurile bune dar habar nu au cum sa le faca, pe mine unul m-a ajutat sa inteleg sensul cuvantului tehnocrat asa cum e folosit si perceput in romania(eu aveam si am o alta reprezentare, pt mine tehnocratii NU sunt impotentii).
Postat 05 Septembrie 2021, 11:42 de nihil
Așa vede Câțu la finalul cursei.
Incompetența întregului guvern s-a văzut deja din ziua anterioară investirii.
Postat 05 Septembrie 2021, 10:14 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON