URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Ianuarie 2018, 11:20

Caz cutremurător în Bihor: DGASPC a cerut decăderea din drepturile părinteşti a doi părinţi, pentru că şi-au abuzat şi neglijat copiii de 3 şi 4 ani

Caz cutremurător în Bihor: DGASPC a cerut decăderea din drepturile părinteşti a doi părinţi, pentru că şi-au abuzat şi neglijat copiii de 3 şi 4 ani foto generic, romaniatv.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poveste cutremurătoare la Marghita, unde doi copii cu vârste de 3, respectiv 4 ani au fost instituţionalizaţi în regim de urgenţă. 

Asistenţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor cer decăderea din drepturi a părinţilor Kis Istvan şi Kis Beata, după ce s-a descoperit că cei doi copii ai lor au fost bătuţi în mai multe rânduri de tată, iar apoi părăsiţi şi de mamă.

„Cei doi minori, o fetiţă de 3 ani şi un băieţel de 4 ani, se aflau într-o situaţie gravă. Tatăl lor i-a abuzat fizic de mai multe ori. Există acte medico-legale care atestă bătăile la care au fost supuşi copiii”, a explicat pentru BIHOREANUL şeful DGASPC Bihor, Călin Puia.

Pentru a scăpa de bătăi, Beata s-a mutat cu copiii la părinţii ei şi, în paralel, a cerut instanţei ordin de protecţie pentru a-l ţine departe pe tatăl abuziv de cei doi copii. Judecătoria Marghita i-a şi dat dreptate, dispunând, pe 12 aprilie anul trecut, ca bărbatul să păstreze o distanţă minimă de 200 metri faţă de soţia sa şi cei doi copii, faţă de reşedinţa femeii, locul ei de muncă şi grădiniţa copiiilor. De asemenea, judecătorul l-a obligat pe Kis Istvan să întrerupă orice contact, inclusiv telefonic, cu soţia şi cu copiii, stabilind ca locuinţa copiilor să fie la reşedinţa mamei.

Ordinul de protecţie nu era primul dispus pe numele lui Kis Istvan. Femeia a mai făcut o solicitare similară în 2016, tot din pricina abuzurilor fizice la care era supusă şi ea, şi copiii, solicitare care şi atunci a fost admisă de Judecătoria Marghita, pe 24 marite 2016, pentru o perioadă de 6 luni. Însă, convinsă de bărbat să revină la domiciliul conjugal, ea s-a întors împreună cu copiii, pe care i-a expus astfel la noi abuzuri.

De altfel, după cum a descoperit BIHOREANUL, femeia a cerut în ultimii ani de 4 ori instanţei să fie divorţată de soţul ei, în 2013, 2014, 2016 şi ultima oară anul trecut, şi tot de atâtea ori a renunţat. Anul trecut, însă, când s-a întors acasă, i-a lăsat pe cei doi micuţi la bunici, unde nici nu i-a mai vizitat.

„Problema este că bunicul lucrează, iar soţia lui este bolnavă de schizofrenie şi nu este capabilă să îi îngrijească. Ca urmare, s-a dispus instituţionalizarea copiilor, care au fost daţi în plasament unei fundaţii”, a mai spus Puia.

În paralel, miercuri, DGASPC Bihor i-a dat pe mâna procurorilor pe cei doi părinţi, acuzându-i de rele tratamente aplicate minorilor şi au sesizat instanţa de judecată solicitând decăderea lor din drepturi, cerere care va fi analizată în cursul acestei săptămâni de un magistrat de la Judecătoria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON