URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Mai 2018, 10:18

Bugetarea participativă: Peste 2.500 de orădeni au votat investiţiile pe care le doresc în cartierele lor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 2.500 de orădeni au votat, până acum, lucrările pe care le doresc implementate în cartierele lor în cadrul primului proiect de bugetare participativă implementat în Oradea. Votul cu urnă a început pe 18 aprilie, după încheierea scrutinului online în cadrul căruia s-au pronunţat 5.000 de votanţi unici.

"Viceprimarul Florin Birta şi directorul Eduard Florea le-au prezentat participanţilor cele mai importante proiecte care privesc cartierele lor, dar le-au explicat celor prezenţi că pot alege din toate cele 42 de proiecte care au trecut de votul online. S-a votat cu ajutorul buletinelor de vot şi al urnelor, iar cetăţenii au avut posibilitatea să voteze câte un proiect pentru fiecare categorie din cele şapte pentru care au fost depuse propuneri", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Buletinele de vot cuprind rubrici în care este obligatorie menţionarea numelui, adresei şi codului numeric personal al celui care l-a completat pentru evitarea votului multiplu.

Dezbaterea continuă

După dezbaterea publică organizată joi seara în cartierul Rogerius, la Şcoala Gimnazială 16 din strada Călugăreni 4, reprezentanţii municipalităţii se vor întâlni cu orădenii vineri, de la ora 18, la Căminul Multifuncţional Bocskai Istvan din Episcopia, iar luni de la aceeaşi oră la Hotel Terra din strada Făcliei 29.

"Le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi la aceste întâlniri şi îi invităm în continuare pe cetăţeni să participe în număr cât mai mare pentru a vota proiectele de înfrumuseţare a cartierelor din oraş", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Conform comunicatului municipalităţii, după finalizarea întâlnirilor cu cetăţenii din cartiere, municipalitatea va organiza zece întâlniri cu salariaţii celor mai mari angajatori din Oradea, care vor putea vota la rândul lor proiectele pe care doresc.

Cele 10 proiecte care urmează să fie finanţate de municipalitate din bugetul pe anul în curs vor fi desemnate în baza unui top în cadrul căruia 50% o va reprezenta ponderea votului online, iar 50% votul cu urnă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON