URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Aprilie 2020, 11:47

Câinele i-a salvat din incendiu! O familie din Oradea, alarmată de patruped că le-a luat locuinţa foc (FOTO / VIDEO)

Câinele i-a salvat din incendiu! O familie din Oradea, alarmată de patruped că le-a luat locuinţa foc (FOTO / VIDEO) sursa foto: Daniela Nistor

În miezul nopţii, o familie din Oradea a fost trezită de căţelul pe care îl are şi care a simţit că toţi sunt în pericol. În bucătăria apartamentului aflat la etajul I al unui bloc de pe strada Sf. Apostol Andrei, izbucnise un incendiu, iar patrupedul i-a trezit pe oameni, care astfel s-au putut salva.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, alarma s-a dat imediat după miezul nopţii de joi spre vineri, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, iar echipajele de pompieri de la Detaşamentul 2 au mers de urgenţă la blocul cu pricina, aflat chiar lângă Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei.

Cele şase persoane, adulţi şi copii, care locuiau în apartament, au ieşit singure din imobil, iar militarii au intervenit pentru a lichida incendiul, dar şi pentru a salva căţelul din locuinţa învăluită în fum. „Incendiul se manifesta în bucătăria imobilului, iar echipajele de intervenţie au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la alte încăperi. De asemenea, au salvat un câine, evacuându-l dintr-o încăpere inundată cu fum”, a declarat Roşca, vineri, pentru BIHOREANUL.

Din fericire, atât cei 6 membri ai familiei, cât şi câinele, au scăpat teferi din incendiu. Flăcările au distrus însă mobilierul din bucătărie, o fereastră, o ladă frigorifică, un televizor şi un telefon.

Cercetările făcute de pompieri la faţa locului au arătat că, cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de o priză defectă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Interesant
CrisDumi, EXCALIBUR nu comentează ::::)))
Postat 25 Aprilie 2020, 01:16 de Sandu2100
Aveti informații gresite ebihoreanu !
Nu sunteți informați corect... E vorba de 5 persoane: 2 părinți, 2 copi mici o bunica bolnavă si un cățel. Tata copiilor a evacutat pe toata lumea s-a intors si după cățel dar acesta s-a ascuns de teama. Nu stiu cine ar fi reușit sa intre in foc si fum foarte dens in afara de pompieri. Nu mai comentați fara rost ca nu ati inhalat voi fum toxic si ati trait clipele acelea de groază!
Postat 25 Aprilie 2020, 00:03 de Alexei
bravo la oameni!
Cele şase persoane care locuiau în apartament au ieşit singure din imobil, iar câinele a fost salvat de pompieri ----- adica el i-a avertizat si s au salvat iar ciinele l or lasat in apartament sa l salveze pompierii... bravo!!
Postat 24 Aprilie 2020, 18:26 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON