URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2015, 12:46

Cinci dintr-o lovitură: Poliţiştii salontani acuzaţi de şpagă au fost trimişi în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au finalizat ancheta în dosarul celor cinci subofiţeri din Poliţia Municipiului Salonta acuzaţi de corupţie după ce ar fi luat în mai multe rânduri mită de la şoferii din trafic.

Agenţii principali Nicolae Rus, Marian Pojega, Milan Isai, Doru Crăciun şi Kovacs Krisztian Szilard, preluaţi după restructurarea Poliţiei de Frontieră şi angajaţi subofiţeri în cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Salonta, au fost inculpaţi pentru luare de mită în formă continuată.

La această acuzaţie, în cazul lui Rus, s-a adăugat şi cea de efectuare a unor acte de comerţ incompatibile cu funcţia, procurorii susţinând că poliţistul se ocupa de comerţul cu material lemnos printr-o firmă deţinută de familia sa.

În aceeaşi situaţie se găseşte şi agentul principal Kovacs Krisztian, care va trebui să răspundă şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, în timpul percheziţiilor efectuate la domiciliul său, anchetatorii au descoperit muniţie nedeclarată.

"În perioada 2012 - martie 2015, inculpaţii (agenţi de poliţie), la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au pretins şi primit sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, de la conducătorii unor autovehicule care tranzitau municipiul Salonta, cu precădere de la cetăţeni străini. Sumele percepute de agenţii de poliţie erau între 100 lei-300 euro", arată un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Nicolae Rus, Marian Pojega, Milan Isai, Doru Crăciun şi Kovacs Krisztian Szilard, au fost reţinuţi pe 18 mai de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, iar în aceeaşi seară patru dintre ei - Rus, Isai, Crăciun şi Kovacs - au fost arestaţi. În cazul lui Pojega, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori şi a dispus să fie cercetat sub control judiciar.

Trei zile mai târziu, magistraţii Curţii de Apel au hotărât, însă, ca subofiţerii trimişi după gratii să fie puşi în arest la domiciliu, măsură menţinută până în prezent.

Citiţi despre cum îi "vânau" cei cinci poliţişti salontani mai ales pe şoferii străini, în articolul: Tâlhari la drumul mare: Cum acţionau poliţiştii din Salonta atunci când vânau şoferi pentru şpagă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON