URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2020, 07:40

CAO nu a fost invitată în Liga a III-a, după o decizie controversată a Federaţiei Române de Fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezamăgire pentru fotbaliştii de la CAO 1910 Oradea, după ce Federația Română de Fotbal a anunțat în mod oficial, la două zile după desfășurarea ultimei etape a barajului de promovare în Liga a III-a, cele 21 de echipe care au dreptul de a participa în noua ediție a celui de-al treilea eșalon fotbalistic, programat să înceapă la 29 august.

Din păcate, FRF a luat o decizie care nemulţumeşte mai multe formaţii şi lasă loc de multe comentarii cu privire la corectitudinea hotărârii.

Astfel, echipe precum CAO, care a obţinut puncte pe teren, nu au fost promovate în Liga a III-a, în timp ce formaţii, precum Sportul Șimleu Silvaniei și Bărăganul Ciulnița, care nu au obţinut niciun punct pe teren la baraj, ci i-au fost oferite trei puncte la „masa verde”, au fost invitate în eşalonul superior.

Iată ce a decis Federaţia Română de Fotbal în şedinţa din 11 august a Comitetului de Urgenţă:

- au promovat direct în Liga a III-a cele 14 echipe câștigătoare ale mini-grupelor din care au făcut parte;

- celelalte 7 echipe promovate au fost alese dintre formaţiile de pe locul 2 (poziţie pe care a încheiat şi CAO).

”Pentru a se putea efectua departajarea echipelor de pe locul 2 în vederea ocupării locurilor vacante, în situația în care într-o mini-grupă sunt doar două echipe participante, atunci, cu scopul de a se efectua comparația cu o altă echipă situată pe locul 2 într-o altă mini-grupă, echipa din această mini-grupă va primi 3 puncte pentru jocul nedisputat, golaverajul echipei respective nefiind însă influențat în niciun fel ca urmare a faptului că golurile aferente scorului de 3-0 stabilit prin aplicarea sancțiunii de forfait nu au fost efectiv marcate. Pentru evitarea oricărui dubiu, adăugarea celor 3 puncte pentru jocul nedisputat (într-o mini-grupă alcătuită din doar 2 echipe) se va efectua din oficiu de către Departamentul Competiții al FRF, fără a fi necesară nicio altă formalitate.

Criteriile de departajare a echipelor de pe locul 2 din mini-grupele de baraj pentru promovarea în Liga 3, în vederea ocupării locurilor vacante conform deciziei Comitetului Executiv din 27 mai 2020):
a. numărul de puncte obţinute în mini-grupa în care a participat
b. criteriul fair-play bazat pe cartonaşele primite în jocurile de baraj/mini-grupe: cartonaşul galben primeşte un punct, cartonaşul roşu trei puncte. Echipa cu numărul mai mic de puncte fair-play va fi în avantaj
c. golaverajul general din mini-grupă
d. numărul de goluri marcate în mini-grupă”, au transmis conducătorii FRF.

Rezulatul a fost o anomalie, despre care a scris şi site-ul de specialitate Liga2.ro.

„Constatăm o ciudată decizie a FRF de a promova anumite echipe care și-au câștigat meciurile la ”masa verde”, în timp ce altele au obținut puncte pe teren și nu au primit dreptul de a promova, chiar dacă aveau și un golaveraj mai bun. CSM Râmnicu Sărat (1 pct.), Sportul Șimleu Silvaniei și Bărăganul Ciulnița (ambele cu 0 puncte) sunt favorizatele de regulament, în timp ce Sporting Juniorul Vaslui, CA Oradea, Ştiinţa Turceni și Roberto Ziduri, care au obținut câte trei puncte pe teren, jucând ambele partide de la baraj, rămân în Liga 4!?! Întrebarea rămâne și de ce Sportul Șimleu Silvaniei și Bărăganul Ciulnița (ambele cu 0 puncte obținute pe teren și cu golaveraj de 3-2, respectiv 3-6) sunt promovate în fața unor echipe ca Sporting Juniorul Vaslui, Roberto Ziduri (ambele cu câte 3 puncte obținute pe teren și cu golaveraj 4-2, respectiv 4-3), CA Oradea și Ştiinţa Turceni (ambele cu câte 3 puncte obținute pe teren și cu golaveraj 3-4). Este corectă o departajare fair-play între echipe care nu au jucat și au obținut puncte la ”masa verde” și altele care au trebuit să muncească pentru aceleași puncte și, evident, nu aveau cum să nu primească și cartonașe?”, au notat cei de la Liga2.ro.

Prin urmare, CAO 1910 Oradea, care spera să promoveze, după victoria din ultimul joc de la baraj, se poate considera nedreptăţită, dar totuşi mai are un dram de speranţă, după ce  FRF a mai anunțat că patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii 3 nu s-au mai înscris în noul sezon.

Echipele declarate promovate în Liga a III-a, după turneele de baraj:

Câștigătoarele celor 14 mini-grupe: Bradu Borca (Neamț), Dante Botoşani (Botoșani), CSM Satu Mare (Satu Mare), Progresul Şomcuţa Mare (Maramureș), Unirea Ungheni (Mureș), Corona Braşov (Brașov), Progresul Ezeriş (Caraș Severin), Avântul Periam (Timiș), Voinţa Budeasa (Argeș), Petrolul Potcoava (Olt), ACSM Oltenița (Călărași), Steaua București (București), Sportul Chiscani (Brăila) și Gloria Albeşti (Constanța). Acestea au promovat direct în Liga 3, două dintre ele chiar fără să joace un meci, precum Potcoava și Periam.

Cele șapte clasate pe locul 2 în mini-grupele de baraj: CSO Plopeni (Prahova), Avântul Valea Marului (Galați), CSM Râmnicu Sărat (Buzău), Sportul Șimleu Silvaniei (Sălaj), Măgura Cisnădie (Sibiu), CS Ocna Mureș (Alba) și Bărăganul Ciulnița (Ialomița).

Echipele de pe locul 2 care ratează promovarea: Siretul Dolhasca (1 punct pe teren, golaveraj 1-4), Sporting Juniorul Vaslui (3 puncte pe teren, golaveraj 4-2), CA Oradea (3 puncte pe teren, 3-4 golaveraj), Ştiinţa Turceni (3 puncte pe teren, golaveraj 3-4), CSM Jiul Petroşani (0 puncte pe teren, 3 la masa verde, golaveraj 3-3), Roberto Ziduri (3 puncte pe teren, golaveraj 4-3), Minerul Costeşti (0 puncte pe teren, 3 puncte la masa verde, golaveraj 3-3).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON