URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2015, 07:35

Bolojan, încurcă lume: Liderii celor trei mari partide aşteaptă să afle dacă primarul Oradiei va mai candida la alegerile din 2016

Bolojan, încurcă lume: Liderii celor trei mari partide aşteaptă să afle dacă primarul Oradiei va mai candida la alegerile din 2016 TOŢI DUPĂ BOLOJAN. Deşi până la invalidarea referendumului pentru Oradea Mare era hotărât să se retragă de la Primărie, adversarii lui Ilie Bolojan se tem că, motivat de eşec, edilul îşi doreşte o nouă candidatură la postul de primar pentru a strânge la urne mai mulţi alegători decât pe 10 mai şi 14 iunie. Ar putea reuşi la alegerile locale, când adepţii PSD şi UDMR se vor grăbi să voteze împotriva sa, validându-i astfel, paradoxal, cel mai ambiţios proiect...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car, politicienii îşi încheie vara aceasta cu gândul la alegerile de la începutul celei viitoare. S-au împiedicat însă la primul pas, desemnarea candidaţilor, atât adversarii din UDMR şi PSD, cât şi liberalii înşişi fiind ţinuţi în şah de un singur om: Ilie Bolojan.

De intenţia edilului de a obţine un nou mandat sau de a-şi încerca puterile la Consiliul Judeţean atârnă în PNL soarta viceprimarului Mircea Mălan, dar şi cariera şefului organizaţiei judeţene, Cornel Popa. Din partea PSD, preşedintele Ioan Mang s-ar aventura la CJ fiindcă oricum nu are ce pierde, iar prefectul Claudiu Pop ar trage la Primărie cu speranţa că o poate câştiga în faţa lui Mălan, dar ştie sigur că de la Bolojan ar lua bătaie. În UDMR, căpetenia lupilor tineri, Szabo Odon, ar folosi alegerile locale pentru răfuieli interne, fiind gata să trimită în luptă taman perdanţii de acum patru ani, Cseke Attila şi Pasztor Sandor, doar pentru a pune punct epocii Kiss.

BIHOREANUL vă prezintă complicatele calcule pe care partidele le fac în funcţie de un singur personaj, care le încurcă aproape în aceeaşi măsură...

Factorul X

Le place sau nu, şefii partidelor din Bihor au ajuns să-şi regleze ceasurile după Bolojan. Politician atipic, necunoscutul din Birtin şi-a început cariera furtunos, ca prefect îndrăznind să se ia de şpăgarii de la Vamă, Paşapoarte şi Înmatriculări de care înainte nu se atinsese nimeni. Ulterior, a condus alţi doi ani Secretariatul General al Guvernului fără să fie amestecat în niciunul din multele mega-dosare deschise pe numele unor colegi.

În 2008, în ciuda unei campanii murdare fără precedent, câştiga spectaculos Primăria Oradea făcând inutil turul II, în care până atunci PD şi UDMR mimau amical confruntarea. După patru ani, răstimp în care orădenii descopereau că edilul nu era nici pocăit, nici „omul fraţilor Micula”, dar mai ales că oraşul se înnoia radical, redevenind atractiv pentru investitorii care îl ocoliseră două decenii, Bolojan câştiga al doilea mandat cu un scor chiar peste cel anterior, spulberând astfel teoria uzurii în funcţie.

Bătut prin neprezentare

În timp ce Oradea a ajuns al doilea oraş din ţară după fondurile UE atrase pentru proiecte de anvergură, Bolojan a consemnat primul insucces major în primăvara acestui an. Pe 10 mai, iar apoi şi pe 14 iunie, deşi majoritatea covârşitoare a alegătorilor din Sînmartin şi din oraş vota pentru Oradea Mare, unificarea a picat din lipsă de cvorum.

Politicienii ştiau că până atunci Bolojan era hotărât să nu se mai înscrie la anul pentru încă un mandat, convins, pe de o parte, că un politician are randament în administraţie fix două cicluri, primul pentru pregătirea proiectelor, celălalt pentru finalizarea lor. Pe de altă parte, în plan personal i s-au deschis noi perspective: câteva companii din Parcul Industrial, dar şi grupul RCS&RDS al orădeanului Zoltan Teszari, l-ar vrea manager şi i-ar oferi venituri mult peste leafa de 4.000 lei de la Primărie.

Satisfacţie la PSD

Până în primăvară, jocurile de putere pentru viitorii 4 ani erau simple, toţi ceilalţi politicieni aşteptând retragerea lui Bolojan. De ce a ajuns să conteze acesta atât de mult? Simplu: fiindcă Primăria e instituţia cea mai vizibilă, dar şi pentru că edilul e singura locomotivă în politica locală. În PNL, candidat la Primărie urma să fie vicele Mircea Mălan, pe care de altfel Bolojan l-a cooptat tocmai pentru a-l pregăti ca succesor. Doar liberalii din jurul lui Cornel Popa erau îngrijoraţi că edilul ar putea ţinti la şefia CJ şi ar răscoli instituţia cum făcuse la Primărie, concediind trepăduşii, pretinzând proiecte şi obligând funcţionarii să le ducă la îndeplinire. Or, în pericol ar fi toţi politicienii care de-a lungul anilor şi-au pus aici clientela la lâncezeală.

Numai pesediştii puteau profita, totuşi, de situaţie. Dacă în privinţa şefului filialei nu e niciun secret că Mang îşi doreşte cu orice preţ conducerea CJ şi plănuia s-o adjudece cu ajutorul prietenului Alexandru Kiss, mai puţin ştiut e că prefectul Claudiu Pop se pregătea de Primărie, văzând în Mălan o pradă uşoară. De altfel, astă-primăvară un sondaj îl dădea pe Pop pe locul II, cam cu 10% după Bolojan şi aproape tot cu atât peste Mălan, aşa că prefectul era optimist: l-ar fi  bătut pe vice fluturând eşecul unor proiecte de care acesta s-a ocupat direct, precum modernizarea Pieţei Unirii ori refacerea mozaicului din Pasajul Vulturul Negru...

Plan schimbat

Cel mai comod scenariu a devenit însă de domeniul trecutului la începutul verii, BIHOREANUL aflând că edilul e tentat, ba chiar nevoit - deşi amână să o recunoască încă - să încerce al treilea mandat. Explicaţia? Tocmai faptul că o nereuşită, în loc să-l dezarmeze, îl motivează şi mai abitir, astfel că odată cu alegerile locale ar putea relua proiectul Oradea Mare, cu socoteala că de data aceea cvorumul va fi asigurat şi prin prezenţa la urne a votanţilor PSD, UDMR şi PPMT.

Bolojan mai are un motiv să nu se reorienteze spre CJ: în 2016 primarii vor fi în continuare aleşi uninominal, cum e şi normal, dar preşedinţii de CJ nu vor mai fi votaţi de cetăţeni, ci de consilieri, care îi vor putea şi schimba. Or, Bolojan nu se va pune la cheremul unor consilieri care să-i dicteze ce să facă şi, mai ales, să nu facă. Iar, pe de altă parte, va alege o candidatură uninominală care să îmbunătăţească şi scorul general al partidului.

Popa în pericol

În timp ce Cornel Popa susţine că în PNL numai sondajele vor decide în această toamnă cine şi la ce funcţie va candida, poziţia acestuia la CJ e în pericol şi fără Bolojan, destui colegi fiind nemulţumiţi de randamentul său redus, putându-se lăuda doar cu modernizarea Aeroportului, nu şi cu noi curse externe. Urmarea? Funcţia ar putea fi revendicată de un ex-pedelist. Surprinzător, nu de Gavrilă Ghilea, cum se spune, căci deşi acesta are inclusiv forţa financiară de a-i convinge pe PSD-işti şi UDMR-işti să-l voteze, preferă fie Senatul, fie Prefectura, pe care a mai condus-o.

Liderii PSD fug şi ei de comentarii, dar BIHOREANUL a aflat că aceştia iau deja ca sigură candidatura lui Bolojan la Primărie. Culmea e că şi în acest caz, candidaţii PSD rămân tot Pop şi Mang. Primul pentru că nu are încotro, partidul promiţându-i că dacă-şi pune la bătaie banii şi numele la locale, după câteva luni are garantat un loc de deputat. Celălalt e obligat de însăşi poziţia de şef al filialei să deschidă lista la judeţ şi speră în ajutorul UDMR pentru a deveni preşedinte. Dacă nu-i iese, nu-i bai, având şi el rezervat un loc pentru Senat...

Szabo contra Kiss

În UDMR, alegerile locale sunt folosite, surprinzător, în lupta internă. Protagoniştii? De o parte preşedintele Alexandru Kiss, slăbit de acuzaţiile de corupţie care au mers până la anchetarea şi reţinerea sa de către DNA pentru favorizarea pe şpăgi a firmelor Keviep şi Selina, iar de cealaltă parte preşedintele executiv Szabo Odon, interesat să preia şefia organizaţiei şi să impună candidaţi care să nu colaboreze cu Bolojan, ci dimpotrivă, să-l ţină sub presiune, în speranţa că acesta va face noi concesii „comunităţii”.

BIHOREANUL a aflat că, acum două săptămâni, Szabo a organizat un adevărat complot, convocând primari şi consilieri pentru a-l înlocui pe Kiss cu manevrabilul Cseke Attila, care ar urma să fie, ca acum 4 ani, candidat la Primărie în locul verişoarei lui Kiss, Rozalia Biro, cu sarcina de a-l încurca serios pe Bolojan. La CJ, Szabo l-ar impune tot pe perdantul din 2012, Pasztor Sandor, aflat în dizgraţia aceluiaşi Kiss.

Deşi Szabo neagă vehement, dând vina pe bârfe scornite de o jurnalistă maghiară, surse din UDMR susţin că, după ce a aflat de conspiraţie, Kiss a descins la întâlnirea organizată de cel care odinioară îi căra geanta, şi l-a dat afară din sală, avertizându-l că atât cât va conduce organizaţia acesta nu va mai avea niciun cuvânt de spus.

Dacă va reuşi să se menţină, şi dacă şi omologii lui din partidele româneşti vor izbuti să-şi ţină sub control adepţii, se va afla oficial abia la toamnă, prin noiembrie, când vor fi obligate să le arate alegătorilor cu cine vor defila la anul. Până atunci, în culise se duc lupte grele cu o singură regulă: care pe care...


EXCEPŢIA PPMT

Treimea malefică

Singura formaţiune din Bihor care nu îşi fixează strategiile în funcţie de Bolojan este PPMT, al cărei interes este, în schimb, desfiinţarea monopolului UDMR pe voturile maghiarimii. Şeful PPMT Bihor, Csomortanyi Istvan, afirmă că sondajele relevă că formaţiunea sa va trece sigur de pragul de 5% necesar intrării în consiliile locale şi cel judeţean, astfel că va avea candidaţi proprii şi la funcţiile de primar, şi la cea de şef al CJ în cazul în care UDMR nu va schimba de la propria conducere cele trei persoane în egală măsură vinovate că au transformat maghiarimea în instrument de satisfacere a propriilor interese: Alexandru Kiss, Szabo Odon şi Rozalia Biro.

„Cu aceste trei persoane nu vom colabora niciodată”, a declarat Csomortanyi BIHOREANULUI, adăugând că acestea sunt vinovate nu doar pentru „situaţia în care a ajuns comunitatea maghiară, ci şi pentru multe din problemele Oradiei şi Bihorului”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
bolovan
CHRIS multumirea mea e sa am un oras curat linistit fara hingheri de masini seline parcari peste tot locul pe euro multi un oras fara manelisti si pseudo pocaiti mai vrei ce sa iti zic?
Postat 14 Septembrie 2015, 14:03 de pop2
Merita citit
http://fbudea.blogspot.ro/2015/09/frica.html?m=1
Postat 13 Septembrie 2015, 06:32 de Danutz
pop2@
pop2 deja ai depasit limita penibilului cu comentariile tale. in locul administratorului aestui site tias bloca accesul. sincer te intreb asta e multumirea ta? ca il faci in fel si chip pe Bolojan? atata te duce creierasul? esti jenant.
Postat 10 Septembrie 2015, 10:02 de User anonimizat
buna ziua
cat va fii pretul la caldura ovortorule? vrem unirea cu birtir
Postat 10 Septembrie 2015, 08:57 de pop2
Zice si el, saracul...
Atat poate saracul sa scrie... cica "editorial", iesit de sub "pana" celui de-al patrulea Cris (Repede, Alb, Negru si Abrudan - zis "Cris"). Pupincuristic vorbind - chiar i-a reusit compunerea! Imi este si sila sa mai dau bani pe foaia (de doi lei) a celor de la Bihoreanul...
Postat 10 Septembrie 2015, 08:15 de Danutz
?????????????????????
Mazare,Oprescu....cine urmeaza?Cum?Ilie birtinutz?Ajuta-ne Doamne, multumesc Doamne!!!!!!!
Postat 10 Septembrie 2015, 07:59 de grigore
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscutde catre toti romanii simpli bihoreni.NU suport nici pe primarul PNL Ilie bolojan si NU suport nici pe Ioan Mang PLAGIAETORUL PSD si atunci numai ADEVARUL si DREPTATEA scriu , pentru ca sa castige PSD Bihor Primaria Oradea trebuie alt om sa zicem Liviu Sabau presedintele PSD municipal Oradea si NU Ioan Mang PLAGIATRORUL PSD Bihor .MANG lasa-ne , lasa-ne in pace si dute din PSD Bihor!:))=)) Pe urma gasim noi cei din PSD Bihor si nod in papura lui Ilie Bolojan primarul PNL al orasului Oradea , dar Mang PLAGIATORULE lasa-ne si dute , dute si s-a dus!:))=)). Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 09 Septembrie 2015, 21:13 de Romanul_Simplu
da, partidul său ce zice?
poate n-a primit încă ok-ul de la partid și, d'aia nu declară public încă nimic, ceea ce, evident, se poate specula negativ de concurență. și se și face. sau poate că, pur și simplu are o plăcere nebună :) de a încurca ițele concurenței. în fond, de ce i s-ar impune vreo grabă? e vreo lege care-l obligă să spună ce are de gând cu nu știu cât timp înainte, că habar n-am. sau, poate că domnia sa consideră că e mai oportun să știe lumea mai târziu dacă va candida sau nu la Primărie. orice s-ar zice, și-a cam făcut multe teme, chiar dacă încă nu le-a terminat, iar la București are ce arăta, la o adică, chiar dacă a avut și referendumuri nereușite cu investitii mici, mici.
Postat 09 Septembrie 2015, 20:39 de vg
DECENTA
@blanka: Cred ca esti un/o "new entry" pe acest site! ( vorba vine.. ) ! Ce intelegi pri " Bolojan este ceea ce ne dorim " ? CINE NE DORIM? Eu sigur NU! Nu era mai decent sa scrii: Ceea ce-mi doresc eu si probabil multi altii? Nu-i include pe toti in dorintele tale?
Postat 09 Septembrie 2015, 20:23 de TDS
speranta
O analiza buna a jocurilor de putere! si, da, d-nul Bolojan este ceea ce ne dorim. A ramas un om corect in ciuda "oportunitatilor" si si-a dedicat energia si timpul pentru a schimba in bine acest oras. Cine nu recunoaste acest lucru este fie nevazator fie contaminat de rautatea partidelor care i se impotrivesc actualului primar. SPER ca domnul Bolojan sa ramana in continuare fidel orasului nostru si sa candideze din nou, va castiga pentru ca meritele nu-i pot fi contestate si orice om decent recunoaste valoarea.
Postat 09 Septembrie 2015, 18:44 de blanka
Neofiţi neinstruiţi
@TC "...va fi Oradea Mare". Adică veţi reinventa apa caldă?! Sau roata?! Oradea Mare există din 1848, măi flăcăi!
Postat 09 Septembrie 2015, 15:06 de VW_Bora
Mang expirat
Mang ar trebui sa lase pe altii tineri in PSD si sa-i ia pensia ...cu domnia sa la Primarie ,PSD-ul sigur pierde...nici membrii actuali nu l-ar vota!
Postat 09 Septembrie 2015, 15:02 de tudor25
canditati
Bolojan-super primar: CPU, RAM, SIM at full speed Malan - no signal, out of area Popa Cornel - mod avion, eventual la o cruce cu palinca Pop Claudiu: no GPS available Mang - copy SIM to telephone agenda? Csomortany - only one language available Cseke- only one route possible
Postat 09 Septembrie 2015, 13:09 de ferfeleaga
probleme la otl
oradenii au cel mai scump si prost transport in comun, nu exista statii pentru autobuze, doar o placuta batuta pe un stalp, asta e toata statia.Cum e sa astepti in ploaie sau canicula douazeci de minute pana vine autobuzul?Cat costa niste statii decente , cu bancute? Mai bine renuntam la cateva biserici sa le terminam , ce ziceti? Ca de transport avem nevoie zilnic, nu ca de biserici, unde merg bigotii?
Postat 09 Septembrie 2015, 13:06 de User anonimizat
deşi
Nu mi e simpatic deloooc,ar fi bun premier,sau preşedinte,poate scoate iar o lege cu avortu penal ştiindu l,poate greşesc un decreţel.Asta având în vedere că,,,noi ca neam şi limbă vorbită ne ducem la râpă exponenţial...
Postat 09 Septembrie 2015, 13:05 de crisan
!!!
Desi lauda e mare,PNL-ul in materie de cadre cu priza la public si cat de cat corecte,e cam jale.Bolojan ar fi fost un foarte bun presedinte de CJ.si judetul ar fi luat un alt avant in anii care au trecut. Asa este, pe viitor ca,presedinte ales de CJ , esti la mana jocurilor de culise ale politrucilor partidelor si al consilierilor aserviti.Bolojan dupa cum il stiu nu suporta asa ceva si va evita...,om trai si om vedea..!!!
Postat 09 Septembrie 2015, 11:54 de ardelean
!!!!!
@ardelean: CJ-ul oricum cade, Președinții nu vor mai fi aleși direct din 2016!
Postat 09 Septembrie 2015, 11:24 de TDS
Bolojan nu are rival de nivel politic in Bihor
Orice ar spune lumea despre Primarul Bolojan,in acest moment nu are rival care sa-l bata pe plan administrativ atat la primarie cat si la Cj.A luat Oradea acum 7 ani jumate jos de tot in planul proiectelor si al administrarii fondurilor, erau doar vorbe nimic concret pt.locuitorii orasului,desigur e greu cand ai pierdut startul fata de alte orase,iar acum privind in urma Oradea prinde contur si prospera .Mai e mult pana departe si mai e loc de multe,eu cred ca daca Bolojan nu va mai candida ,acest avant al orasului ar stagna ori ar avea miscare in sus mult mai inceata,Poate nu e omul perfect ,dar in acest moment este omul care efectiv "trage"dupa el orasul in materie de administrare,multi ori sa critice aceste putine vorbe,dar totul se va vedea mai bine ,ce a facut si ce a lasat in urma administratia Bolojan in urmatorii 2-3 ani.Bafta I.Bolojan si ganduri bune.
Postat 09 Septembrie 2015, 11:15 de ardelean
CERBUL DE AUR
@suporter_oradean: "Boli cornice"? Vine de la cornițe? Păi vezi că preferatul tău nu mie mi-a pus "cornițe"!
Postat 09 Septembrie 2015, 10:43 de TDS
TDS ai uitat cred sa-ti iei medicamentele
Tds vezi ca pt boli cornice se iau medicamente zilnic,pt paranoia de care suferi tu nu e bine sa intrerupi medicamentatia. Sa-ti mai stergi si lentilele de la ochelari,sunt cam aburiti.Medicamente,medicamente....
Postat 09 Septembrie 2015, 10:37 de suporter_oradean
rds?
Pentru ce sa mearga ca angajat la rds, cand acum este partener? Una-i leafa de angajat altu-i comisionu...
Postat 09 Septembrie 2015, 10:16 de liberalul
