URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2018, 18:46

"Cântă pădurea": Bihorenii sunt invitaţi să asculte timp de o zi muzică în pădurea de la Băile 1 Mai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii şi turiştii veniţi în Băile Felix şi 1 Mai sunt aşteptaţi să ia parte pe 30 septembrie la cea de-a treia ediţie a evenimentului "Cântă pădurea", care va avea loc, cu acces gratuit, lângă cantonul din pădurea Băile 1 Mai.

Aer curat, muzică bună, produse locale...

Organizat de Fundaţia Muzsikál az Erdő (Cântă pădurea) din Ungaria în parteneriat cu mai multe instituţii bihorene, printre care Agenţia de Mangement al Destinaţiei, Direcţia Silvică Bihor şi Filarmonica de Stat Oradea, evenimentul "Cântă pădurea", cu tradiţie de 15 ani în ţara vecină, este dedicat apropierii faţă de natură, artă şi tradiţiile locale.

"Cântă pădurea nu este un eveniment de masă. De obicei la concerte sunt mai mulţi copaci decât participanţi, dar tocmai pentru că nu sunt mii de oameni putem simţi tot ce ne oferă pădurea: aerul curat, cântecul păsărilor, muzică de calitate, produse locale, tot", a explicat Szabo Lajos, reprezentantul Fundaţiei Muzsikál az Erdő, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în curtea Muzeului Ţării Crişurilor.

Szabo i-a invitat pe bihoreni să ia parte la eveniment în număr cât mai mare, indiferent de capriciile toamnei, menţionând că "nu există vreme nefavorabilă, ci doar îmbrăcăminte nefavorabilă".

Spectatorii vor avea parte timp de o zi de prezentări de produse locale, jocuri tradiţionale, atelierele meşteşugăreşti, dar şi un concert într-un amfiteatru natural înconjurat de copaci situat la 800 de metri de cantonul silvic din pădurea Băile 1 Mai.

Autobuzul de pădure

Cea de-a treia ediţie a evenimentului "Cântă pădurea" va debuta duminică, 30 septembrie, la ora 11 pe un spaţiu amenajat lângă Ocolul Silvic din pădurea Băile 1 Mai.

Doritorii pot ajunge în staţiune cu autobuzul 512, care porneşte tot la 30 minute din autogara Nufărul şi are punct terminus lângă hotelul Ceres. De aici, distanţa de 1,5 kilometri până la locul evenimentului va putea fi parcursă cu ajutorul unui microbuz, cu plecare tot la 15 minute, care opreşte şi în faţa Ştrandului cu Valuri, unde şoferii trebuie să îşi lase maşinile.

"De la canton, unde vor fi amenajate terasele restaurant şi atelierele pentru copii, până la locul concertului, cam 800 metri, se va merge pe jos", a precizat directorul AMD Bihor, Bántó Norbert. Bihorenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare.


Programul evenimentului

11:00 – prezentarea produselor culinare şi artizanale locale

11:00 – program pentru copii – jocuri tradiţionale şi ateliere meşteşugăreşti pentru copii

11:30 – terasă restaurant

12:00 – plimbare prin pădure cu tema: viaţa în pădure, importanţa proterjării pădurilor cu inginerii silvici Puskás Lajos şi Szabó Lajos

13:00 – concert în pădure (locul desfăşurării se află la 800 metri de cantonul silvic)

Concerte

Fanfara Filamornicii de Stat Oradea – dirijor Fojka Lászó

Spectacolul Liceului de Arte Oradea:

- Popa Bianca – cântece populare, coordonator profesor Bonţu Aurica
- "E bine să cânţi" – prelucrarea unor câtece populare – corul Liceului de Arte Oradea, dirijor Béres Csilla
- concert de vioară, dirijor Nagy Viola
- cor masculin "Cantemus", dirijor Szabó Soma
- formaţia "Muzikus"

16:00 – plimbare spre cantonul silvic

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON