URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2015, 18:26

"Bonus" 6,8 milioane lei! Primăria a încasat anul acesta 71 milioane lei din impozite şi taxe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria este o "afacere" care merge tot mai bine. Conform unui comunicat al municipalităţii, bugetul local a încasat până la 31 august a.c. 71 milioane lei din impozite şi taxe, cu 6,8 milioane lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea încasărilor bugetare se datorează pe de o parte actualizării impozitelor cu rata inflaţiei, iar pe de cealalată creşterii numărului de orădeni care s-au prezentat la ghişee.

"Există o disciplină bună a contribuabililor orădeni în a-şi îndeplini îndatoririle faţă de bugetul local, iar Primăria le mulţumeşte pentru asta. Prin plata la timp a impozitelor, orădenii sprijină în mod direct derularea în bune condiţii a celor mai mari investiţii din istoria recentă a oraşului", a declarat city managerul Eduard Florea.

Până la 31 august şi-au plătit impozitele 101.223 de persoane fizice, cu 3.740 mai multe decât în aceaşi periodă din 2014. În schimb, numărul plătitorilor persoane juridice a scăzut de la 9.160 la 9.000.

Firmele mai au două săptămâni să îşi plătească impozitele fără penalităţi. Termenul limită pentru stingerea obligaţiilor bugetare aferente anului în curs este data de 30 septembrie. După această dată municipalitatea percepe penalităţi de 2% din cuantumul restanţelor calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună începând cu ziua imediat următoare termenului scadent.

Plătiţi online!

Pentru a evita aglomeraţia la ghişee reprezentanţii municipalităţii le reamintesc orădenilor că pe lângă posibilitatea de a a-şi achita impozitele numerarsau cu cardul au la dispoziţie şi alte modalităţi de plată.

Astfel, contribuabilii îşi pot stinge obligaţiile fiscale on-line pe site-ul municipiului Oradea la secţiunea "Plăţi online", pe site-ul www.ghiseul.ro sau cu ajutorul telefonului mobil prin aplicaţia MobilePay. În toate cele trei cazuri plata impozitelor se face fără aplicarea niciunui comision.

La fel, cei care deţin proprietăţi în Oradea îşi mai pot plăti impozitele numerar la Poştă şi CEC Banc sau cu ordin de plată sau foaie de vărsământ la orice bancă. Datele de identificare ale Municipiului Oradea sunt CUI: 4230487. Denumirea impozitului şi codul IBAN deschis la Trezoreria Oradea pot fi consultate pe site-ul www.oradea.ro la secţiunea Informaţii de interes public - conturi IBAN pentru încasări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON