URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2021, 11:58

Cifre îngrijorătoare privind vaccinarea anti-Covid la bugetarii din Bihor. Vezi câți dintre ei s-au imunizat, pe instituții! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Bihor sunt instituții guvernamentale unde nu s-a vaccinat anti-Covid nici măcar un singur angajat, după cum reiese dintr-o raportare făcută de directorii acestora la solicitarea prefectului Dumitru Țiplea în prima reuniune a Colegiului Prefectural organizată joi offline în mai bine de un an.

Acesta le-a cerut șefilor de instituții „să se gândească serios”, apreciind ca „de neacceptat”, de pildă, faptul că doar 33% dintre angajații Ambulanței sunt vaccinați, deși lucrează cu persoane infectate.

Vaccinare și nu prea

O primă schimbare în maniera de lucru a fost consemnată chiar la această reuniune a Colegiului Prefectural, la care dr. Călin Soane, medic șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor, a prezentat cifre statistice despre vaccinarea anti-Covid în județ, oferind unora și interpretarea (de pildă că s-a ajuns la 246 doze pierdute pentru că seara se desfac flacoane de ser pentru o persoană care dorește să se vaccineze, dar restul conținutului nu se mai administrează pentru că nu mai sunt apoi și alți doritori).

După ce reprezentantul DSP și-a încheiat prezentarea – care a inclus bilanțul îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei, media infectărilor și deceselor din ultimele 14 zile, ce tipuri de ser preferă bihorenii (Pfizer fiind pe primul loc) – prefectul a cerut directorilor tuturor instituțiilor să prezinte situația vaccinării din cadrul acestora.

Aceasta nu este deloc roz, în unele instituții nefiind vaccinat nici măcar un singur salariat, iar în altele numărul acestora fiind mic: Inspectoratul Județean de Poliție – 40% (din 477 angajați), ISU Bihor – 25%, Poliția de Frontieră – 37,2%, AFIR – 30%, ITM - 26 vaccinați din totalul de 56, Inspectoratul Școlar – 53,14%, Garda de Mediu – 14 din 16, Garda Forestieră – 14 din 44, DSVSA – 54%, Direcția pentru Cultură – 3 din 6, Secția Drumuri Naționale Bihor – 21%, Direcția Regională Antifraudă – 48 din 123, Protecția Consumatorilor – 50%, CAS – 30%, Casa Județeană de Pensii – 40 din 88, Biroul Vamal Oradea – 54%, ABA Crișuri – 124 din 536, AJOFM – 54%, APIA – 50 din 105, Finanțele Publice – 40%, Direcția Agricolă – 24 din 43. Serviciul de Ambulanță Județean – 33%. Oficiul Județean pentru Calitatea Semințelor – 0 din 7 angajați, sucursala Agenției Domeniilor Statului – 2 din 2, DSP – 55%, Arhivele Naționale – 70% etc.

„Să vă aplecați serios!”

Prefectul Dumitru Țiplea a apreciat ca nesatisfăcător faptul că rata de vaccinare este scăzută atât la nivelul întregului județ (puțin peste 14% din populația eligibilă), cât și în rândul funcționărimii din instituțiile publice, criticând mai ales situația din Serviciul de Ambulanță Județean și cerând directorilor să-și convingă colegii să se imunizeze, mai ales că unele instituții au și structuri de Relații cu Publicul.

„Vă rog să vă aplecați serios asupra acestei situații. Nu mă pot abține să nu dau un exemplu, cel al Ambulanței. Doar 33% personal vaccinat este greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât angajații lucrează direct cu persoane confirmate cu Covid”, a spus prefectul.

Mai mult, Țiplea a atenționat că i-au fost aduse la cunoștință situații în care angajații instituțiilor publice nu respectă nici regulile pentru prevenirea îmbolnăvirii, stând fără mască de protecție „câte 2-3 în aceeași mașină sau în birou”.

„Vaccinarea este un obiectiv principal al județului”, a spus prefectul, cerând ca bugetarii să se imunizeze prin vaccinare, cu atât mai mult cu cât scuza imunizării date de „trecerea prin boală” nu ține, fiindcă nu toate persoanele care au fost infectate dezvoltă imunitate la îmbolnăvire cauzată de virus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
SFAT
1. Nu sariti ca musca la * la toate statisticile facute de toti incompetentii sau manipulatorii. 2. Tineti cont ca unii sau imunizat avand boala. Se poate ca ambulantierii sa fie imunizati in realitate mult mai multi. Daca tineti minte multi s-au inbolnavit in prima parte a anului trecut pana nu era vaccin. 3. SUSTIN VACCINAREA
Postat 28 Mai 2021, 09:03 de scarbit
Vaccinarea obligatorie e faptă penală, prefectule !!!
Așa stând lucrurile, înclin să cred că bugetarii sunt persoane inteligente de fapt și doar "conducătorii" sunt niște tembeli.
Postat 28 Mai 2021, 08:44 de KP
proști da mulți
Acuma se vede câte nule lucrează la stat, acuma se confirmă că la stat e o pepinieră de scientologi agramați, acuma e evident că munca la stat trebuie completată cu teoria conspirației ca să nu adoarmă toți, acuma vedem câți proști ducem în spinare prin salarii de la buget!
Postat 28 Mai 2021, 08:11 de decalog
privat vs stat
Daca in mediul privat functioneaza treaba "te vaccinezi sau pleci", ar functiona si la stat. Pot functiona cu capacitate 100% daca am personal vaccinat? Atunci (re)angajez vaccinati. Dar la Stat????? "Poti avea relatii cu publicul daca te vaccinezi". Ajunge acest criteriu. Pana la urma astia sunt bugetarii care mananca pita degeaba. //// Cu aceasta mentalitate vom intra in valul 4-5-6-7-8-9 pana cand nu dispar prostii din populatie... A, ca conspiratie? ca deja stiu ca vine valul 4? Poate. Cum e conspiratie cand stii ca vei face accident, cand n-ai frane la masina.... Hm... //// Astia care comentati anti-vaccin, singur ca sunteti bugetari de lux, asezati in pozitii fixe. Voua va e indiferent...
Postat 28 Mai 2021, 07:44 de sasi
ha sa fim sinceri
Oriunde te intalnesti cu cineva care nu vrea sa se vaccineze, imediat realizezi ca este un analfabet functional. Nu inteleg de ca va suparati daca va tratam asa cum sunteti si cum meritati? Adica daca am un IQ 140+ de ce ar trebui sa te tratez cu blnadete, pe tine pe cel cu IQ de 70-90???? In primul rand iti sunt superior si am dreptul sa te desconsider. Aaa... ca ai dreptul la opinie? Eu iti respect dreptul la opinie. Dar te si tratez corespuznator opiniei tale de retard. Atunci care este problema????
Postat 28 Mai 2021, 07:35 de sasi
Eu am fost vaccinat
Si a crescut mortul de la 12cm la 38cm , in 2 saptamani , lucreaza mult mai bine datorita 5G, si nu se uda pt ca nu are impamantare legata la masa, la masa din bucatarie.
Postat 28 Mai 2021, 00:21 de Sandu2100
Pt Sasi
Daca tu te-ai vaccinat nu trebuie să facem și noi la fel. Avem acest drept, e constitutional și ni-l exercitam. Dupa modul cum vorbesti si cum te exprimi s-ar putea ca vaccinul sa-si faca efectele. Sper sa-ti revii totusi, sa fii recuperabil. Bine ca nu esti tu intr-o functie de conducere deoarece acolo e nevoie de oamenii care gandesc. Nu cred ca te-ai descurcat prea bine la matematica daca cu crezi ca din 0 (Big Bang) sau mulțimea vida se poate face infinit. Cu aberatia asta nu opereaza nici un soft de calcul nici o minte care judeca. Sa crezi ca in urma unei explozii, care nu produce decat haos, iese ceva organizat, ingineresc planificat: pomi, iarba, planete care se invart cu precizie milimetrica, galaxii, fiinte umane, viata in general etc. Dupa explozia de la Hiroshima a iesit ceva bun? Hamasul ca bombardeaza face treaba buna? Ies tot felul de creaturi pe unde pica cate oracheta? Presupunand prin absurd ca a fost Big Bang, dar de unde a avut energia? Sau era un Big Bang cu ceva baterii in spate dar nu le-au mai prezentat la reclama sa nu se vada? Daca universul se extinde, incotro se extinde, ce-i in spatiul ala in care el se poate extinde? Cine a creat spatiul ala sa se poata extinde el? Daca se contracta universul, ce ramane in spatiul de dinainte, mai mare, de unde el s-a contractat? Doar aberatii ateiste de dat cu stangul in dreptul care nu rezista nici la cea mai subtire logica. Daca intorci ochii in oricare parte, toate arata prezenta unei inteligente absolute care se cheama Dumnezeu. Noi nu suntem in stare sa tratam diabetul dar ne dam cu parerea despre varsta universului. Stii cat ii de complex ADN-ul? Nu exista soft pe planeta si poate nici nu va fi vreodata care sa contina atatea linii de cod cat are programul de ADN in el. De la prima fecundare are toate instructiunile in celule: culoarea pielii, ochilor, cat sa cresti, sexul, altgoritm de dezvoltare a organelor, vaselor de sange, sistem nervos, muscular etc. La nivel atomic. Intrebare: cine a facut atomii, subatomii, materia, lumina etc? Cum de-i asezat soarele la 150 milioane de kilometri exact si nu te prejeste ci doar iti coace rosiile si ciresele in gradina? Cine l-a pus acolo? Ii compatimesc pe atei. Ei spun despre Dumnezeu ca-i un personaj imaginar cand este ce-L mai real si adevarat lucru, in schimb ei aleg sa traiasca intr-o minciuna, intr-o lume imaginara. Ca ei cred sau nu cred, nu influenteaza absolut existenta lui Dumnezeu. El este oricum in controlul intregului univers.
Postat 27 Mai 2021, 23:39 de georgemarian
Ambulantierii
Majoritatea e prost. Daca au un IQ de 70, e bine. De cate ori n-ați auzit de la ei spunând că "Te faci bine, dacă te ajuta bunul Dumnezeu". Numai un cretin crede in personaje fictive din basmele religioase. Q.E.D.
Postat 27 Mai 2021, 23:00 de sasi
@georgemarian
deci ii lauzi pe cei cu doi neuroni... adica pe semenii tai ;) astia care cica "judeca", sunt puroiul societatii... retardatii populatiei umane :) dar nu te deranjeaza, ca te incadrezi perfect :D
Postat 27 Mai 2021, 22:48 de sasi
simplu
Concediati. Astia ar trebui dati afara si nu cei care muncesc...
Postat 27 Mai 2021, 22:45 de sasi
fiecare după cum îl duce capul
Mi se pare degeaba insistența asta cu campania pro-vaccinare. La fel și campaniile anti-vaccinare, pe rețelele sociale, susținute se pare din Rusia. Dacă crezi că ai beneficii de la vaccin și că merită, te vaccinezi și gata. Dacă nu, nu te vaccinezi și îți asumi riscul să mori de covid eventual, și iarăși gata. Și toate restricțiile să fie eliminate. Trăiește sau moare fiecare după cum îl duce capul.
Postat 27 Mai 2021, 17:32 de olgutzatramvai
A fi sau a nu fi...asta-i intrebarea!
De ce oare in Japonia a fost interzisa donarea de sange de catre cei vaccinati? De ce oare in Japonia sunt doar 10% vaccinati din totalul populatiei? De ce in Japonia nu s-a facut reclama sforaitoare? "Nu stiu altii cum sunt, dar eu" cand aud atata indemn pentru vaccinare fac nu unul, ci trei pasi inapoi. Nu am incredere in guvern, nu am incredere in ceea ce el propovaduieste. Masca galbena nu ma indupleca! Sa fim sanatosi!
Postat 27 Mai 2021, 16:35 de Oradeamea
Cifre imbucuratoare
Ciferele sunt imbucuratoare ceea ce arata ca inca sunt oameni care judeca in tara asta si analizeaza riscurile si beneficiile unui vaccin Covid. Ce beneficii iti aduc vaccinurile astea de la noi: te poti imbolnavi in continuare, poti imbolnavi si pe altii etc. etc, n-ai imunitate asadar de la vaccin. Practic n-ai nici un beneficiu. Ar trebui sa se numeasca campania de ne-imunizare ca nu-ti confera nici o imunitate. Riscuri = plina lista: cheaguri de sange, poti paraliza, orbi, surzi, altii au si murit etc. La beneficii 0 si la riscuri 100% un om rational ce ar alege? Dovada ca toata campania s-a bazat pe emotional. Sa te vaccinezi cand epidemia e gata, tu om sanatos, cu sistem imunitar relativ puternic mi se pare dincolo de o aberatie medicala, cel putin una matematica. Anu trecut ziceau ca tinerii / copiii nu se imbolnavesc. Anul asta ca trebuie vaccinati si ei. Cata incompetenta a autoritatilor. In ei sa ne incredem ca nu-si deosebesc mana stanga de mana dreapta?
Postat 27 Mai 2021, 15:16 de georgemarian
stiu ei ceva
Ambulanta are unul din cele mai mici procente. Si ei sunt cei mai conectati la situatie. Agentul de vanzari Calin Soane isi face bietul meseria. Nu stie el mare lucru despre medicina sau vaccin. Are de vandut un produs care poarta numele de vaccin. Trebuie sa-l intelegem si pe el.
Postat 27 Mai 2021, 13:16 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON