URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2021, 13:00

CAO 1910 Oradea şi CSC Sânmartin au obţinut scorurile etapei în Seria a 10-a în Liga a III-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la CAO 1910 Oradea şi cei de la CSC Sânmartin au obţinut, sâmbătă, cele mai clare victorii din cadrul etapei a 13-a a Ligii a III-a. Ambele echipe bihorene au întâlnit formaţii din judeţul Sălaj. Jucătorii de la CAO s-au impus pe teren propriu cu scorul de 4-0 în faţa celor de la Sportul Şimleu Silvaniei, iar cei de la CSC Sânmartin au câştigat cu 3-0 jocul susţinut în deplasare, tocmai pe terenul liderului Seriei a 10-a, SCM Zalău.

Cea de-a treia echipă bihoreană din competiţie, Luceafărul Oradea a jucat acasă, dar a pierdut cu 0-1 meciul cu ocupanta poziţiei secunde, Minaur Baia Mare.

CAO a primit la Stadionul Iuliu Bodola replica formaţiei pregătite de orădeanul George Zima, Sportul Şimleu, grupare pe care a reuşit s-o întreacă cu scorul de 4-0, după ce şi la pauză conducea cu 2-0.

Elevii antrenorului Florin Fărcaş au profitat de problemele de efectiv pe care le-a avut trupa sălăjeană şi au marcat mai întâi din penalty, în minutul 35, când a transformat Claudiu Codoban.

Acelaşi Codoban a centrat în minutul 44, iar Marius Hosu a înscris pentru 2-0.

Omul meciului, Claudiu Codoban, şi-a mai trecut o dată numele pe lista marcatorilor, în repriza secundă, când a înscris cu un şut din careu, în minutul 51.

Scorul final l-a stabilit însă Victor Dobrescu, care a marcat un gol frumos, în minutul 75, printr-un şut de la 18 metri.

A fost al şaptelea succes din actualul sezon al Ligii a III-a pentru CAO, iar cu aceste trei puncte orădenii s-au apropiat la trei lungimi de liderul SCM Zalău, dar rămân încă pe locul III.

În partida de sâmbătă, tehnicianul Florin Fărcaş a trimis în teren echipa: C. Verdeş – Cr. Copil, B. Mintaş, D. Stan, L. Ioviţă – R. Ardelean (min. 64 P. Blăgea), G. Cherman (min. 81 M. Kovacs) – C. Roşu, Cl. Codoban (min. 81 T. Cociş), Al. Lezeu (min. 64 Cr. Urbanowski) – M. Hosu (min. 73 V. Dobrescu).

Victorie pe terenul liderului

CSC Sânmartin a fost surpriza plăcută a acestei etape. După două jocuri pe care le-a încheiat la egalitate, de această dată a obţinut o victorie clară, cu scorul de 3-0, dar a repurtat-o chiar pe terenul primei clasate, SCM Zalău.

După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 0-0, în partea a doua jucătorii de la Sânmartin au început să marcheze.  În minutul 47, Ionuţ Ban a deschis scorul.

Cu toate că au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Alex Pintea din minutul 50, pentru cumul de cartonaşe, elevii antrenorului Cosmin Bodea au reuşit să-şi majoreze scorul în minutul 65, prin Paul Suciu. Totuşi scorul final l-a stabilit Alexandru Sorian, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. Astfel, CSC Sânmartin a obţinut o victorie mare, care o poate care îi poate aduce un parcurs mai bun în campionat, unul mult mai aproape de valoarea lotului de jucători. De altfel, bihorenii au urcat acum un loc în clasament şi sunt pe 6, cu 17 puncte.

În jocul de la Zalău, antrenorul Cosmin Bodea a utilizat echipa: E. Beke – Fl. Pop, S. Nogo (min. 90 D. Dardai), Al. Pintea, M. Arsene, D. Sfîrlea (min. 56 D. Lupşe), M. Popa, Al. Sorian, R. Baciu (min. 56 R. Pop), I. Ban (min. 90+3 R. Ember) şi P. Suciu (min. 90 Habakuk).

Mai puțin norocoși

În fine, ultima echipă bihoreană din Liga a III-a, ultima din păcate şi în clasamentul Seriei a 10-a, Luceafărul Oradea a jucat acasă, sâmbătă, dar a pierdut cu 0-1, ce-i drept însă, în faţa echipei de pe locul II, Minaur Baia Mare.

Unicul gol al partidei a fost marcat în prima repriză, în minutul 28, printr-un fotbalist care a evoluat și la echipe din Bihor, Andrei Tînc.

Luceafărul rămâne, astfel, cu 5 puncte, pe ultima poziţie a ierarhiei, în timp ce Minuar îşi păstrează poziţia secundă, cu două lungimi peste CAO.


Iată rezultatele complete ale etapei a 13-a a Ligii a III-a, Seria a 10-a, la fotbal:

SCM Zalău – CSC Sânmartin 0-3
Luceafărul Oradea – Minaur Baia Mare 0-1
Someşul Dej – Unu FC Gloria Bistriţa 1-2
CAO 1910 Oradea – Sportul Şimleu Silvaniei 4-0
Progresul Şomcuta Mare – CSM Satu Mare 1-1

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON