URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2021, 19:21

Cadou de 1 Mai

Cadou de 1 Mai foto generic, momeomagazine.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ştiţi bancul cu olteanul care, când nu are ce face, se dezbracă şi îşi păzeşte hainele? Aşa şi Guvernul nostru, de parcă n-ar fi avut atâtea alte lucruri de făcut, serioase, s-a apucat să dea săptămâna trecută o Ordonanţă menită, cică, să "debirocratizeze activitatea în cadrul microîntreprinderilor". Concret, firmele cu până la 9 angajaţi nu mai sunt obligate să aibă fişa postului pentru aceştia şi nici regulament intern.

Motivarea, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, ar fi că microîntreprinderile "sunt afectate de lipsa de personal calificat în domeniile economic, juridic şi resurse umane" şi că "reducerea sarcinilor administrative inutile poate sprijini potenţialul microîntreprinderilor de a menţine locuri de muncă, mai ales în actualul context epidemiologic".

N-am înţeles ce are pandemia cu fişa postului şi cu regulamentul de organizare al unei firme, iar lipsa specialiştilor în resurse umane nu e un motiv serios, mai ales că modele de fişe de post se găsesc din belşug pe internet. Cât despre pretenţia că fără ele se menţin locuri de muncă... e de-a dreptul cinică.

De mirare e că o singură organizaţie sindicală a avut reacţie. Blocul Naţional Sindical a acuzat că "pentru milioane de cetăţeni se va schimba statutul, din salariat în sclav" şi că, deşi România trebuie să transpună până în august 2022 o Directivă europeană privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă, vizând inclusiv dreptul lucrătorilor de a fi informaţi despre drepturile şi obligaţiile ce decurg din raporturile de muncă, prin noua Ordonanţă, angajatorii îşi pot informa angajaţii doar verbal.

Or, fişa postului este elementară, ea descrie atât sarcinile, standardele de performanţă, condiţiile de muncă şi criteriile de evaluare a angajaţilor, cât şi drepturile acestora. Fără un asemenea document scris, abuzurile, şi aşa nu puţine (cele mai frecvente fiind obligarea angajaţilor de a munci în plus fără plată şi de a prelua noi sarcini pe aceiaşi bani, doar pentru că patronul se zgârceşte să angajeze şi alţi oameni), drepturile lucrătorilor vor fi vorbă goală. Care, ca orice vorbă, zboară.

Aşa cum corect atenţionează BNS, odată cu dispariţia fişei postului, devine istorie şi posibilitatea Inspecţiei Muncii de a mai controla şi cea a instanţelor de judecată de a se mai raporta la acest document, ceea ce goleşte de conţinut drepturi elementare precum, să zicem, la egalitate de tratament, la nediscriminare şi la demnitate în muncă.

Culmea e că Guvernul a scos Ordonanţa taman în ajun de 1 Mai, când în ţările civilizate sindicatele strâng rândurile pentru a apăra drepturile lucrătorilor, fără ca la noi să suscite nici atenţia altor uniuni sindicale, cu excepţia BNS, nici interesul politicienilor pretins social-democraţi, din PSD. Ce-i drept, nici al angajaţilor înşişi, care încă nu au habar că pot fi abuzaţi de patron, dar pentru care 1 Mai e doar "o liberă" pentru grătare şi nimic mai mult.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
eh
nu e de 'simplitate' e de inutilitate. La o firma de 4 oameni nu sunt ore(ca resurse umane) disponibile pt chestii inutile. ROI, organigrame, fise de post sunt total aiurea la personal putin. toata lumea cumuleaza toate functiile asadar sunt pura birocratie actele respective. D-le Adrian Cris, nu stiu ce varsta aveti dar poate nu e prea tarziu sa faceti o afacere mica si simpla cu putini oameni(3-4 e un bun exemplu), sa simtiti in timp inutilitatea acestor hartii.
Postat 13 Mai 2021, 10:50 de nihil
Sa vorbim si de drepturi, dar si de obligatiile angajatilor.
Astept momentul in care se va modifica legislatia si daca un angajat nu respecta obligatiile din fisa postului, la un eventual control, sa fie sanctionat angajatul, nu patronul cum se intampla azi.
Postat 04 Mai 2021, 08:26 de Profesorul1
S-au schimbat vremurile
Din cauza lipsei de forta de munca, acum angajatii isi abuzeaza patronii, poate ar trebui un sistem de protectie al firmelor mici, unde angajatii raman cu mai multi bani decat patronii la sfarsit de luna. Am ajuns sa traim vremuri in care angajatul nu foloseste peria de wc dupa ce isi face treburile, "pentru ca el nu este femeie de serviciu", asa a fost invatat de ma-sa probabil. Nu respecta obligatiile din fisa postului si nu ai cu cine sa-i inlocuiesti. Daca vinde ceva un angajat si baga banii in buzunar fara sa elibereze bon fiscal, ghici cine este sanctionat pentru vanzare la negru? Pe langa ca esti furat, ti-o mai trage si anaf-ul pentru vanzare la negru. Pana la urma te gandesti ca mai bine inchizi afacerea si-ti gasesti un loc caldut pe undeva la stat si nu mai ai grija zilei de maine. Sa lucreze altii pentru a genera venituri la bugetul de stat.
Postat 04 Mai 2021, 08:14 de Profesorul1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON