URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Mai 2020, 19:15

Centru de afaceri cu parcare subterană de 150 locuri, pe amplasamentul Pieţei Cetate din Oradea. Vezi cum va arăta! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea va fi chemat să aprobe joi indicatorii tehnico-economici ai unei investiţii de 6,5 milioane euro în reamenajarea actualei Pieţe Cetate într-un centru de antreprenoriat cu produse agro-alimentare, după modelul celui din Rogerius.

Cu parcare subterană...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, piaţa modernizată va avea, printre altele, 500 de mese pentru legume şi fructe,138 de module comerciale pentru produse nealimentare, 70 de module comerciale pentru flori, carne şi lactate, precum şi 40 de spaţii comerciale de uz general.

Viitoarea piaţă va fi deservită de o parcare subterană cu 150 de locuri. Accesul în parcare se va face prin spatele sediului Finanţelor Publice, printr-un pasaj subteran care va face legătura cu bulevardul Dimitrie Cantemir şi strada Griviţei.

Va mai dăinui doar hala din cărămidă care a servit la începutul secolului trecut ca şi depou de tramvaie. Cu excepţia acestui monument istoric industrial, care va fi păstrat, toate clădirile vor fi noi, iar la etajul imobilului va fi amenajată o zonă de instruire pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul comercial agricol.

Şantier din toamnă

Noul centru comercial va fi deservit de două drumuri de legătură, din care unul spre strada Griviţei, care va asigura şi accesul la parcare, şi altul dinspre strada Cicero.

În această zonă vor fi amenajate 50 de locuri de parcare la sol pentru cumpărători şi riverani. Pentru a face loc parcărilor, actualul punct termic care va fi mutat în subteran.

"În iunie se va aproba proiectul tehnic, iar în prima jumătate a lunii iulie vom demara licitaţia pentru contractarea lucrărilor, urmând ca din toamnă să putem începe lucrările. În final, va fi evident un progres major faţă de ceea ce avem azi", a declarant primarul Ilie Bolojan.

Lucrările de amenajare a pieţei sunt cofinanţate din fonduri europene prin programul Interreg România - Ungaria 2014-2020, dar cea mai mare parte a investiţiei este suportată din bugetul local.

Valoarea totală eligibilă a proiectului pentru Oradea se ridică la 6,5 milioane euro, sumă care nu cuprinde costurile parcării subterane. Din această sumă, contribuţia bugetului european este de 1,7 milioane euro, cea a bugetului local de 263.000 euro, iar diferenţa de 4,5 milioane euro va fi asumată de bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Piata Cetate
Un proiect binevenit avand in vedere starea actuala a Pietei Cetate. Doar ca...exista un teren pe partea stanga la intrarea in Piata dinspre Strada Grivitei, uneori plin de balarii, oamenii strazii care isi fac veacul prin zona arunca gunoaie peste gard, etc. Terenul sta gol de ani de zile si acum vedem in proiectul propus, ca acest teren ramane "batut in cuie". Se nasc niste intrebari ! ????
Postat 25 Mai 2020, 21:21 de Oradeamea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON