URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2014, 11:41

Campionatul European de baschet feminin U18 - Divizia B, de la Oradea şi Timişoara, şi-a încheiat prima fază a grupelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arena "Antonio Alexe" din Oradea a găzduit luni jocurile ultimei etape din faza grupelor Campionatului European de baschet feminin U18 - Divizia B.

În cadrul grupei A, echipa Germaniei a învins la capătul unui meci de mare luptă Estonia, cu scorul de 49-48, însă nu a reuşit să obţină calificarea pentru faza superioară, pentru că avea nevoie de o victorie mult mai clară. S-a calificat însă Estonia, alături de Letonia, cea care a învins de această dată Irlanda la o diferenţă de 26 de puncte, cu 70-44.

În grupa B, Finlanda a dispus la o diferenţă de 7 puncte, cu scorul de 59-52, de Bosnia Herţegovina, şi a ocupat primul loc, în timp ce Bulgaria s-a impus clar în faţa Luxemburgului, cu 88-59, şi, de asemenea, s-a calificat pentru faza următoare.

La Timişoara, echipa României a cedat din nou, aşa cum era de aşteptat, în faţa Ungariei, cu scorul de 57-87, în cadrul grupei D, terminând, de altfel, pe ultima poziţie a acestei grupe. Orădeanca Timea Peter a evoluat 11 minute în echipa tricoloră, timp în care şi-a trecut în cont şi 3 puncte.

Alături de Ungaria, din grupa D s-a mai calificat şi Muntenegru, iar din grupa C merg mai departe Israel şi Anglia.

După o zi de pauză, competiţia se va relua miercuri, când la Oradea vor avea loc primele meciuri din cea de-a doua fază a grupelor, în timp ce la Timişoara se vor disputa partidele de clasament, dintre echipele eliminate.

Astfel, în Arena "Antonio Alexe" vor avea loc jocurile din fazele superioare, care vor conta mai întâi pentru grupa E, din care vor face parte Finlanda, Estonia, Letonia şi Bulgaria. La rândul ei, grupa F va fi alcătuită din Ungaria, Israel, Anglia şi Muntenegru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON