Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, îndeamnă bihorenii să voteze liberalii atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, pentru că sunt cei mai buni candidaţi. Alături de doi dintre ei, dr. Gheorghe Carp şi profesorul Aurel Căuş, Bolojan i-a mulţumit în mod special celui dintâi pentru colaborarea din ultimii 12 ani în scopul îmbunătăţirii sistemului sanitar din judeţ şi a spus că acesta va contribui ca senator şi la îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu. Mai mult, Bolojan a spus despre dr. Carp că "se califică" pentru poziţia de ministru al Sănătăţii.
Pentru "un guvern normal"
Într-o ultimă conferinţă de presă înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, susţinută împreună cu deschizătorul listei liberale pentru Camera Deputaţilor, Aurel Căuş, şi cu cel al listei pentru Senat, Gheorghe Carp, preşedintele PNL Oradea şi primarul oraşului, Florin Birta, şi cel al PNL Bihor şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, au transmis bihorenilor îndemnul de a vota liberalii, insistând, cum a spus Birta, că "nu e totuna să avem un parteneriat cu Guvernul sau să ne trezim cu uşile închise când mergem la Bucureşti pentru proiectele municipiului şi judeţului".
"Cu un guvern normal, format în jurul PNL, vom avea dezvoltare în Bihor, iar lista PNL este cea mai bună dintre listele tuturor partidelor", a spus Birta, adăugând că "în calitate de primar îi rog pe toţi orădenii care m-au votat să participe la vot în 6 decembrie şi să voteze cea mai bună echipă de candidaţi, cea a PNL Bihor".
"Ne-am luptat cu interpretarea legilor"
Candidat la Senat cu şanse certe de a fi ales, dr. Gheorghe Carp a vorbit despre ultimii 12 ani, în care spitalele Municipal şi Judeţean au trecut în subordinea Primăriei, spunând că aceştia "nu au fost lipsiţi de greutăţi", deoarece pentru a le putea moderniza adeseori "ne-am luptat cu interpretarea legilor care guvernează domeniul sănătăţii", dar şi despre o parte din intenţiile pe care le are pentru următorii patru ani, de a îmbunătăţi legislaţia, bazându-se pe experienţa acumulată, nu pe "promisiuni şi vise irealizabile".
Dr. Carp a arătat, de pildă, că vrea ca prin modificările legislative să întărească medicina primară şi preventivă, acordând medicilor de familie mai multe atribuţii şi responsabilităţi, odată cu recompensele aferente, să schimbe legea asigurărilor de sănătate, care permite finanţarea spitalelor pentru simplul fapt că au un anumit număr de paturi, nu pentru performanţă, precum şi a legii sănătăţii înseşi, care să permită asocierea spitalelor în consorţii, pentru a fi conduse şi a funcţiona mai eficient.
"Avem o dublă sarcină"
La rându-i, profesorul Căuş a afirmat despre "echipa PNL" care va activa în Camera Deputaţilor şi în Senat, că "avem o dublă sarcină, pe de o parte de a îndeplini tot ce rezultă din fişa postului unui parlamentar, iar pe de altă parte de a sprijini toate proiectele de dezvoltare a municipiului şi judeţului".
Evident, Căuş a spus că va "trage" pentru dezvoltarea Universităţii orădene, care trebuie "să devină unul dintre motoarele principale pentru dezvoltarea Bihorului", arătând că îşi doreşte schimbarea legislaţiei aşa încât cadrele didactice să nu fie simpli realizatori ai unui "transfer de informaţii", ci să ajute elevii şi studenţii "să interpreteze informaţia", dar şi pentru ca impostorii să nu mai aibă loc în mediul universitar, "să scăpăm de balast", cum s-a exprimat el.
"Le cer şi îi rog"
Şi Ilie Bolojan, la fel ca Birta, a subliniat că alegerile din 6 decembrie sunt importante pentru că în funcţie de rezultatul lor dezvoltarea Oradiei şi a Bihorului va continua într-un anume ritm.
Bolojan a explicat că "toate proiectele pentru dezvoltare au nevoie de parteneriate" între Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de alta, exemplificând cu un recent proiect al CJ Bihor, pentru stimularea turismului în zona Beiuşului prin construirea în zona Budureasa a unui drum pentru care va fi nevoie de avize pentru scoaterea din circuitul forestier, "de la Ministerul Mediului şi de la departamentul care se ocupă cu pădurile".
"Tuturor celor care mi-au acordat încredere în septembrie le cer şi îi rog să voteze echipa PNL pentru judeţul Bihor, oameni care au dovedit că au făcut ceva în carierele lor", a spus Bolojan, adăugând că "dacă s-a făcut ceva în administraţia locală, s-a făcut pentru a fost construit de o echipă" şi că "rezultatele se văd atunci când ai echipe puternice".
Carp, bun de ministru
Preşedintele CJ Bihor s-a referit în mod special la dr. Gheorghe Carp, cu care a lucrat ca primar, arătând că acesta, fiind primul pe lista de candidaţi la Senat, va fi în mod sigur parlamentar, dar şi că "se califică" inclusiv pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
"Vreau să-i mulţumesc pentru cei 12 ani în care am lucrat împreună, a fost unul dintre motoarele modernizării şi îmbunătăţirii sistemului sanitar din Bihor, iar dacă astăzi spitalele din Oradea arată incomparabil mai bine decât cu 12 ani în urmă este şi meritul dlui Carp. Sunt convins că şi din Parlament va contribui, în anii care urmează, cu expertiza pe care o are, la o legislaţie cât mai bună", a spus Bolojan despre încă managerul Spitalului Judeţean.
Ba, mai mult, întrebat dacă îl "vede" pe Carp chiar ministru, Bolojan a răspuns fără echivoc că "din punctul meu de vedere, dl. Carp se califică pentru această poziţie", pentru că "nu bâjbâie, ştie ce are de făcut", adăugând însă că "acest lucru îl decide premierul desemnat şi viitoarea coaliţie de guvernare". Bolojan a fost totuși rezervat în această chestiune, amintind că Bihorul are deja un reprezentant în Guvern, pe Marcel Boloş, care conduce Ministerul Fondurilor Europene.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.