bolovan
Beniamin Rus, patronul firmei SELINA si-a luat MAYBACH... nu as avea nici o problema cu asta daca nu ar fi abonat la banul public din ORADEA... si inca o data... Va felicit oradeni... VOI I-ATI CUMPARAT UN MAYBACH LA BENIAMIN RUS...! GO GO GO vot ILIE BOLOJAN... :))
Postat 09 Septembrie 2015, 09:38 de pop2
bolovan
de drum express nu zice nimic de nervi facuti la oradeni cu picamarele de pretul la biltele otl de gropile din oras de fc bihor care o lasato sa se desfiiteze aproape de ...................
Postat 09 Septembrie 2015, 09:32 de pop2
L.A.A.
În 2015 mai aniversăm ceva! Sunt ani buni ( nici nu mai știu câți ) de când BOLOJAN REFUZĂ să organizeze concurs pentru ocuparea postului de arhitect șef. Păi cred și eu! E mai comod cu un director adjunct PBNL care EXECUTĂ orice ordin.
Postat 09 Septembrie 2015, 09:31 de TDS
AUDIT
În septembrie 2015 mai aniversăm ceva! Mai e un an din derularea contractului 20224/01.02.2010 încheiat cu GRUP FINANCIAR AUDIT SA, societate în care inițial a deținut acțiuni și diaconul celib ( ceilalți fiind colegi universitari ai stimabilului ). Ce drăguț! Cum din toate firmele de audit din municipiu sau din țară taman firma colegilor diaconului celib a câștigat licitația!
Postat 09 Septembrie 2015, 09:29 de TDS
buna ziua
de beni rus nu stiti nimic?
Postat 09 Septembrie 2015, 09:27 de pop2
IACIU, ANDRICI, SIMU.....HAI CU DNA-ul
Mereu m-am întrebat CUM s-a răsucit Primarul Bolojan într-un caz celebru și cine a fost omul de legătură! Cred că am găsit răspunsul sau măcar o parte din răspuns! Totul s-a desfășurat clar pe FILIERA PNL! Cine a construit Podul Sovata? CCCF Timișoara în care Adrian Andrici deținea 15%! CCCF fiind firma lui HORIA SIMU ȘCHIOPU, proaspătul arestat preventiv! Horia Șchipou Simu este un apropiat al grupului liberal Vlad Moisescu-Cristian Bușoi. În ce firmă îl mai regăsim pe Andrici? Ați ghicit! La acea firmă! Este evident că ANDRICI a fost omul de legătură între Primar și .....! Pe filiera CCCF Timișoara! Care ce să vezi, s-a ocupat și de reabilitarea DN 76 (nu mai știu exact care este situația acum, până și Cornel Popa cred că și-a dat seama că toți acei colaboratori sunt în fapt PENALI! În topul retrocedărilor DUBIOASE de la ANRP îi regăsim pe HORIA SIMU ȘCHIOPU, ADRIAN ANDRICI ( IMPACT ) și GHEORGHE IACIU (Expo Market Doraly, .........). CE FRUMOS SE LEAGĂ TOTUL! După ce ani de zile Primarul Bolojan a susținut că Oradea a fost țepuită cu sume consistente, ( milioane de euro ) ,după ce a susținut că cei mai mulți clienți ai .......au fost țepuiți, după ce SINGUR, SINGUREL a vorbit despre CONTRACTELE DE V/C CASE FICTIVE, FALSE, SIMULATE ( cum vreți să le spuneți ) pe linie de partid a fost impusă ÎMPĂCAREA! Dintr-o dată firma respectivă a devenit extrem de drăgălașă, extrem de corectă, demnă pentru a se încheia o TRANZACȚIE ( vezi Doamne în folosul orașului ). Totul a fost dat uitării și hai să ne pupăm cu toții! Dar dacă tot veni vorba și despre IACIU zic că DNA ar trebui să cerceteze cazul ANRP teren Expo Market Doraly cu implicarea HSBC! Nu este INCREDIBIL că în cazul terenului de sub Doraly ( IACIU ) s-a reușit performanța ca tocmai IACIU să fie despăgubit! Adică tocmai el care încasase de la HSBC pentru aceeași proprietate 87 milioane EURO ( dețin documente! ). Ba în regim de urgență...Gașca IACIU&ANDRICI cu tot sistemul relațional REZISTĂ....( Dorin Cocos a impus cesionarea către ANDRICI a unei părți din drepturile litigioase...)
Postat 09 Septembrie 2015, 09:14 de TDS
multumim
primar la cighid
Postat 09 Septembrie 2015, 09:08 de pop2
OASE GOALE
Cu durere în suflet și lacrimi în ochi anunț că azi se împlinesc doi ani de la acea zi tristă în care a fost adoptată în Consiliul Local al Municipiului Oradea cu unanimitate de voturi TRANZACȚIA promovată cu sârg de primarul BOLOJAN ( devenită HCL 651 ). Hotărârea a fost adoptată în interesul municipiului uitându-se cu desăvârșire că doar cu câteva luni înainte același BOLOJAN vorbea în presă despre un prejudiciu de milioane de euro pe care subiectul TRANZACȚIEI l-ar fi produs municipiului! Surse bine informate susțin că TRANZACȚIA a fost adoptată urmare unor presiuni liberale exercitate prin Adrian ANDRICI ( acționar la CCCF Timișoara/ executanta Podului Sovata, acționar la un dezvoltator cunoscut, cap de afiș în Lista retrocedărilor dubioase de la ANRP ). La ceeași CCCF Timișoara îl regăsim și pe Regele neîncoronat al cuprului Horia Simu Șchiopu ( în prezent arestat, nr. 1 în Lista lui Bica ). ÎN VECI POMENIREA EI! ( a TRANZACȚIEI ).
Postat 09 Septembrie 2015, 09:02 de TDS
tds ...esti pierzator
...daca Bolojan canditeaza - un pasaport se eliberaza in regim de urgenta , conform graficului instituit de administatia Bolojan , in maxin 24h...sau ramai lamentat sa trancanesti toata ziua fara rost...ca in ultimii 4 ani..
Postat 09 Septembrie 2015, 08:53 de TC
OPRESCU LA ZDUP! BOLOJAN REZISTĂ
"În Primăria Capitalei se pare că majoritatea funcţionarilor „lucrau” la bunăstarea lui Sorin Oprescu. Cele mai mari şi mai multe probleme în relaţia cu cetăţenii au fost înregistrate la Direcţia de Urbanism a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). Au existat şi plângeri penale împotriva unor angajaţi pentru fals în acte, care s-au finalizat cu amenzi administrative din partea procurorilor. Cu toate acestea, ei au fost menţinuţi în funcţii şi încurajaţi să fie obraznici cu cetăţenii, de şefii lor, recte arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, şi de primarul general Sorin Oprescu. ". ( reproducere dintr-un articol din presa centrală ). Ce să vezi, problema nr. 1 sesizată de articol este modul în care au fost eliberate autorizații de construire pentru Cartierul GREENFIELD ( Pădurea Băneasa ). Adică taman aceluiași dezvoltator care a prestat și la Oradea. Ce bine că la Oradea CINSTEA este la loc de...cinste! Niciodată la Oradea nu s-a întâmplat nimic similar sau nu s-ar putea întâmpla nimic similar!
Postat 09 Septembrie 2015, 08:45 de TDS
Keep walking
Fara indoiala cel mai performant primar al orasului din ultimii 25 ani,ar fi pacat sa se dizolve intr-un obscur consiliu judetean sau in orice alta cacao politica.Daca nu are nimeni inspiratia sa-l propulseze intr-un post din administratia centrala ,singura lui sansa este un nou mandat de primar.Mai ales ca trebuie sa-si ia revansa fata de oradeni: preturile maxime la transport local si utilitati, CET-ul, un oras plin cu tablite cu interdictii si coplesit de spectrul amenzilor, hingherismul auto si dictatura parcarilor,Sanmartinul. Oradenii merita un al treilea mandat,in care primarele sa-si regaseasca fata umana (din spatele sprincenelor),in care sa realizeze ca Oradea reprezinta in primul rind o populatie,incalecata cu restrictii,oropsita salarial, nu doar cladiri si parcari de exploatat.Un al treilea mandat de relaxare,postludiu,reflectie ...one for all...keep walking
Postat 09 Septembrie 2015, 08:44 de excalibur
Hai Bolojan!!!
Sa terminam odata cu chicotelile si rautatile psd-iste, domnule Bolojan - va vrem Primar!!! Ar trilea mandat ar fi o incununare a muncii depuse pt. orasul asta , care inca se teme sa nu revina pe mana lacheilor psd si udmr. Proiectele de anvergura vor fi finalizate , Oradea - cu voia, fara voia unora va fi Oradea Mare si speram cu totii intr-un trai mai bun pt. noi, sau macar intr-un viitor mai frumos pt. copii nostri. Succes domnule primar Bolojan!!!
Postat 09 Septembrie 2015, 08:27 de TC
multumim
bolojan vrem referendum
Postat 09 Septembrie 2015, 08:11 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON