URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Aprilie 2021, 16:11

Cadou de Paște. Orădenii cu datorii mai mici de 40 lei către bugetul local, scutiți de plata acestora

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a hotărât joi să șteargă debitele a 314 persoane fizice și 64 de persoane juridice care datorau bugetului local mai puțin de 40 lei la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, dar nu şi-au făcut noi datorii în 2021 și nici nu au bunuri care să poată fi urmărite.

„Nu se justifică executarea silită...”

Consilierii locali au șters datorii în valoare totală de 6.214 lei în cazul persoanelor fizice și 826 lei în cazul persoanelor juridice.

Conducerea Primăriei a propus această măsură după ce a realizat că iese mai ieftin să șteargă datoriile contribuabilului decât să facă demersuri pentru recuperarea lor pe cale legală. „Măsura a fost luată pentru a curăța baza de date a Primăriei de o serie de sume provenind din datorii istorice a căror cuantum nu justifică cheltuielile cu executarea silită”, a declarat pentru BIHOREANUL, directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Amnistia fiscală se aplică doar în cazul celor care nu au alte datorii la bugetul local. „După cum prevede și Codul Fiscal, am luat în calcul doar datoriile sub 40 lei de la finalul anului trecut. Dacă între timp contribuabilul și-a majorat suma datorată pentru că a primit o amendă sau mai are altceva de plătit, impozitul datorat nu se mai anulează”, a declarat Birta.

Bani pentru ONG-uri

Pe de altă parte, în cadrul aceleiași întâlniri, consilierii locali au aprobat, la propunerea conducerii Primăriei, acordarea de subvenții în valoare de 106.500 lei către șapte asociații și fundații orădene care administrează unități de asistență socială pe raza municipiului.

Cele mai mari sume le vor virate Asociației Româno – Germană Alsterdorf, care va primi 25.550 lei pentru acoperirea costurilor centrului de zi pentru adulți cu dizabilități, Asociației Caritas Eparhial Oradea (22.900 lei - pentru susținerea finanțării cantinei sociale) și centrului rezidențial Casa Frențiu (22.900 lei).

Printre altele vor mai benefica de finanțări Centrul de îngrijire la domiciliu și cantina socială (19.750 lei) aparținând Asociației Caritas Catolica, Asociația Down România (12.000 lei) și fundația Consistoria Efrem Beniamin (10.800 lei). Finanțările vor fi acordate prin Direcția de Asistență Socială Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
caini, pisici?
Nimic pentru protectia animalelor? Programe de sterilizare? Cert ca ar trebui facuta la multi dintre proprietari...
Postat 01 Mai 2021, 07:50 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON