URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2020, 20:38

Ca înainte de pandemie: Peste o mie de locuri de muncă vacante în Bihor

Ca înainte de pandemie: Peste o mie de locuri de muncă vacante în Bihor Lucrătorii comerciali, o categorie de angajaţi la căutare în Bihor (sursa foto: www.eatthis.com)

O veste bună pentru bihorenii care sunt în căutarea unui loc de muncă. Piaţa muncii pare că s-a revigorat, numărul locurilor de muncă disponibile în firmele din judeţ ajungând la media care era înainte de pandemia de Covid-19.

Mai precis, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a anunţat în această săptămână 1.021 de joburi disponibile, din care 881 la companii din Oradea.

Cele mai multe din ofertele de angajare sunt dedicate bihorenilor cu studii medii sau absolvenţi de şcoli profesionale. Din totalul de 632 de job-uri din această categorie, multe sunt pentru agenţi de securitate, lucrători comerciali, ospătari şi şoferi.

Pentru bihorenii cu studii superioare, sunt anunţate doar 60 de locuri de muncă, firmele căutând economişti, analişti de calitate, ingineri, dar şi IT-işti ori designeri de grafică.

Muncitorii necalificaţi au şi ei şanse să se angajeze, căutându-se femei de serviciu, oameni de întreţinere, lucrători în bucătării, manipulanţi marfă sau angajaţi pentru construcţii.

Pandemia de Covid-19 a dezechilibrat serios piaţa muncii din Bihor. În martie, după ce România a intrat în starea de urgenţă, numărul locurilor de muncă a scăzut, de la o săptămână la alta, de la peste 800, la doar 110. În ultimele două luni, însă, firmele au reînceput să facă angajări.

În acelaşi timp, însă, şi numărul şomerilor din Bihor este în creştere. La sfârşitul lunii iunie, în evidenţele AJOFM Bihor erau 2.994 de bihoreni fără un loc de muncă, mai mult decât dublu faţă de iunie 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
salariul mentionat pt posturile vacante. ajofm sa verifice corectitudinea datelor.
corect ar fi ca aceste firme sa publice si salariul brut sau net oferit, cum se face peste tot in strainatate. ***cei de la Ajofm sunt supra solicitati in aceasta perioada, de afara se vede una, dinauntru e altceva. totusi cred ca situatiile aceste cu locurile de munca sunt actualizate de ei saptamanal. ****** este intr-adevar dezamagitor sa vezi ca Plexus, de exemplu, are aceleasi posturi disponibile din luna aprilie. ceea ce ridica clar un semn de intrebare legat de firmele de la borsului, in principal. Chiar vor sa angajeze sau isi bat joc de cei care cauta un loc de munca? **** in plus, ceea ce ar trebui sa faca cei de la somaj ar fi sa verifice totusi de ce anumite posturi apar 5 luni si daca nu cumva e o greseala.
Postat 31 Iulie 2020, 07:41 de roger
bani ?
Sunt si surprize in lista. Da de inteles ca e ceva in neregula la firmele respective. Dar oare ce o fi ? Salariile daca nu se actualizeaza......nu se va intampla nimic la unii si...politica de sclavie multinationala la altii. Nici interesati nici motivati nici dornici de invatare, nici productivitate, nimic nu va fi, decat povesti.
Postat 31 Iulie 2020, 01:46 de Christa
Aceleași liste si firme obosite
Ori HR ul din firmele astea e imbecil grămadă, ori vrea sa plătească cu nasturi oameni calificați, iar cei necalificați sa facă voluntariat. De ani de zile ajofm are fix aceași fițuică pe care o xeroxeaza si o aruncă in presă pe post de fake news. Piața muncii din bh e o glumă la care nu râde nimeni. Aceleași rețele de pocăiți, țărani si proști. Unii se fac ca angajează, alții ca muncesc. Iar șomerii înregistrați sau nu, merg spre cluj, bucurești, sau pe afară. Ajofm e o sinistroșenie si mai spectaculoasă care trăiește din bani publici si nu face absolut nimic sa schimbe ceva din caterinca numită piața muncii.
Postat 31 Iulie 2020, 00:46 de Cetatea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON