URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2020, 08:02

"Ce părere aveţi?": Primarul Ilie Bolojan consultă orădenii pe Facebook cu privire la viitorul stadion al orașului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a cerut duminică seară, pe pagina de Facebook, părerea orădenilor cu privire la facilităţile şi capacitatea viitorului stadion al Oradiei.

"14-15.000 de locuri ajung?"

Bolojan şi-a făcut propriile calcule, analizând dimensiunea investiţiei în urma unei vizite făcute în weekend la noua arenă sportivă cu o capacitate de 12.000 de locuri din Târgu Jiu. Edilul a mai luat în calcul experienţa altor oraşe, precum Clujul sau Craiova, în ceea ce priveşte propriile stadioane.

"În concluzie, ţinând seama de aceste lucruri, de potenţialul nostru sportiv şi de organizare de evenimente, propunem ca bază de discuţii proiectarea unui stadion de 14-15 mii de locuri, fără pistă de atletism, cu locuri de parcare doar în subteran, cu un hotel încorporat, cu spaţii de conferinţe şi de recuperare medicală. Ce părere aveţi?", şi-a chestionat primarul urmăritorii de pe Facebook.

Sondajul apare în contextul lansării mai multor critici, din partea opoziției, dar nu numai, cu privire la amplasamentul ales de municipalitate pentru viitorul stadion, prea mic, dar și la capacitatea redusă a acestuia. Voci din PSD au acuzat faptul că administrația Bolojan vrea să valorifice imobiliar terenul actualului Stadion Iuliu Bodola și au pretins ca unui oraș cu peste 200.000 de locuitori să i se ofere o arenă de capacitate mare, cu trimitere la stadioanele altor orașe.

"Câte locuri va avea?"

Ilie Bolojan şi-a făcut propriile calcule pornind de la necesităţile oraşului, costurile cu întreţinerea, gradul estimat de ocupare şi oportunitatea amenajării unei piste pentru atletism şi a unei parcări subterane.

"Câte locuri va avea? La prima vedere, cu cât ar fi mai mare, cu atât mai bine. Clujul, cu peste 320.000 de locuitori, are un stadion de 30.000 de locuri, Craiova, cu peste 270.000 locuitori - 30.000 de locuri şi Târgu Jiu, cu peste 80.000 de locuitori, are un stadion de 12.000 de locuri. La Oradea, cu 200.000 de locuitori şi ţinând seama de ce s-a construit până acum, ar trebui să gândim unul de 15-20 de mii de locuri", a scris edilul.

Bolojan se îndoieşte însă că o arenă sportivă de mari dimensiuni va putea fi folosită la capacitate. "La Târgu Jiu, numărul de spectatori la un meci de fotbal de liga a doua nu depăşeşte 3.000. La Cluj, capacitatea maximă e atinsă doar la evenimentele de tip Untold. Foarte rar se atinge capacitatea maximă a stadioanelor noi", a avertizat Bolojan.

"Cu sau fără pistă de alergare?"

Un alt criteriu important de analizat îl constituie oportunitatea amenajării unei piste pentru atletism în jurul terenului.

"Stadionul are pistă de atletism în jurul terenului? Cel de la Târgu Jiu are. E o dotare suplimentară care implică "lungirea" stadionului datorită curburii pistei în spatele porţilor. Noi vom reabilita pista de la Stadionul Tineretului, din vecinătate. În plus, suntem limitaţi de distanţa dintre grădina zoologică şi drumul paralel cu Peţa", a argumentat edilul.

Primarul a ridicat inclusiv problema locurilor de parcare, în condiţiile în care stadionul din Târgu Jiu are 125 de parcări în subteran, dar şi oportunitatea de a amenaja altele în proximitate.

O investiţie de 30 milioane euro...

Cel mai important criteriu îl reprezintă însă banii. Bolojan a estimat costurile de întreţinere a viitorului stadion la circa 300.000 de euro pe an, sumă deloc de neglijat.

"La Târgu Jiu, într-o lună de iarnă, întreţinerea costă între 20 şi 40 de mii euro, în funcţie de vremea de afară, fără cheltuielile cu salariile angajaţilor. Vara cheltuielile sunt compensate de chiriile încasate de la echipe pentru meciurile de fotbal. Analizând şi celelalte stadioane, rezultă că la fiecare 10.000 de locuri, cheltuielile de întreţinere se încadrează între 100 şi 150 de mii euro pe an, în funcţie şi de ce funcţiuni are prevăzute şi ce se organizează. Noul stadion ne-ar putea costa între 200 şi 300 de mii de euro pe an, fără salariile angajaţilor", a scris primarul.

Potrivit edilului, construcţia viitorului stadion va însemna o investiţie consistentă. "Ultimul construit, cel de la Craiova, a costat peste 55 de milioane euro. În funcţie de capacitate şi de ce dotări are prevăzute (spaţii de cazare, săli de conferinţe, zone de recuperare medicală etc.), investiţia în noul stadion se va ridica la peste 30 de milioane de euro", a scris Bolojan.

Încă se discută...

Municipalitatea orădeană ia în calcul construirea unui stadion nou pe terenul viran din spatele Liceului cu Program Sportiv Bihorul. Terenul, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor, ar putea fi pus la dispoziţia municipalităţii orădene.

Amplasamentul pare unul potrivit pentru dezvoltarea unui hub sportiv în condiţiile în care în proximitate sunt situate stadionul Tineretului, stadionul şi sala de sport a Universităţii, iar în prezent se construieşte viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri.

Dimensiunile viitorului stadion vor fi discutate de prezentanţii municipalităţii cu proiectanţii până la jumătatea lunii iunie, având în vedere limitările date de amplasametul propus, dar şi criterii precum nevoile sportive ale municipiului şi costurile de operare a arenei sportive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Stadion Oradean
Am detestat dintotdeauna fotbalul si descreiartii care fugareau o minge ca, odata ajunsa, sa-i dea cu piciorul!! Adica, mai pe bihoreneste, "a da cu laba-n lobta!!Nu am vazut NICIODATA vreun meci al caricaturii fotbalistice numita FC Bihor, cea care traia mai putin din biletele vandute dar, preponderent, din gura pungii de bani publici larg si generos deschisa de ex-primarul de trista amintire Felipe!! Ma uitam online la articolele despre acel cacat de echipa de fotbal si marea mea bucurie era atunci cand pierdea vreun meci!! Desigur, nu citeam acele articole dar, in imaginile de la fata locului, se vedeau tribunele cvasi-GOALE!!! Atunci imi cufundam ochii in "miezul" articolului si aflam (spre marea mea satisfactie!!) ca partida, bunaoara cu "minerul Anina" s-a derulat in prezenta a cateva sute de suporteri, rar trecand de 1-2 mii!! Da, cam atatia oradeni plateau "belet" la meci, restul platea "Nea Felipe"!! Demolarea actualului stadion e indreptatita iar locatarii din zona au orgasm doar la aflarea deciziei de demolare!! Si atunci, daca-i slobod sa intreb, la ce e musai de cladit un alt stadion de 20.000 de locuri?? Pentru o echipa de fotbal care, din fericire, NU MAI EXISTA??!! Pentru spectacole omagiale dedicate "Iubitului Klausz-Kondukator"? Pentru concerte rock sustinute de Banique-Junior??!! Pentru ce, ma intreb si eu, ca doar nu dau cu paru'!!
Postat 03 Iunie 2020, 15:05 de AnaConda
30.000
Daca Oradea face un stadion, sa-l faca macar cu 30.000 de locuri. Ca se vor organiza meciuri de fotbal sau alte evenimente pe aceasta noua arena, nu conteaza. Ori faci o treaba ca lumea, ori stai bland. La fel si cu sala polivalenta.
Postat 02 Iunie 2020, 19:05 de Sunlight
MINIM 20.000 !
Spatiul acesta la care se face referire pentru posibila constructie ar fi PERFECT pentru extinderea gradinii zoologice, care se are de asemenea, in vedere. Incapatanarea conducerii primariei de a marsa pe varianta constructiei unui stadion mediocru, modest, chiar si pentru blazonul orasului, si de o capacitate redusa, jenanta chiar, si intr-o suprafata relativ restransa pentru un eventual intreg complex al stadionului de o capacitate mai rezonabila, e de neinteles. Decat sa se concretizeze proiectul in varianta propusa, mai bine sa nu se realizeze deloc si poate se vor economisi niste bani pentru cauze sau solutii mai bune in viitor. Consider ca cel mai adecvat ar fi sa se aiba in vedere constructia unui stadion nou de circa 20- 25- 30 de mii de locuri, cu pista, si cu locuri de parcare suficiente, dar intr-o alta locatie, unde spatiul permite acest lucru, nu in cea propusa acum. Astfel, ar exista perspectiva de a organiza evenimente sportive sau nesportive de categorii diverse si a fi monetizat la potential maxim in viitorul mai mult sau mai putin apropiat.
Postat 02 Iunie 2020, 18:38 de Citizenila
Să joace cine?
Oricum nu a mișcat nici un deget pentru fotbal? Cred că visează festivaluri! De parcă Oradea îi Cluj. Turiștii nu-ți vin într-un oraș bombardat de șantiere!
Postat 02 Iunie 2020, 10:54 de oradeaveche
Penibil
Noi nu avem echipa și investim zeci de milioane de euro...iar facem un credit iar cresc taxele , întreținerea , parcările , sa îl acoperim oare este o investiție viabila sau câștiga doar constructorul și beneficiarul ???? angajam oameni la întreținere , mentenanța... avem străzi neasfaltate... domnule primar unde oamenii plătesc taxe și impozite și nu au utilități.. e normal?! Nu cred ca interesează pe nimeni din echipa dumneavoastră . Cât mai mulți bani la constructorii de casa... BRAVO ????
Postat 02 Iunie 2020, 10:06 de 1977
15.000 de locuri
Cred ca ar fi cea mai potrivita alegere. Stadionul trebuie facut. Sportul cu minge rotunda va primi un boost, atractivitatea orasului va primi un boost. Orasul va creste, se va dezvolta, fara un stadion modern, chiar si de numai 15,000 locuri, isi va pierde sansa de a oferi o paleta cat mai completa de servicii de divertisment. Debretin are o arena de 20,000 locuri, si-au facut o strategie de atragere a investitiilor in oras printr-o promovare sportiva si culturala. Clujul si-a targhetat ca va ajunge in urmatoarele decenii la 1 milion de locuitori si sa nu uitam ca momentan are nu unul, ci doua stadioane moderne- Cluj Arena si Dr Ct Radulescu CFR. Oradea sa nu aiba nici unul?
Postat 02 Iunie 2020, 08:03 de cetateanbihorean
Din cate inteleg eu:
1. Primarul este decis sa faca un stadion nou, deci nimeni si nimic nu-i va sta in cale sa-l demoleze pe cel vechi, el si-a facut calculele, orice am zice noi consultarea e asa...de sanchi. 2. La ce echipa de fotbal avem in judet si stadionul de la Motorul este arhisuficient 3. Vrea primaria sa schimbe ceva si sa-si faca din nou echipa de fotbal? Ok, prima data ajungeti cu ea in Liga 1 si apoi faceti investitii in stadionul actual sau construiti altul, sunt alte lucari mai importante de facut. Banii de bilete ajung la echipa de fotbal, nu la primarie, indirect degrevand totusi bugetul acordat de primarie pt finantare cu sumele respective. 4. Daca primaria nu vrea sa-si faca echipa de fotbal si vrea sa-l inchirieze la o echipa de fotbal pt meciuri, se va plati o chirie, conform contractului, suma fixa/meci, indiferent de cati spectatori vor fi in tribune. Banii pe bilete o sa-i incaseze echipa de fotbal, ea este organizatoarea evenimentului. 5. Sunt anumiti oameni in viata inca, si atata timp cat ei vor putea sa duca o lingura de mancare la gura, fotbal in Oradea/Bihor nu va fi. Pe principiul: daca nu fac eu, atunci nimeni nu va face. Primaria poate sa incerce, dar se va distruge totul, asa cum a fost distrus si FC Bihor. Concluzia mea este ca se vor cheltui bani din buget fara sens cu o echipa de fotbal. O sa se naruie orice proiect. 6. Daca sunt bani europeni pt proiect si investitia se poate face cu costuri 0 sau minime din partea municipalitatii, atunci faceti stadionul, dar faceti-l mare si undeva unde nu incurca si are posibilitatea de a avea parcari si cai de acces facile afluire/defluire spectatori. Nu o faceti langa Liceul sportiv pt ca acolo e varza circulatia. 7. Intretinerea stadionului are mica legatura cu nr de locuri, mai trebuie doar maturat un pic in plus cojile de seminte hartiile si pet-urile dupa meciuri, in rest gazonul, vestiarele, nocturna, tabela electronica, salile de conferinte si restul facilitatilor sunt aceleasi, deci propunerea mea este sa-l faceti mai incapator, daca tot sunt bani europeni pt el. 8. In cazul in care finantarea nu vine de la UE, atunci lasa-ti balta investitia, e mai mare prostia decat la Ciuperca.
Postat 02 Iunie 2020, 07:10 de Kid
Stadion pentru sportivi?
Sa se antreneze sportivii?Se vorbeste despre numar de locuri.Locurile se refera la spectatori.Spectatorii vor intra pe baza de bilet.Posibil creatorul vrea sa repete succesul aquaparkului.Profitul aduce bunastare.Luam de la cei multi si dam la cei putini,alesi democratic.
Postat 01 Iunie 2020, 23:29 de excalibur
fotbalul in judet a murit. avem nevoie de stadioane pentru alte sporturi
daca ne uitam la fotbal la tv, nu inseamna ca ne vom duce 10.000 pe stadion la meci, Bihorul a pierdut de mult orice speranta de a intra in liga 1 in urmatorii 20 de ani. apoi sa fim seriosi - nu avem investitori in oras/judet interesati sa investeasca intr-o echipa de fotbal. poate doar fratii micula )). Oradea a devenit in ultimii 10 ani un centru bun de pregatire si formare in polo, baschet, atletism, tenis, acesta va fi viitorul Orasului, nu fotbalul.
Postat 01 Iunie 2020, 22:16 de roger
Se vede că sunt destui care habar nu au despre ce e vorba !?!
1. Inițiativa unui nou stadion este o afacere imobiliară pregătită de ***** de vreo 6-7 ani. 2. Reabilitarea actualului stadion, conform studiului de fezabilitate, se încadrează sub 10 milioane Euro (prevede 3 variante de finanțare, incluzând extinderea numărului de locuri de parcare și refacerea tribunelor parțial dezafectate, toalete, cabine, vestiare, instalația nocturnă, trafo modidicat, rețele de apă, canalizare și încălzire). 3. Noul stadion prevede, conform schițelor preliminare, un număr de 12.000 de locuri, spre deosebire de cel actual care ar reveni, după reabilitare, la stadiul inițial avut ... de 18.000 de locuri !?!
Postat 01 Iunie 2020, 13:14 de CrisDumi
stadion?
Un stadion de obicei se face in baza unei strategii nationale sau la initiativa privata. De ce? daca bagi bai in el, trebuie sa-l si folosesti si nu in ultimul rand sa-l intretii. Nu e bibelou sa-l bagi in vitrina. Cam observam ce se intampla cu celelalte investitii. Nu in ultimul rand sunt necesare activitati , un orar de spectacole/activitati sportive..altfel...o sa pasca caprele pe stadion. Si care este probabilitatea ca Romania sa gazduiasca un campionat de fotbal european dinnou? Mai bine construim altceva, avem stadion si e bine multumesc GOOOOOL chiar daca e mai mic.
Postat 01 Iunie 2020, 12:33 de Christa
Part two
rio olympic stadium abandoned
Postat 01 Iunie 2020, 12:13 de excalibur
athens olympics stadium abandoned
Nu ar fi rau un stadion frumos pentru oras,unde sa se desfasoare activitati sportive,dar si concerte,mitinguri electorale, dar cu grija la citi bani se cheltuie,daca ne e intr-adevar util si daca mai sunt si alti beneficiari in afara de constructori si expropriati.Bibliografie: google: "athens olympics stadium abandoned", miliarde de euro cheltuite in 2004 pentru olimpiada de la atena.Nu e caz unicat.Be careful.Sa ne pregatim pentru valurile de saraci post-covid...
Postat 01 Iunie 2020, 12:11 de excalibur
..........
Cetatea ne costa mult mai mult. A mâncat deja vreo 30 de mil de euro și nu se întâmplă nimic acolo.(da ne mândrim cu ea? da!) Dc nu știi sa o folosești poate aici ar fi cheia. Sa faci evenimente sportive, culturale cât sa o folosești. Azi nu e fotbal în Oradea, nu avem festivaluri și în afara câtorva evenimente caravana gen street food, TIFF etc și câteva locale nu avem nimic. Dar un stadion îl faci pe 30 de ani. Eu cred ca ne propunem ca oraș pt viitor turism balnear, de recreație, cultural și de ce nu organizarea unor evenimente sportive cu importanta internațională da pt asta tre sa ai unde.Da! nu se va umple la meciuri dar va fi o mândrie locala și o șansă să ducem orașul la un alt nivel și da dc se poate trebuie și pista de atletism(oricum spuneau ca vor sa mute gradina zoo și acolo este ceva loc în plus dar și terenul de vis a vis recent eliberat deși mai scurt dar mai pătrat poate ar putea fi folosit chiar drumul poate fi mutat și la câte exproprieri de case familiale au fost în Oradea alea 2,3 firme, depozite care sunt în zona nu poate fi un impediment)
Postat 01 Iunie 2020, 11:32 de Robert
Aaaaaa
A repara constructia existent si a o moderniza presupune cheltuieli mult mai mari decat construire unei noi. Decat sa o repari mai bine o demolezi si faci una noua care sa corespunda cerintelor actuale de rezistenta, utilitate si confort. Deprecierile fizice datorate unuo interventii pompieristice si mai mult pe interes au transformat constructia intr-o ruina care asa cum este azi depreciaza zona. Cat despre activitatea ce ar urma sa se desfasoare..... jocul ciu lopta nu e de nasul bugetului. Foobalul este profitabil in privat si falimentar la bugetari asa ca mai bine FARA! Una este sa sustii de la buget sportul de masa ca sursa de sanatate alta este sa sustii jocul profesionist de football care a fost, este si va fi o bila de plumb la picioarele bugetului. Totusi mi se pare un lucru bun creearea "habului" doar ca locatia este cam inghesuta( ma intreb daca nu ar fi oportun mutarea drumului in zona construirii spre Peta pentru marirea suprafetei aferente). Nu in ultimul rand trebuie vazut, estimate numarul celor care vor participa(plati bilete) la activitatile de football. daca tot de la buget se va sustiune si participarea o sa fie o tragedie locala fiintarea acestui "stabiliment"! Cei cateva sute de spectator care se perinda la evenimente cu pretul biletelor sub evaluate nu vor putea acoperii cei 300000eu(cam 1500000lei) nbecesari cheltuielilor de intretinere anuale. Adica cat la suta din populatia platitoare de taxe si impozite(sustinatoare a bugetului local) vor participa si vor plati participarea la jocul cu lopta!? Daca fanii jocului cu lopta(cam 1%) se bizuie pe sustinerea financiara a tuturor(~100%) este o miselie! Nu? Fiecare sa isi plateasca circul si pita lui nu sa stea la pomana!
Postat 01 Iunie 2020, 10:36 de scortosul
20.000
E clar ca trebuie gasit un optim. Insa daca tot ni se cere sa ne dam cu parerea, eu cred ca sub 20.000 de locuri nu avem ce discuta in Oradea. Nu poti sa discuti tot timpul cat te costa etc, ci si ce iti propui si la ce va folosi. Daca zici ca gradul de ocupare e de 300 la un meci de fotbal e clar. Dar ce fotbal vrei si ce vrei in afara de fotbal? Ca daca vrei si alte evenimente, s-ar putea ca doar din cele 5000 locuri in plus (diferenta de la 15000 la 20000) sa iti scoti cheltuielile pe un an, daca organizezi 2-3 evenimente rezonabile pe an. Oricum sub 15000 locuri mai bine nu face nici un stadion (inseamna ca il face doar sa bifeze ca a facut ceva), iar daca face sub 20000, pentru un oras de dimensiunea si perspectivele Oradiei, inseamna ca face ceva doar ca sa arunce praf in ochii prostimii, dupa reteta psd. Si de ce musai trebuie facut stadionul intre Peta si liceul sportiv si nu altundeva? Sau daca tot il face acolo, de ce nu demoleaza ceva pt a face atat loc cat este necesar? Vorbim totusi de un obiectiv important si pe termen lung.
Postat 01 Iunie 2020, 10:16 de oradea_mea_si_a_ta
Stadionul "Ilie Bolojan"
Ar putea fi capodopera intregii cariere sau cintecul sau de lebada.Intram in Liga mare,cu adevaratele "megaproiecte":stadioane,tuneluri,sali polivalente.Pentru ca nu-l duce nimeni la bucuresti,vorba ilustrului mircea.Partea buna e ca averile miliardarilor lumii au crescut cu 20-30% in pandemie.Principiul vaselor comunicante,nu puteam iesi toti pe pierdere.Nici macar viitori expropriati si demolati din nufaru,aflati in calea Coridorului de Mobilitate.Acolo nu s-a consultat cu oradenii pe facebook,s-a cosultat doar cu consiliul local...din pozitia calare sau capra,depinde de perspectiva.
Postat 01 Iunie 2020, 09:53 de excalibur
"Țara arde și băboiul se piaptănă" ...
Stadionul actual trebuie reabilitat și modernizat, iar cele 18.000 de locuri sunt absolut suficiente pentru orice manifestare; zona parcării trebuie extinsă pe verticală, cu un nivel subteran, unul la sol și unul peste acesta, cu structură deschisă cu parapeți, fără pereți ... din care să se intre pe cele două intrări principale. Costul total ar fi între 8-10 milioane Euro, dacă s-ar merge pe un asemenea proiect, gândit prin 2005-2006 de către fostul deținător al FC Bihor, Vizer. Diferența de bani ar putea fi direcționată pentru reparații de străzi, cele peste 500 care nu respectă standardele la carosabil și trotuare !?! Cu ocazia asta, s-ar putea limita daunele financiare produse acestui oraș, prin "ingineriile imobiliare" promovate de niște haite locale de prădători care căpușează PNL !?!
Postat 01 Iunie 2020, 09:19 de CrisDumi
Bolovane bolovane
Cam târziu dar e bine...multumim..dar pentru ca faptul ca n-e tratezi ca pe niște numere...am sa te ocărasc NON-stop ..întâi oamenii asigura-le calitate vieții ..ma refer la utilități la cei de la casa..minimul necesar apa -canal..nu altceva...dar Noi ăștia din capăt de la nufarul nu îndemnam nimic pt un ,,domn’’ ca tine nea bolo..nu-i problema intr-o zi toate se întorc in capul tau ala bolnav....sau mai bine îl înjur pe Kopany ..poate face vreo 2-3 blocuri pe aici și numai așa vom avea și noi utilități ..ca doar e șeful tau..sau asociat...Numa voi știți..hai sictir cu voi..escrocilor Kopa-bolo ..tandem
Postat 01 Iunie 2020, 08:52 de German
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON