URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2022, 10:07

Bucuria eșecurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În sfârșit, o veste bună la început de an pentru pizmașii edililor! O porțiune din Dealul Ciuperca a luat-o la vale, spre desfătarea cârcotașilor. Sunt mulți concetățeni care se bucură de câte un astfel de necaz, chit că până la urmă și ei au de suferit, fiindcă le poate afecta zonele de promenadă.

Un optimist ar spune că vestea e chiar bună, pentru că dealul s-a rupt doar în zona neconsolidată. În cea ranforsată și reamenajată nu s-au semnalat alunecări, cel puțin deocamdată. Deci acolo lucrarea e bine făcută.

Alt exemplu de nemulțumire. Parcarea din jurul catedralei ortodoxe este de doi ani de zile blocată de săpături arheologice. Teoretic, revolta pare justificată. Dar e mai bine să salvăm vestigiile vechi găsite la fața locului, decât să forțăm o lucrare care, oricum, va fi finalizată peste un an - doi. Nu-i mai puțin adevărat că decidenții de la Cultură sunt extrem de vigilenți cu cioburile din Oradea, dar n-am auzit să zică nici pâs când, în județ, niște inconștienți au trecut cu tractorul peste vestigii dacice.

Primăria are destule bube și poate în alte direcții ar trebui să insistăm cu criticile. Nu se poate să lași cartiere întregi în nămol numai pentru că la licitație se prezintă firme incapabile, dar cu recomandare de la partid. Ca să nu mai spun că de ani de zile ne chinuim să terminăm înlocuirea canalizării și nu se prea întrevede finalul investiției, pentru că la lucrări apar doar constructori cu două lopeți și o roabă obosită.

Vine un an greu pentru noi, iar alunecarea de teren de la Ciuperca e parfum pe lângă deranjul și problemele ce vor fi provocate de construirea pasajelor subterane din centrul civic. Păstrați-vă, așadar, huiduielile!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
La cât ești de deștept, Chirilă ... trebuia să te faci jurnalist adevărat.
Nu au existat comentarii care să exprime "bucurie" pentru modul în care liberalii, după ce au ocupat municipiul și mai apoi județul, au prăduit banul public dublând sau triplând costurile din taxele și impozitele noastre, ale tuturor. Au fost critici, unele serioase și la obiect iar altele ironice cel mult. Dacă ție, ca susținător al acestor edili habarniști îți convine, n-ai decât să plătești și tu în solidar cu incompetenții, din buzunar, diferența între devizul inițial în cauză, de circa 2.000.000 Euro și ... suma de 4.500.000 Euro cât s-a cuantificat finalizarea, conform ultimei evaluări a necesarului acestei lucrări.
Postat 12 Ianuarie 2022, 18:13 de KP
un smecher
Un smecher chemat de urgenta sa transforme in bagateala o situatie dramatica de incompetenta impletita cu prostia si afaceri imobiliare-bugetari-privati! Prostia, incompetenta, ambitii personale impletite in capul unor bugetari ce se cred omnidestepti, omnicunoscatori, omni...... care sunt mari investitori si chetuitori pe bani publici ca in privat sunt falimentari! Incet cu batista pe tambal ca sar in final mucii in ochi!
Postat 12 Ianuarie 2022, 15:00 de scortosul
Partidul e in toate
Referitor la ciuperca, prima data a fost eroare/nestiinta dar a doua oare pare prostie.. da nu-i bai.. important e ca pentru orice prostie/nebunie/eșec putem da vina pe "recomandarea de la partid" si pe "cârcotașii" care se incapataneaza sa vada ca totusi "împăratul e gol". Poftă bună in continuare mirciulica (qăkt).
Postat 12 Ianuarie 2022, 14:12 de oradeanbihor
2024-anul schimbarii
“ Nu se poate să lași cartiere întregi în nămol numai pentru că la licitație se prezintă firme incapabile, dar cu recomandare de la partid”. Totusi Primaria e vanduta RER-ului, iar putini vad asta. Probabil aceasta este cea mai mare problema a oradenilor. Cine ii ia la rost acum ca strazile orasului sunt necuratate de zapada si pline de gheata? O opozitie solida ar fi obligat Primaria sa prezinte contractul cu RER-ul. In 2024 trebuie sa se schimbe acest mecanism de “YES-man”.
Postat 12 Ianuarie 2022, 12:36 de bihooorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON